onsdag, maj 6

Fram för unikum

På P3 pratade dom just om att köpa kläder. Att om man hittar ett plagg, säg en tröja, som man gillar så går man tillbaka till butiken och köper samma modell i flera olika färger. För att det är ett säkert kort.

Jag säger GUD SÅ TRÅKIGT! Jag kan inte tänka mig nåt tristare än att ha samma plagg i rött, vitt, svart, blått, beige... Hallå-ombyte-förnöjer!? Om man har flera samam försvinner ju tjusningen och det unika med det plagget. Samma lika i hela garderoben.

*kräkljud*


17 kommentarer:

virrpannan sa...

Haha, jag håller helt med. Jag har faktiskt gjort det nån gång, handlat flera plagg i samma modell men olika färg (framförallt för att jag varit storlek större, och det är svårt att hitta kläder då), men det har ändå slutat med att jag bara använder ett av plaggen och de andra färgerna bara hänger där. Jättebra, liksom.

Annie - PD sa...

Haha - du ska se min trave med ribbade vita och svarta linnen :D De används flitigt under... Bästa basplagget!

Linda K sa...

virrpanan: det går så bort :)

annie: ja svart och vitt i top- och linneväg må vara undantagen...

Linda sa...

...eller så kan man köpa alla kläder i blåvitrandigt?? ;)

hedgehog-sara sa...

funkar endast på linnen och bastoppar som man bara har under. Och trosor. Inget annat!!

Miss Upsey Daisy sa...

Håller med Annie och Sara. Vitt och svart kan man köra duplikat av...

Anonym sa...

Så gör jag om jag hittat en bra BH men inte annars...
/Linda

Peanut sa...

Om man inte har en kropp som följer klädtillverkarnas mall gäller det att passa på när man väl hittar nåt man gillar - och som passar. Då kan det bli flera plagg av samma modell, men i olika färg. Annars kan ju plagget bli så till den milda grad unikt att det blir ensamt i garderoben...

Anna sa...

Det här inlägget har du skrivit förr. Och jag håller med som vanligt!

Linda K sa...

linda: jaaaa! bara såna ;D

hedgehog: word!

miss ud: japp!

linda: godkänt :)

peanut: ett annat sätt att se på saken :)

anna: jupp.

Anonym sa...

Ha ha, jag köper gärna fler om jag hittar en favorit, men jag är så skruvad/tråkig/pragmatisk att jag köper SAMMA färg! (Oftast svart då, som är typ det enda som funkar på mitt jobb.)

OddIsa

Linda K sa...

oddisa: panelen godkänner svart och vitt ;D

PGW sa...

*tittar bekymrat på min hög med Filippas baströjor*

Anonym sa...

Hm, gäller det även skor? Jag hittade världens finaste och skönaste Isabel Marant ankelboots i brunt skinn. Nu har jag köpt dem i svart mocka. Blev lite stressad att jag skulle slita ut i skinnparet och aldrig hitta lika bra skor igen../Sara

Linda K sa...

pgw: buuuuuu! ;) ... näråjabaskoja!

sara: jag är på intet sätt sko- och klädgud, man får göra som man vill såklart. personligen tycker jag det blir lite trist med samma. fast det är ju rätt stor skillnad på svart mocka och brunt skinn :)

Ulrika sa...

haha, jag har aldrig förstått mig på det där! (vita och svarta toppar är ju förstås undantaget, som sagt) jag extrajobbar i butik, o det roligaste jag har stött på, och det har hänt flera gånger, är kunder som har köpt ett och samma plagg i två olika storlekar! vi är en liten butik o tar nämligen bara in ett ex i varje storlek av ett plagg...


effekten blir ju förstås att att plagg sitter bra, och det andra sitter.. inte lika bra..

Linda K sa...

ulrika: ho ho, udda :D