onsdag, december 31

Kvällens

Gott nytt år allesamman!

Vi ska vara hemma och får sällskap av kompisar lite senare. Paljettkjol på!

Svart top Zara, paljettkjol Rodebjer, rosetthalsband Gold Digger

Nytt

Nyårsträningen avklarad!

Fråga kolon. Har dom nytt intervall flex-pass på Friskis? Eller hittade den här instruktören bara på ett pass? Ok men jag blev inte alls lika trött som vanligt.  Men nu ska jag inte vara sån. Jag omfamnar nytt! Hurra, gott nytt pass!

tisdag, december 30

Same same but different

Jag sitter och TITTAR lite på skor. Rent hypotetiskt, vilka är finast av dessa?








Länge leve

Innan barnen försvann iväg bland bollhav, klätterställningar, hoppborgar och dylikt bestämde vi mötesplats. Jag bad dem springa förbi då och då även om allt är bra, "så att jag ser att ni lever".

Så nu rusar någon av dem förbi med ojämna mellanrum och skriker JAG ÄR INTE DÖD!

Är det jullov så är det

Jag har parkerat mig på Lek&Bus med padda, bok och tidning. Inte för att jag personligen föredrar att hänga här, men för att jag vet några som älskar stället. Son, dotter och en kompis springer och hoppar sig svettiga i detta nu. Och jag har fått en latte! 

Latte + mamma. Är inte jag lite gammal för det?


måndag, december 29

Ett himla röj

Jag fick frågan om mina do-abouts när det gäller att röja och rensa hemma. Och jag sprider gärna ordet!

Jag är lite av en städnarkoman. Med det syndromet följer naturligt att jag mår bättre och gillar ännu mer att röja om det är lättstädat = inte en miljard prylar och pinaler överallt i hemmets vrår. Jag är väldigt lagom är bäst där. Eller kanske minimalt är bäst.

Så, det är skönt att det inte ligger alltför många saker framme. Det är snudd på ännu skönare om det inte ligger en massa saker undanplockade! Att stuva undan saker i lådor och garderober och på vinden och i källaren bara för att de inte ska ligga framme - det är noll feng shui i det.

Till skillnad från min man älskar jag att slänga saker. Sånt som vi inte använder och sannolikt inte kommer att använda i framtiden heller - ut med det. Sälj, skänk eller kasta. Jag brukar lite pedagogiskt spara det i makens mening svårslängda en tid på vinden, och sen när han också inser att det bara står där kan vi slänga.

Och! Man behöver inte rensa hela huset på en gång. Ta lite i taget!

Några tips som jag försöker tillämpa:

  • Man behöver inte hamstra alla barnens bebiskläder, dagispyssel, skolböcker, etc. Jag sparar det som är speciellt och roligt, resten får gå. Visst är det roligare att titta på ett urval söta teckningar från de unga än alla 100 000 000 teckningar av skiftande kvalitet?
  • Hellre 5-10 ljusstakar/vaser/skålar/påslakan/sjalar etc etc etc som jag använder än 20-25 som står undanstoppade och tar plats. Där har jag för övrigt två svagheter som heter skor och väskor, ehum.
  • I barnens rum får man vara smart. Ta inte diskussionen med barnen om leksaker dom inte längre använder. Låt vissa saker bara försvinna. 
  • Som gammal bibliotekarie har jag länge hamstrat böcker. Och dom blir bara fler och fler. Så numera sparar jag bara de böcker jag verkligen tycker om och minns. Annars blir ju bokhyllorna också skräpförvaring.
  • Samma sak med kläder. Ha inte en massa för små plagg/såna du inte använder/såna som säkert passar till den och den situationen i garderoben eller klädkammaren. Rensa. Få överblick. Håll ordning. 
  • Det är ju mycket bättre och roligare att någon annan får ta över sånt som jag aldrig använder. Sälj på bloppis/Blocket/Tradera eller skänk bort
  • Kasta trasiga saker!
  • Spara inte alla pinaler bara för att du har dom hemma. Pinaler tar plats. Det är mycket härligare med färre pinaler och överblick!

Varm fis förbjuden enligt lag

Det var tyst i bastun innan ljudet. Strax därefter makens kvidande:

- Neeeej... aldrig prutta i bastun, gammal finsk lag!

