fredag, mars 30

Maten vs Linda

Kom bara på en helt udda sak när Hedgehog-Sara skrev om dyr paprika i en kommentar. Har ni nån aning om vad mat kostar? Alltså, vad går en liter mjölk på nu för tiden? Jag har inte den blekaste. En tia? Mer? Mindre? Jag tror jag är nästan lika kass i matbutiken som i köket. Mat liksom, det är nåt med mig och mat som inte funkar helt smidigt.
  1. Den gör så att jag går upp i vikt
  2. Den ändrar skepnad så att när jag följer ett recept blir det ändå inte bra
  3. Den gömmer sig för mig i kylskåpet

När jag handlar så tar jag det jag ska ha, det som står på lappen. Visst, jag kan jämföra priser. Men ibland när jag tar det billigaste får jag ändå bannor, för då har jag också tagit det sämsta. Men liksom bestäm dig för hur det ska vara då, make-människa.

- Hej, en gurka tack.
- Det blir 100 kronor.
- Jaha jaså, här.
- Tack.
- Tack själv, ajö.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ju jättesmal, fast för att vara så smal och fin kanske man måste noja lite för maten..

Linda K sa...

hanna: tack söta, men det finns lite att ta av, jobbar på det nu :)

Anonym sa...

Jag vet, för jag är ganska fattig av mig. Jag kan inte resonera som du. Har läst folks modebloggar ett tag nu. Summa summarum: Fattar inte hur folk har råd att lägga så mkt pengar på kläder... Det alllra mest sående är att skolungdomar som förmodligen inte tjänar pengar, har råd med märkeskläder.
Analys: det är en fråga om samhällsklass, Jag ensamstående 2 barnsmor kan tyvärr inte.. Vill inte hamna i skuldfällan. Men jag ÄLSKAR kläder. Det är däremot kul att kolla vad andra kan.

Anonym sa...

P.S Jag tycker inte synd om mig själv. Är nöjd med livet!. Tjänar man hyfsat fatt jag verkl att folk lägger pengar på kläder. Jag reagerar på hur alla unga fixar det. Är det föräldrarnas plånbok som hjälper dem?

Gillar din bligg allra bäst!

Minna sa...

Jag tycker att det är fint att du säger "här" när du ger pengar till akssören.

Anonym sa...

Har läst din blogg ett tag och jag sjunger halleluja, men en vädjan: minska ner viktpratet. Många läser och får dåliga impulser av att ett smalt snyggo som du larvar dig över din vikt. I min närhet finns anorexi, och de drabbade behöver ack så lite vatten på sin sjuka kvarn...

Fortsätt blogga om högt och lågt på ditt personliga vis, jag vill läsa mer om allt annat.

P.S Hur har det gått med Michael, har jag missat nåt?

Linda K sa...

anonym: får lite dåligt samvete, men livet är ju olika för alla. tappert kämpat med dina två små, är imponerad! kläder är mitt stora intresse så det mesta går ju till sånt. men jag vet att jag kanske spenderar för mycket ibland. men men, det är ju jag själv som blir lidande! kram :)

minna: :P

anonym: oj det ringer in, jag får svara senare...

Linda K sa...

anonym: så nu är jag åter. Jag blir lite irriterad när andra berättar för mig att jag inte får klaga på min vikt. Jag är smalare än vissa och tjockare än andra. Ingen är väl någonsin nöjd. För tillfället väger jag ett par kg mer än vad som är min trivselvikt, vilket jag känner av i kläderna. Alltså vill jag gå ner dom kilona. Och det är en del av min vardag preis som allt annat jag skriver om. Klart jag inte vill påverka andra negativt, allra minst personer med anorektiska besvär eller liknande. jag hoppas och tror inte att jag gör det genom att berätta att jag också viktnojar precis som hela halva Sveriges befolkning. Ok?

jorå, michael och jag ska bli ett på tisdag! :D

Cecilia sa...

Håller helt med! Försöker tänka att handla ekonomiskt, men när jag kommer in i affären så inser jag att jag inte vet vad som är billigt. "En gurka 100kr, det är nog billigt...". Och så tycker jag att mat är lite nödvändigt ont, det är ju mycket roligare att köpa ett par nya skor för 600kr än att handla mat för 600kr...

Linda K sa...

cecilia: vi har matkonto, så det känns ganska separerat :)

Anonym sa...

*fnissar åt minnas kommentar* Det är som när jag och grisen leker affär! :D

Linda K sa...

polly: :D ja att shoppa är ju som en lek!