måndag, juni 23

Åka på semester

Förr om åren ville jag gärna utomlands på semestern. Antingen till ett varmt och sevärt land med flyg, eller med bil ner i Europa för att uppleva, se och shoppa. Eller Tokyo! Och USA!

Det där har förändrats en smula. I och med föräldraskapet. Det känns inte längre lika angeläget, för att inte säga icke genomförbart, med småbarn. Visst skulle jag älska en vecka på playan, men det skulle ändå inte bli helt njutbart med dottern svettandes i vagnen. Om ett år eller två kanske.

Nu har jag fokus på helt annat håll. Vi ska till Kolmården! Åka till Åland! Hänga på Skansen! Kanske till och med Gröna Lund! Fatta coola grejer. Och jag tycker det ska bli jättekul. Eftersom barnen älskar det.

Tokyo får vänta tills barnen storat på sig.

10 kommentarer:

anna sa...

jag kan längta lite efter en helg i till exempel Paris eller London med bara maken, men annars känner jag som du. kan tom längta efter att dottern ska bli stor nog för Junibacken! visst är det skönt att man liksom inrättar sig efter verkligheten?

Linda K sa...

fru a: ja visst, annars skulle man väl bli tokig :)

Anonym sa...

Kålmården, skansen och grönan är helg utflykter för oss. Här blir det ut och resa ändå, trots smått hemma. Bara trevligt och gemytligt ju. Ut och res med dig!

Anonym sa...

jag var så glad när vi äntligen kunde sluta köpa säsongskort på Parken Zoo, fast nu saknar jag det lite faktiskt...
Njut för bövelen, djurpark är det nya Tokyo :)

Anonym sa...

Och mina barn som börjar bli stora (5 och 12)njuter av att äntligen bara vara hänvisad till dessa "barnsemestrar" och åka på all-inklusive resa till medelhavet. Det finns vissa fördelar med att få barn tidigt också :o)
Jessica i Malmö

Linda K sa...

anonym: som sagt, den sortens semester är ultimat för oss just nu :)

hedgehog: såklart! :D

Anonym sa...

Åland... Kanske man ser dig på gatan då! :)

tant t sa...

Visst är det sjukt - med småbarn är det nästan skönast att bara vara hemma på semestern. Allt ligger ju liksom där det ska; blöjor, våtservetter, välling...inte en massa kånkande och bortglömmande :)

Linda K sa...

anonym: åh, vinka! :D

tant t: ja, små utflykter räcker :)

Linda K sa...

skåneanna: bra tips, tack! men iår håller vi oss i sverige :)