måndag, september 1

Plötsligt händer det

Jag säger ATTANS istället för kvinnligt könsord. Trots att ATTANS inte alls väger upp min irritation. Jag har för första gången någonsin fått betala tull och extra frakt (!) på en eBayad vara. Trots att det stod "used t-shirt" och "gift" på paketet. WTF!

Har inte hämtat ut paketet än. Måste ta mig en titt på det och sen skrikklaga hos tullgubbarna. Inte för att jag tror dom bryr sig ett skit. Vad är det som gäller egentligen?

16 kommentarer:

Fru Kaos sa...

Vi får skaffa en postbox i USA - me´n you...

Free Fashion Pia sa...

Vet faktiskt inte vad som gäller för privatpersoner, som företag behöver man ju inte betala tull för varuprover....

Linda K sa...

fru kaos: mmm det är kanske lösningen...

ffp: jag är arg som ett bi!

Agent586 sa...

det var ju ett alternativ: 'kom nu sa ska vi ga och tvatta av ATTAN pa dig'!

Linda K sa...

agent586: HA HA HA!! ja den menigen anvädner man ju allt som oftast :D

Att ha det gott sa...

Det där ser ut som en fin samling

AnnicaB sa...

Nä - vill du undvika moms och eventuell tull - skaffa då inte box i USA. Samtliga företag som har postboxservice till Europa måste alltid förtullas. Enda vinsten att ha sådan box är att man kan handla från företag som normalt inte skickar varor till Sverige (hu så farligt DET kunde bli... eller dyrt rätare sagt).

Jag brukar tänka på vilken tur man oftast har som INTE åker på att betala några avgifter när man eBayar :) Så känns det inte som en sådan förlust när man fastnar i tullen....

Linda K sa...

att ha det gott: menar du inlägget ovan kanske? :)

annicab: jo det är klart, men lite förgrymmad blir man ändå...

Anonym sa...

Man får betala tull även om det är en gåva om varans värde är över 500. Så jag brukar alltid be säljarna skriva ett värde på 50 buck och kryssa i gift-rutan. Om de inte fyller i "gift" får man betala tull på allt över ca 250 tror jag. Surt som tusan. /Sara

Linda K sa...

sara: surt :(

Camilla sa...

Som Sara skrev - det hänger på värdet som de angett. Men eftersom de angett gift och att den är beg så borde de kunnat ta in den tull/momsfritt. Men du ska inte skälla på tullverket, du ska skälla på den speditör som gjort tulldeklarationen.

Sen tror jag tyvärr inte att du får någon kredit även om man gör en omprövning - tullverket är snål som tusan på att kreditera. Tänk istället på alla gånger du fått igenom köp tull/momsfritt ...

Linda K sa...

camilla: ja jag får nog tänka så :)

The Pale Green Woman sa...

Det verkar ingen logik i tullandet. Mitt svärd fick jag tulla på, men min kompis slapp, på samma slags svärd från samma firma. Bara konstigt ju!?

Linda K sa...

tpgw: det finns ingen rättvisa i världen!

Anonym sa...

Jag köpte nyligen ett par jeans på eBay för 49 dollar. Säljaren skrev gift, men angav vad hon hade betalat för jeansen från början, 172 dollar. Gissa om jag blev sur när jag fick tullavgift på över 500. Omprövade hos Tullverket och fick 350 tillbaka, så ibland kan det funka./Sara (igen);)

Linda K sa...

sara: good for u! vet inte om jag orkar, det var ingen jättepeng...