Jag smög skamset ut, och hörde honom när jag stängde till dörren:

- Åhnej, den sprider sig, den expanderar, den är överallt!

söndag, december 28

Man fettar på sig

Jag får ändå tillstå att Sune i fjällen var riktigt rolig. Och så fick jag smaka barnens popcorn.

Apropå popcorn. Och allt annat. Är det bara jag som känner mig rultig efter snart en veckas jullov? Det äts och dricks ju en del godsaker. Ja ja, det kommer ju ett nytt år alldeles strax som man kan börja i sundhetens tecken.

Dagens

Man tvingar sina barn att fota dagens. Men snabbt innan det kommer folk och ser! Jag ger er: uddigt och lite desperat.



Grå kofta Acne, svart kjol H&M, vinröda stövletter Rodebjer, grå rock Tiger, svart väska Mulberry

lördag, december 27

Läget

Målar om, röjer bland grejer, ser på film, lägger pussel, dansar med höga hattar, sorterar. Ja sånt.

fredag, december 26

Lever livets lediga dagar

Åh åh ÅH vad det är skönt att vara ledig. Sova länge (även om man väljer att gå i julottan och hinna iväg i tid till mellandagsrea), vara upp sent (även om man ibland somnar rätt tidigt helt slut av all mat och dryck som står till buds) och göra sånt man orkar och har lust med däremellan.

Idag åkte jag in till stan och tränade. Innan och efter kollade jag på rean. Hann inte så mycket och köpte inget. Mitt sparsamma leverne har satt sina spår, eller nåt. Jag har blivit bättre på att tänka till huruvida jag verkligen behöver och har nytta av plagget. Stod och höll i både det ena och det andra på Filippa K, men besinnade mig.

Sen finns ju nätet. Och någonting bör man ju fynda på mellandagsrea, eller hur?!

Hej randiga skjorta från Isabel Marant!

Dagens

Det är helt omöjligt att få till en ok bild på vad jag har på mig denna dag. På grund av flertalet svarta plagg och på grund av brist på ljus. Så håll tillgodo med denna halvflummiga.

Svart långärmad top Calida, svarta byxor Acne, grå långkofta Acne

onsdag, december 24

Kan du vissla Johanna?

Fasiken jag kan inte se den filmen utan att gråta. Stört omöjligt. Bölar både när det är roligt och sorgligt. När morfar visar slipsarna. När han lyfter upp Berra på bordet och presenterar honom som sitt barnbarn. Och så vidare...

Härligt och blött på kinderna.




Dagens

Mörkgrå kashmirtröja H&M, röda skinnbyxor H&M, grå sockor, unge egen


tisdag, december 23

God jul

Jag hittade ett sött dagispynt som får bli julkort. God jul på er!

Dan före d-dan

Jag har:

  • ätit hemmalagat julbord = bästa julbordet
  • provat nya pralinen i Aladdinasken. Hallonlakrits. Ok men icke en värdig ersättare av trillingnöten. 
  • rimmat på nästan alla julklappar. Och förhoppningsvis placerat rätt rim på rätt klapp. 
  • inmundigat både glögg och rödvin, i ganska måttlig mängd. 
  • hängt med nära och kära.
Jag funderar på att:
  • ta en kvällspromme. 

Dagens

Svart klänning Filppa K, off white poncho Soft Goat

Den ungdomen den ungdomen

Maken läser högt från Dagens Nyheter, om nån sportbragdlista där Björn Borg kom etta och Zlatan tvåa (och Zlatan var sur för att komma tvåa är som att förlora och han vill komma både etta tvåa trea fyra och femma). Sonen tittar upp från frukostflingorna.

- Va? Är Björn Borg en person?

Maken himlar med ögonen.

- Nej Carl, Björn Borg är en kalsong!

måndag, december 22

Tick tack

Det är nu man börjar bli riktigt sugen på att gå hem och ha jullov!

Dagens

Randig långärmad top Comme des Garcons, svartabyxor Filippa K, svarta mockastövletter Rizzo

söndag, december 21

För övrigt åkte jag skridskor idag

Det var kul.

