lördag, juni 28

Dagens alkis

Men vad händer egentligen? Med sonen smakade jag nog knappt en droppe alkohol så länge jag ammade. Nu sitter jag här med en cosmopolitan och känner mig go. Bara för att det inte längre anses skadligt att dricka måttlig mängd alkohol under amning. Skäms lite. Men till maten blir det inget vin, bara läsk. Light, mind you.

12 kommentarer:

Anonym sa...

skäms inte, det går över så yttans lite alkohol i bröstmjölken att bebisen inte hinner ta upp något i sitt system.

Svenska "varningstexter" tll gravida/ammande har alltid varit mer än försiktiga enl min mening. Ok att man ska ta det försiktigt men från "försiktig" till nolltolerans är det ju en ganska bra bit.

Njut du av din Cosmopolitan!
:)

anna sa...

äsch, njut! med gott samvete! jättebra att de ändrat sina rekommendationer tycker jag.

Anonym sa...

Tack för detta inlägg! Jag tror vi är många ammande kvinnor som skuldbelägger oss själva när vi dricker måttliga mängder. Min dotter är åtta månader och jag ammar ännu. Dricker då och då och försöker inte skämmas. I början var jag supernoga men nu har de ju ändrat rekommendationerna, det var på tiden det tycker jag!

Linda K sa...

skåneanna: skönt! jag njöt den :)

fru a: mm det känns ju lite bättre att smutta på ett glas :)

katarina: ja man bälgar ju inte i sig, ett glas vín till middagen kan vara gott :)

Solrosfrö sa...

Så skönt att rönen ändras :)

Anonym sa...

själv så häller jag ut det över maten och bordet :)

Camilla sa...

visst är det underbart att man kan dricka ett glas då och då?! konstigt det där att man ändå får lite dåligt samvete. det sitter nog djupt rotat livsmedelsverkets tidigare nolltolerans. =)

Linda K sa...

jessika: japp. men det är j ulite knäppt, för fyra år sen var det inte ok men det är samam alkohol ju.

hedgehog: ett fullgott alternativ :D

camilla: ja nåt riktigt rajraj vågar man sig inte på. dessutom känner jag mig väldigt lättpåverkad och mycket nöjd efter ett eller ett och ett halvt glas :)

Anonym sa...

Jag tycker också att det är bra att de ändrat rekommendationera, då många har erfarenhet att det fungerar med liten mängd. Dock är det fel at säga att barnet inte påverkas alls (som någon gjorde här), det stämmer inte.Det man vet med nuvarande forskning (vilket inte är så stor eftersom det är ett etiskt svårt område att forska på) är att två saker händer hos barnet. Nattsömnen blir störd under tio min och att viss motorisk släpighet innfinner sig (efter att mamman intagit nu rekommenderad nivå)Min källa är Aktuellt som jag dubbelkollade med min BVC-sköterska.

/Sia

Linda K sa...

sia: ok, låter ändå inte som att bebin far illa, eller?

Anonym sa...

nej,det kan man väl inte säga...
/Sia

Linda K sa...

sia: :)