onsdag, september 17

Helgjobbe?

Det är olika det där.

Jag läser då och då på bloggar och i magasin om ärtiga poppiga moderna personer (som ofta är i modesvängen) som beskriver hur dom "lyxar till det" ibland och tar ledigt hela lördagen och bara njuter. Sen jobbar dom såklart hela söndagen.

Jobba på helgen? Det skulle aldrig falla mig in. Jag jobbar 40 timmar i veckan. Dagtid på vardagarna. På kvällarna och helgerna har jag fullt upp med min fritid. Jag njuter alltid både lördag och söndag.

Jag fattar att människor har olika jobb. En del jobbar helg, och är kanske lediga en vardag istället. Men jag uppfattar de ärtiga poppiga moderna personerna (ofta i modesvängen) som lite väl pretto. Det är cool att jobba extra. Det är häftigt att kolla mail på söndag eftermiddag. Det är beundransvärt att ha maaaassor att göra och att berätta om det.

Jag tycker inte alls det. Jag tycker det är cool, häftigt och beundransvärt att vara ledig på helgen.

8 kommentarer:

hallinbloggar sa...

Håller med och tycker det känns väldigt omodernt. I början-mitten på. 2000-talet var det så. En tävlan om vem som kunde stanna längst men nu, 40 timmar prick!

Anonym sa...

Det beror väl på ? När jag var ung
kunde jag jobba hur mycket som helst
och tyckte det var toppen:-)
Anki

mis(s)match sa...

Sedan känns det som att modemänniskor snarare blandar fritid i sin arbetsvecka typ långluncher, lunchträning eller morgonträning med sin PT och då är gränserna mellan jobb och fritid mindre tydliga
Jobbar man som jag gör finns inget utrymme att ens lämna sjukhuset för att springa på en butik på stan som släppt en specialkollektion eller för VIP-shopping, surfa på fina skor eller bjuda på tradera eller träna med sin PT. Allt detta skall planeras innan 7:30 eller efter klockan 17:30 istället och då ska sonen hämtas som sista barnet på dagis...
Sen fylls fritiden med tvätt och plock...

Anonym sa...

Jag tror att om man jobbar med sitt intresse (som dessa personer verkar göra) flyter allt ihop. Att gå på modevisningar, showroomss , plocka kläder och styla till tidningar är nog inte lika betungande som att ansvara för, tex ett löne- eller utvecklingssamtal med en medarbetare..... Då MÅSTE man ha helg för att ladda om. Men vad vet jag :-)
/Moa

Unknown sa...

hallinbloggar: instämmer. kanske en åldersgrej?

anki: absolut, bara man själv är nöjd. men det tenderar att skrytas lite om hur mycket man har att göra ibland ;)

mis(s)match: ja vardagen framstår åtminstone som ganska glammig i fleras fall. Och huvudsaken är väl att man trivs själv i slutändan. jag gillar min fritid ÄNNU mer än mitt jobb :)

moa: klok tanke! :)

Anonym sa...

Å jag kände att jag var tvungen att kommentera. Jobbar också på sjukhus som missmatch och har absolut inte tid att träna el långluncha med kompisar. Ibland blir jag så förblindad av denna glammiga vardag som de visar upp att jag undrar om jag valt fel yrke än läkare som jag är idag. Ibland ångrar jag mitt val och vill ha ett friare jobb med flex och normala kläder (går i blå-op-pyjamas varje dag)men sen så tänker jag på jourkompen man får i och med att man faktiskt jobbar helg och då har jag glömt allt det där. Som sagt. Det är nog ganska flytande mellan jobb och vardag och då är det nog befogat att läsa mailen/jobba på helgen. Det jag vill ha sagt är att jag instämmer! Jobb sköts på jobbet och fritid, ja, det är fri-tid oavsett när. 💗 Katarina

Anonym sa...

Det kan ju också vara så att de är egen företagare och faktiskt behöver jobba på helgerna för att få det att gå ihop? Det är nog få fashionistas som är anställda av någon, för vilka seriösa företag skulle låta dem långluncha och PT-träna på arbetstid?

Unknown sa...

katarina: word!

anonym: så kan det absolut vara. jag utgår från mig själv och jämför med den bild jag får av en del andra.