I morrn

I morgon är det arbetsdag. En sista innan jul. Eftersom jag sjukat mig två dagar den här veckan känns det rätt skönt att åka in och hinna avsluta åtminstone en del av det jag planerade göra.

Så, jobbsugen en måndag? Undrens tid är icke förbi!

Dagens

Underställ Kari Traa, raggsockor H&M

lördag, december 20

I spy with my little eye

Jag fixade några sista saker inför jul i dag. Det var inte så farligt på stan ändå. Så jag slank in i några väl utvalda butiker bara för att kolla läget. Det är alltid trevligt, att kolla läget. Särskilt till julmusik.

Ett väldigt trevligt span var den här klänningen på &Other Stories. En partydress tillika fin jobbklänning. Grön med pärlor kring kragen. Provade inte, men den ser rackarns fin ut. Tur att man har köpstopp!


Bättre och bättre dag för dag

Igår var jag hemma sjukskriven. Mådde fortfarande influensigt men var samtidigt dödligt uttråkad. Det är ju skittåkigt att ligga hemma och vara ensam och menlös. Jag kände att jag MÅSTE ut och träffa människor. Dessutom kände jag mig ganska mycket bättre framåt eftermiddagen.

Sagt och gjort, jag åkte in till stan och träffade tjejerna. Och hade en jättekul kväll. Med god mat och goda drycker. Inte blev det sent heller. Jag vet inte om det var influensan eller bakfylla som gjorde mig seg i morse, men hur som var det överkomligt.

På bättringsvägen!

Rätt ses innan.

Rätt i gasen senare.

20/12

Det är ju vår bröllopsdag, kom vi på. Smart att gå och gifta sig sådär dagarna innan jul. Det är typ ofta en del annat att stå i då. Men men. Vi hivade fram en flaska bubbel, dagen kräfva denna dryck.

Skål då älskling för 12 år <3


fredag, december 19

Samma lika, fast lite bättre

Ibland tänker jag att det eventuellt skulle vara skönt att vara lite så där lagom småsjuk. Någon ruggig dag när det ändå inte är så mycket på jobbet och man kan ligga nerbäddad i soffan och läsa eller se på film.

Och sen när jag blir sjuk blir jag det såklart så mycket att jag inte orkar något annat än att sova hela dagarna. Jag tycks också tajma in sjuka när det är massor att göra på jobbet. Nåväl, det kan inte hjälpas. Jag hade ändå inte gjort någon vidare arbetsmässig nytta igår eller idag. Jag är fortfarande så där avdomnad och luddig. Och givetvis utan feber.

torsdag, december 18

Sjuk, del 2

Nu har jag masat mig ur sängen, druckit en kopp kaffe, ätit några chokladbitar (ska vara bra för influensa har jag hört) och ska gå och hämta dottern på skolan.

Hoppas innerligt må mycket bättre i morgon. Ska ju ut och äta med tjejerna då!

36,1

Jag protesterar. Här ligger jag hemma och känner mig sjuk som en ... ja en riktigt sjuk person. Så där avdomnad i hela kroppen, frusen och varm på en gång, och tidernas huvudvärk. Och så visar termometern 36,5 i ena örat och 36,1 i andra. 

F**k you termometern. Nu går jag och lägger mig igen. 

onsdag, december 17

Stämning

Jag sportar idag massor av snor och lite lätt feber i kombination med något slags gnissel/bråk/tjafs med en person på jobbet. Det första är nog bara att gilla läget på och eventuellt gå hem lite tidigare. Det andra kan och ska såklart redas ut men...

Dagens

Vitt linne Calida, vit kashmirtröja Gant, jeans Rodebjer, svarta mockaboots Vagabond, svartvit mönstrad ullsjal by Malene Birger

tisdag, december 16

Full mage

Tydligen åt jag en liten aning mer än lagom på julbordet, så nu är bloggen tillfälligt stängd på grund av mättnad och bakåtlutat läge i fåtöljen.

Jag vet

Ja nu är det hysteri igen. Främst bland damerna. Det är lunch och man kan iiiiinte äta lunch så där hur som helst när det vankas julbord senare på dagen . Jaså du räds icke du, får jag höra när jag drar i mig min pyttipanna precis som vanligt. Medan dom själva sippar på en drickyoughurt. At the most!

