onsdag, november 19

Panta panta

Läste i Metro att folk pantsätter som alrig förr, nu i fattigtider. Guld, klockor, molijoxer och molijunker (eller vad det nu är Mulle Meck dillar om). 94 procent hämtar tillbaka sina dyrgripar.

Jag skulle ha svårt att pantsätta, tror jag. Antingen vill jag behålla eller så vill jag sälja. Å andra sidan är det kanske inte en så dum idé. Om det är knappert.

Pantar ni?

6 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

flaskor och burkar :) Panta mera!

Sofie sa...

Precis som Hedgehog-sara; bara flaskor och burkar.. Har aldrig behövt fundera på att pantsätta ägodelar.. Och det är för väl det!

Annie - PD sa...

Nä, håller med dig där. Jag skiljs helt från saken eller behåller den.

Läste i somaras i DI att svenskarna konsumerat som aldrig förr de senaste åren och många (2 miljoner svennar) inte har inte en krona i buffert Trist nu när tiderna blir ännu sämre - därav pantas det friskt kan jag tänka mig...

Linda K sa...

alla: samma här :)

annie: ja trist att ofrivilligt skiljas från kära ting :(

Jessica E sa...

Jag har försökt att sälja en brilljantring på Kaplans (arvegods från avlägsen släkting, inget affektionsvärde, inte min stil osv) men den har förblivit osåld (är ju sådant massivt utbud där). Funderar nu på att panta på den men i så fall inte hämta ut den igen men vet inte hur det funkar , om man får betala någon straffränta för det man inte hämtar ut? Har inte vågat gå in och fråga..Känns lite skämmigt.

Linda K sa...

jessica e: klart du ska fråga! tror dom fått dummare frågor än så :)