måndag, mars 19

Viktprat

Överlevde min sundhetshelg. På fredagskvällen åt jag ett päron. Fatta, ett freaking päron. Och det gick alldeles utmärkt. Kan ha berott på att jag tappade all aptit av filmen vi såg (den där om poliserna och 11 september). I lördags bidde det vindruvor och ett par riskakor. Samt vin. Utan vin är det ingen idé att ens försöka. Till det Borat, och honom blir man ju inte heller direkt hungrig av.

Och nu är det måndag igen. Vardagarna är inte svåra, går som en dans. Har dessutom verkligen bestämt mig. Kort hår medför vissa tvångstankar hos mig:
  • måste se kvinnlig ut, vill inte verka manhaftig eller manlig
  • måste se smal ut, ju kortare hår desto mulligare ser jag ut
  • måste ha kjol och klänning ofta, se första punkten

14 kommentarer:

Unknown sa...

Det låter som självplågeri till ingen nytta. Du är perfekt som du är. Blir du smalare så kallas det undernärd.

Manlig? Nä. Manhaftig? Nä. Mullig? Nä.

Kerstin sa...

Nämen Linda - inte behöver du plåga dig så. Du är ju det finaste jag vet. Kram.

Anonym sa...

Vad duktig du är! Det är faktiskt bättre att "mota olle i grind" och inte gå upp massor innan man tar tag i det. Fråga mig...! Jag har idag på mig "återerövrade jeans" som jag inte kunnat ha på mig på... 2 år tror jag.
Jag har iofs dietat sedan början av januari, så det var på tiden att de gick på. Och det var de största av mina urväxta jeans. Bara att kavla upp ärmarna och fortsätta :)

Cool outfit idag! Är det svårt att fixa till frisyren själv? Du ser übercool ut :)

Anonym sa...

Jösses. Läser min kommentar och inser att jag nästan säger att du är tjock! Det tycker jag INTE! Du är jättefin - men man känner själv när det första, andra och tredje kilot smyger sig på - det känns på hur kläderna och allt sitter.

Så - klargörande - LINDA K ÄR SMAL!

Linda K sa...

janne: åh nu blev jag glad. tack gullo! :)

kerstin: tack söta, men det är faktiskt DU som är det gulligaste vi vet :D

annicab: ha ha ha! tack rara, jag uppfattade det inte alls som att du tjockade mig :D viss tär det skönt när kläderna börjar sitta sådär bekvämt igen, man känner sig råduktig. så det är vi!

håret blir ju aldrig likadant som hos frissan, sad but true. fast det känns ändå lättskött, har bara i en massa vax och prylar och försöker jobba bort de värsta lockarna :)

Anonym sa...

Ha ha, den där listan påminner mig om mina egna tankar under tiden jag hade kort hår :b Men tycker inte att du ser varken mullig eller manhaftig ut, den nya frisyeren är superfin :)

Minna sa...

Att ha kropps och viktnojja är jobbigt! jag är likadan... men det gäller bara att bestämma sig, och sen - som du skrev- efter två dagar så ser man redan skillnad i spegeln...

memilla sa...

PRECIS så kände jag också när jag va jättekorthårig förra sommaren. Jag körde på lite extra med spetsar och kjolar och kvinnligt kvinnligt :)
Men det är fint och roligt juuu...
Trivs du i håret?

Linda K sa...

adina: :) tack snälla

minna: japp, och när man ser/känner skillnad känner man sig mer peppad att fortsätta. det är ju för 17 bara några veckor kvar (lätt överdrift) till bikinisäsong!

memilla: mmmm man vill liksom tjeja till sig lite extra :) jag trivs jättebra med det korta, lite ovant bara.

Anonym sa...

Ojnevojne, sötisen - vad har tant Mia sagt om detta där..? Jag tycker att du ser otroligt feminin ut i din korta frippa och du visar ingen antydan till att behöva "svältplåga" dig inför ngn löjlig bikinisäsong (vem kollar i a f???..och de som ev. kollar - är ju såna som (förhoppningsvis) tycker väldigt mkt om en ändå - med eller utan över- eller undervikt). Du är mycket fin! Jag skulle byta varenda smalt kg på mig själv mot att aldrig mer tycka att jag är stor (du vet väl att jag har haft en historik med ätstörningar...). Dumt, dumt, dumt och en jävla slöseri med energi som kan gå till annat. Läs igen: du är helt, helt jätteperfekt precis som du är för att du är "våran" speciella Linda! OK? :-)

Anonym sa...

Ha ha- förstår precis hur du känner dig (inte hur du verkligen ser ut). Jag fick i ett svagt ögonblick för mig att om jag klippte mig kort som Halle Berry så skulle jag se lika snygg ut. Det var inte sant och jag kände/såg ut som en kille. Man kan inte bara gå ut au naturelle heller- måste alltid ha sminka sig innan man går ut ;)

Anonym sa...

I know the feeling... Jag har brottats en del med 'androgyn' och 'lesbovarning', if you get my drift. Not that there's anything wrong with that, just not my cup of tea...

Anonym sa...

Jag förstår vad du menar med kort hår och överkompensation av kvinnlighet - har själv känt så när jag varit korthårig. Det knäppa är ju att man aldrig tänker på det sättet om andra (i alla fall gör inte jag det) - då är man så mycket mer tillåtande.
Försök att vara lite mer generös mot dig själv. Och sluta fåna dig om att du skulle vara eller riskera att bli tjock - det är bara dumt.

Linda K sa...

mia: tack vad du är klok och snäll. Visste inte att du "ätstörat", pestigt! Och bravo att du tagit dig ur det! Jag ska inte hetsbanta, lovar (klarar ändå inte av det) utan bara äta sunt och lagom och låta bli godis. Du vet när man lägger på sig de där extra små kilona som känns obehagliga och som kanske bara man själv ser. Dom ska jag bli av med, sen är jag nöjd :) Kram!

ann: det är lite kul också, man blir mer mån om sin feminina sida bla bla bla vad flummig jag blev nu förlåt :P

anonymous: nämenprecisjustsåkännerjagockså :)

e: nä alla korthåriga runt omkring en ser ju jättefina och tjejiga ut. men ändå ;) Nä jag vet att jag inte är tjock, men jag behöver bli av med ett par såna där otrivselkilon. Inte genom att banta, men genom at täta mer lagom och nyttigt :) tack!