Räds icke? Inte det minsta. Jag vet att jag kommer att vara hungrig igen senare. Jag vet att jag skulle må dåligt om jag inte åt lunch. Jag vet att äta det jag tycker är godast. Jag vet att det inte är mängden mat som räknas. Jag vet att sluta när jag känner mig behagligt mätt.

Julbordsklänning på

I eftermiddag ska jag med jobbet på julbord. Så jag drog på mig klänningen jag fick av en kollega som nu har kortats och tagits ut i midjan så att jag kan andas. Och äta mycket!

Dagens

Klänning vintage från kollega, svarta stövlar Rizzo

måndag, december 15

God jul från jobbet

När jag var i Umeå förra veckan fick jag feeling. Dels av frosten ute, dels av ljuslyktorna i fönstret på jobbet. Vilket resulterade i årets julkort. Gänska så stämningsfullt om ni frågar mig!

Före...
... och efter.

Hej hej

Det blir lite knapert med tid som gräsänka. Nu har jag iallafall hunnit lämna barn, delta på två möten och lunchträna. Man får vara nöjd.

Dagens


Grå top Nowhere, mörkblå kofta Anna Holtblad, mörkblå kritstrecksrandiga byxor H&M, svarta skor Tiger

söndag, december 14

Vi drog en repa

Hon måste brås på mig, dottern. För idag har vi gjort stan och uträttat julärenden en masse. Vi hade en diger lista och jag tänkte att orkar vi hälften blir det bra.

Vi bockade av hela listan. Med hjälp av en fika på Wienercafét och lunch på Rigoletto gick det nästan som en dans. Dottern blev betuttad i en servitör (söt men lite ung för mig) som kanske blev lite betuttad tillbaka eftersom han bar hennes kasse till bordet och gav henne en andra portion plättar.

Nu har jag koll på julläget. Julklapparna är klara. Det blir till och med en klapp till mig. Från mig!

Dagens

Grå top COS, mörkgrå jeans Blk Dnm, kofta Wood Wood, svarta mockaboots Vagabond, halsduk Mulberry

lördag, december 13

Vi är med gran

Vi har tagit in granen! Eftersom man är trött på den typ på juldagen tänkte vi att vi njuter av den längre innan jul istället. Nu står det så grön och grann. Med änglarumpor och allt.


fredag, december 12

Och så tårar


Den här har jag som innan-jag-somnar-bok och till-frukosten-bok. Det tar mig sällsamt lång tid att läsa den. Inte för att den är dålig, det är väl bara så att jag både somnar och äter snabbt.

Saken är den att jag gråter nästan varje gång jag läser den. Det är så mycket fint och sorgligt i boken att jag inte kan låta bli att böla. Tänker varje gång, jaha nu igen... 

Nu närmar jag mig slutet. Jag tror jag kommer att sakna boken när den är slut. Gråten till trots.

Glädjens lista

Sånt som har gjort mig glad de senaste dagarna:

  • När jag var som mest deppad och sur över uselt tandläkarbemötande fick jag mail från en läsare som tackade för inspirerande outfits i bloggen. Tack, jag blev glad!
  • Jag och de andra klassföräldrarna beslutade att inte samla in liten peng från alla familjer för lussefika och present till fröknarna utan fixa det själva (bara jobbigt att hålla på och samla in tjugor och påminna de som glömt). En förälder undrade om dom verkligen inte skulle bidra, och jag svarade att det räcker utmärkt med en kram när vi ses. Och i eftermiddags kom hon fram och gav mig en bamsekram. Rart och värmande!
  • Jag fick ett mail från en medarbetare som vanligtvis inte hör av sig om det inte är något speciellt. Hen skrev: Ha en bra dag, chefen! Det gjorde mig glad. 

Lusse

-Mamma, fick du en tår i ögat?
- Jag fick flera!

Min tomtenissa längst till vänster <3

Charader

När middagen är avklarad och vi sitter och kvar och jäser är barnens favorit att köra charader. Det är högt och lågt. Mest lågt. Både 6-åringen och 10-åringen har en fabless för det anala. Det är snudd på oroväckande mycket som har med rumpan att göra.

Vuxenfavoriterna är sånt som: Mor dricker vin och somnar - far gråter och Mor diskar och plockar - far ler. Ja det tycks vara fars huvudsakliga uppgift, ett gråta eller le. Medan mor sköter allt annat. Sanningen med andra ord!

Jag ser ljuset

... efter skönsjungande luciatåg i biblioteket känns allt en smula bättre!

Eländes elände

Igår hade maken migrän och missade sin julfest. I natt har jag sovit med pyjamas och collegetröja och ändå frusit. Känner mig icke tipptopp. Det blir en kort arbetsdag. I eftermiddag ska jag kolla lusse på skolan, agera klassförälder och fixa fika.

Sen känner jag efter om det ska bli nåt sjukt eller inte.

Mamma försöker vara ungdomlig

Dottern tittar skeptiskt på mina paljettbrallor. Jag frågar henne:

- Fina eller galna? 
- Galna!
- Men fina också?
- ...
- Galen-fina?
- Bara galna. 

Dagens


Svart kashmirtröja Soft Goat, silvriga paljettbyxor H&M, svarta mockastövletter Rizzo, svart halsduk COS

torsdag, december 11

Amen

Tilde har gjort om sitt rum till kyrka. Det finns gravplatser (där Farao och en kung Karl ligger begravda), och en predikstol där hon med mig som vittne döpt en bebis, förrättat en vigsel och predikat lite allmänt:

Gud föddes för femhundra år sen och blev upphängd i taket. 


Lika ju

Är det verkligen bara jag som ser likheten? Jag tycker den finns där.

Och vad vill jag ha sagt med det då? Ingen aning.


F**k u, tandis

Jag tror att det finns en anledning till att många ogillar att gå till tandläkaren. Jag var där idag, och känslan när jag gick därifrån var att jag hade fått betala för att få en utskällning på ett barns nivå ungefär.

Ungefär du måste förstå Linda att tandsten och tandfickor (eller vad f*n det heter) kan leda till tandlossning i förlängningen och är du inte klok som inte regelbundet går till en tandhygienist (har aldrig varit för jag har aldrig informerats om att jag borde) och förresten borde du betala oss en massa pengar varje månad så att du kan få hjälp ifall det skulle hända något och här varsågod betala så här mycket pengar för 10 minuters smärta och hårda ord. 

För ett år sedan när jag var hos en annan tandläkare på samma ställe fanns det ingenting att oroa sig för, allt var så bra så. Jag frågade om det, men då såg min nya tandläkare bara oförstående ut och pratade bort det. Bra internkommunikation på Folktandvården?

Men ni kommer väl att fortsätta läsa min blogg även när jag blir tandlös och bara har tandsten i munnen, kära läsare?

Dagens

Mörkblågrå angoratop Stylein, svart kjol Filippa K, svarta stövlar Rizzo, mörkblå sjal Mulberry, armband, Give Hope Svenskt Tenn och gulsarband

onsdag, december 10

Lusse Lelle och alla dom andra

Sannerligen närmar det sig Lucia. Dottern har övat lussesånger i veckor. Familjemedlemmarna har stått under konstant sångterror. Ingen kommer undan, alla ska höra Staffan Stalledräng, Mössens julafton, Sankta Lucia, Lusse Lelle, Hejsan hoppsan och allt vad där är.

Tänd ett ljus ska också sjungas. För effektens skull får jag alltid köra tom tom tom tom tom tom tom tom tom tom tom... och sen drar hon i med TÄND ETT LJUS OCH LÅT DET BRINNA...

Det jag funderar över nu är: kommer hon sluta efter Lucia, eller bara fortsätta och fortsätta? Sommar Lelle?


*gråter*

Nehej, jag ska inte alls få ansiktsbehandling ikväll. För ansiktsbehandlaren lämnade just återbud.

Jag har bara ett ord i huvudet. Satan.

Ohopidooo jag vill ju va som du-uuu

Vid känsla av hopplöshet vad gäller hår, stil, brillor, attityd... ja allt - Robin Wright!


Tåååårtan

Vad är detta? Ska vi fira en person på jobbet idag också? Jamen med tårta då såklart. Det kommer grädde ur mina öron snart.

Men ät inte tårtan då!

Nej det förstås. Jag har en kollega som alltid säger Jag tycker ju egentligen inte om tårta. Och sen äter hon tårta. Intressant. Jag kanske ska bli tvärtom. Utbrista: Åh tårta, jag som älskar tåra! Och sen tar jag ingen tårta.

In för behandling

Jag tror att jag precis hann in på jobbet innan storm utbröt? Det låter så utanför fönstret nu iallafall. Brrr.

Ikväll ska jag iväg på något som definitivt ligger på min top 10-lista över sköna ting. Nej inte en matlagningskurs. Ansiktsbehandling! Insvept i ett varmt täcke, låg plingplongmusik, krämer och oljor och massage. Ja jisses!

Dagens

Svart v-ringad top Filippa K, svarta byxor Acne, blåsvart långkofta Dagmar, svarta mockastövletter Vagabond

tisdag, december 9

That´s my girl

Hedgehog-Sara är rolig överallt, på Facebook inget undantag:


Och flyget går bra?

Jovars, inga missöden. God frukost på morgonturen, slummer på vägen hem. Man blir rätt trött av att resa och jobba och resa.

Jag kan dessutom ha fått till ett julkort till jobbet. Får se om det blir hiss eller diss.

Feeling

Det är ingen snö i Umeå, men det är alldeles frostigt och fin. Julstämning!

Dagens

Jag ger er... damen med norra Europas längsta överkropp!

Gråblå skjorta Zara, ljusgrå kashmirtröja Soft Goat, svarta skinnbyxor Jofama, svarta boots Rizzo

- 9

Det är minus nio grader i Umeå. Milde tid, jag lär vara underklädd!

måndag, december 8

För det var i vår ungdoms fagraste år

Ha ha ha, vilken fröjd att se 80-talet med Historieätarna! Igenkänningsfaktor på det mesta.

Jag hade bananpåslakanet!!!


So köket - we meet again

Den här veckan är det min man som bestämt vad vi ska äta till middag (vi kör varannan vecka). Eftersom jag kommer först hem är det alltid jag som lagar middag. Det kan innebära problem. När maken får för sig att hitta nya recept. Jag har nämligen recept-dyslexi. Jag kan baske mig inte läsa ett recept utan att något går fel. Ibland bara lite fel. Ibland fruktansvärt fel.

  • Exempel på lite fel: glömde pensla första formen med lussebullar innan jag skjutsade in den i ugnen igår. Resultat - bullarna smakar lika gott men ser lite... matta ut.
  • Exempel på fruktansvärt fel: jag rev en gång skinka med finaste delen på rivjärnet. Resultat: Skinkan blev en blöt massa. 

Ikväll ska det vara nån slags nudel- och kycklinggrej. Recept är framlagt. Och jag bävar. Min man säger att jag är rolig i köket.

Gå dag, gå!

En kollega och jag var vid lunchbordet rörande överens om att måndag = tråkdag. Vi funderade på hur man bäst får resten av dagen att gå. Kaffe för ork - check. Mycket att fixa så tiden rusar - check.

Kollegan längtade hem till sin nyfixade dusch. Hon ska duscha jättelänge och jättemycket ikväll. Och jag, se förra inlägget.

Jo tack det rullar

Om två veckor vid den här tiden jobbar jag sista dagen innan jul. Det kommer att gå i ett jihu, känner jag.

Den här dagen också, för den delen. Jag har bara två möten, men en lååång to do-lista som ska betas av.

Ikväll ska jag prova en klänning! Inte en ny, utan den där som min kompis håller på att sy om ta ut eftersom jag inte ryms i den och eftersom damerna hade getingmidja när det begav sig...

Dagens

Svart kashmirpolo Benetton, Svart kjol H&M, svarta mockastövletter Rizzo

söndag, december 7

Full rulle - saffransbulle

Lussebullarna är bakade, huset är städat, tvätten struken, mamman tränad, barnen nattade. Nu är mamman så trött att hon inte ens orkar lukta på glöggen.

God natt.

Dagens


Svart kashmirtröja Soft Goat, svarta jeans Zara, grå halsduk Sand

fredag, december 5

I afton film

Nu blir det den här!


Spara Slösa 1-0

Jag finner viss njutning i att plåga mig själv med sånt jag skulle vilja ha nu när jag lever ett liv i återhållsamhet. Till exempel tänker jag ganska mycket på dom här Filippa K-brallorna nu för tiden.



Om ni skulle se dom på mig kan ni konstatera ett visst misslyckande i mina köpstopps-intentioner. Men än så länge är jag stolt obeveklig!

Närmsta planerna

Jaha hej hej, jag är helt tom i huvudet. Ska eventuellt hälla lite kaffe i det så saker och ting klarnar. Sen ska jag tillbringa förmiddagen på en workshop.

Dagens

Vit skjorta The Shirt Factory, röda skinnbyxor H&M, svarta mockaboots Vagabond

torsdag, december 4

Style by Linda K

Hej Linda! 
Du är ju en kvinna med stil och jag behöver din hjälp. Ska på julfest i morgon och ska ha en röd klänning från Filippa K (tror du har en likadan i vit/benvit) vill inte gärna ha svarta strumpor till. Tycker Filippa K modellerna är så snygga när de har "bara ben" men det är ju december så mina tankar går till hudfärgade strumpbyxor....men vill ju inte se ut som en kärring ;) hur ska jag göra? Hjälp, snälla!

Hej Malin! 
Jag tycker absolut du kan ha svarta strumpbyxor, det känns mer naturligt den här årstiden. Jag skulle välja heltäckande, för jag tycker som du att hudfärgat lätt andas tant (på ett tråkigt sätt, tant kan ju vara cool också.) Nej svarta och ett par snygga svarta stövlar till. Det blir kalas! Kör! :D

Ja du ser ju själv!

Jaha. Okej.

Å konstföreningens vägnar extraknäcker jag ibland som fotograf. Och emellanåt skapar jag tydligen egna nya konstverk när jag tar mig an befintliga. Den här till exempel har jag valt att kalla Flickan i flickan.


UPDATE: Att fundera på: varför ler jag när jag fotograferar? Trodde jag att jag tog en dagens eller en selfie?

Julkort

Jag blev nyss tillfrågad om jag kan ordna det elektroniska julkortet för FOI i år. Jag har gjort det ett antal år, men förra året fixade någon annan det.

Smickrad svarar jag såklart ja, fast jag inte vet om tiden riktigt räcker till. Nu måste jag börja grunna och leta inspiration. Förrförra årets med adventsbarnen tycker jag blev fint. Men nu måste det ju till något nytt!

Tänkatänkatänkatänkatänka



:O

Oj. Jag svepte just en kaffe. På under minuten.

Väl mött

Möte 1.
Möte 2.
Möte 3.
Lunchmöte.

Sen, en avtackning. Tårta? Lussebulle? Jag är redo för allt!

(Och ikväll är det visst min tur att veckohandla. Jag förtränger det så länge.)

Dagens

Grå top Nowhere, grå kofta Filippa K, mörkblå kostymbyxor Filippa K, svarta mockastövletter Rizzo, mörkblå sjal Mulberry

onsdag, december 3

Konst tamejf*n

I eftermiddags hade jag ett bra möte som kommer att leda till en massa merjobb och resultera i något riktigt bra. Det är dessutom vackert, för det handlar om konst!

Band lagda på mig

Jag går runt och är lite mallig över att jag har blivit snåljåp. Eller snål och snål, men jag har bestämt mig för att icke idka shopping på överskådlig framtid. Det är mitt mål, och jag hoppas kunna hålla det. Det känns mycket bra än så länge.

Skabara

Möte fram till klockan 16. Så, so long so long.

Recension

Eftersom vi båda hade ont i käkarna och lite värk i huvudena efter föreställningen konstaterade vi att den hade bjudit på vad vi förväntat oss: en och en halv timmes skratt.

Meningen enligt mig

Igår var det Cirkus och Alex och Sigge och Camilla och Eriks bakficka och bubbel och ypperligt sällskap. Jag tror att det bland annat är sånt som är meningen med livet.

Det kanske inte syns här, men Cirkus kokade*
* roligt om man lyssnar på podcasten.

Dagens

Fluffiga veckan eller?

Svart top Filippa K, svarta byxor Filippa K, vitt fluggig jacka Rodebjer, svarta mockaboots Vagabond