torsdag, maj 18

Djupa tankar om strumpor

Vad är det som får människor att köpa strumpor med figurer? Varför vill en vuxen person ha en strumpa med Lille Skutt eller Kitty Katt på? Små kor eller en rosa gris? Jag är full av förundran och en smula förskräckt. För att det är gulligt? Ja det är gulligt med kaniner och kattungar. Men på strumporna? På strumporna som man har till resten av sin klädsel?

Mina strumpor är svarta. Något eller några par är golfrutiga. Jo! Jag har ett par sockor med en liten häst på. Men den hästen heter Ralph Lauren. Ett par med små blommor också när jag tänker efter. Som jag köpte första gången jag var på NK med nyfödd son, lite i chock över att vara där liksom.
18 kommentarer:

Anonym sa...

Exakt! Jag håller helt och fullt med dig, hur kan man som vuxen ha seriefigurer och fjärilar på strumporna? Ungefär som Snobben-trosor...huuuuu.

Linda K sa...

anna: japp du hajar mitt tänk! :)

Anonym sa...

Okej... jag fattar tänket men om man som jag arbetar i vit bussarong och vita pyjamasbyxor så är fötterna det enda du kan "spejsa" till. Så mönstrade strumpor gärna för mig, dock inte med nallebjörnar och dylikt. Har ett par julstrumpor som jag använder varje jul t ex. Vill dock tillägga att annars är det svarta strumpor som gäller.

Anonym sa...

Instämmer helt om de jönsiga och odekorativa fiugurerna. Men mönster, färger tex ränder är kul tycker jag:
http://www.flickr.com/photos/53655446@N00/132534784/

Snart tretti sa...

Helt enig i at det ikke alltid er så kult. Men i fjor da jeg bodde sammen ei venninne og vi hadde like små føtter måtte vi kjøpe svarte sokker med figurer på for å skille de fra hverandre i vasken..

Polly sa...

Håller med exakt! Vitt och svart och möjligen nån beige finns i min garderob.
Och precis lika oförstående till H&M som vägrar ge upp med sina hemska Snobbenunderkläder.

Minna sa...

Min enda kommentar är: jag håller med!!!! Svart svart svart och mörktgråa är det enda som funkar på strumpor. På sommaren i gympadojjor, kanske vita.

Anonym sa...

Haha, jag skulle precis säga att det måste vara samma människor som har snobbenunderkläder.

Jag kör dock gärna randigt, älskar ränder men känner mig så satans indie i randiga tröjor, kompromissen blir att ha randiga strumpor då och då.

Anonym sa...

Jag har alltid haft trista sportsockor, såna där med ränder i resoren alltså. Och så bara ledsnade jag på det. Ville ha rosa, vita och turkosa strumpor i stället, och då är det svårt att hitta några utan tryck alls. Men jag tycker det är lite kul. Jag tror att såna som använder sockar med tryck är såna som är lite lekfulla i sitt sätt att klä sig. Eller med humor och spex. Inte med det sagt att såna som har enfärgade strumpor är tråkiga.

Anonym sa...

svart svart svart - har bara svarta strumpor, några vita sockar till gympaskor också.

Det är sällan det passar med figurer på strumpor om man inte är barn =)

Linda K sa...

åsa på åsen: ja det är viss skillnad på mönstrade och seriefigurprydda strumpor. Lite avis på dig som skrider runt i vita kläder. Har föreslagit vit rock a la läkare här i biblioteket men mina kollegor bara skakar på nuvudet :O

malin: finfint! Randigt funkar alltid. Och speciellt på söta moms to be :) Apcool med träskorna till!

grombaben: ha ha ha smart lösning! :D

polly: ja vem vill ha Snobben i sängen? Liksom.

minna: sant som det är sagt!

catarina: japp ränder funkar. Håller mig ändå mest till enfärgat, kanske för att jag har stora fötter och undermedvetet inte vill dra uppmärksamhet till dom? :P

mammakatt: H&M har väl gott om enfärgade strumpor tror jag? Jag är vansinnigt barnslig och lekfull och allt det där, men jag klarar mig bara utan katten gustav på mina strumpor ändå :D

hedgehog: ska din vovve ha såna där små sockor? Snälla, låt honom ha enfärgade! ;)

Översättarhelena sa...

Nejtack, till snobben och nallar, men vem kan motstå strumpor med Jimi Hendrix, Gene Simmons och Sid Vicious? I vår familj köper vi numera bara blammostrumpor med olika motiv (man får inte ta samma som någon annan, fast vi gjorde ett undantag för Hendrix, som alla ville ha). Det är ett väldigt praktiskt sätt att skilja på dem i tvätten när tre familjemedlemmar har skonummer 39 och två har 43 ...

Linda K sa...

helena: uj. Jag tror ändå jag föredrar strumpförvirring framför strumpmotiv :)

Översättarhelena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jag erkänner att jag hör till skaran som köper udda sockor. Till mitt försvar är det för att få ha något kul på sig när man jobbar som sjuksköterska i en för övrigt helvit mysdräkt...

Linda K sa...

spiro: jag respekterar till fullo dom som vill ha udda sockor! Vill bara inte själv ha det :)

Anonym sa...

Tro mig Linda, ingenting att vara avis på. Innehållet i uniformen spelar en stor del på hur hunkigt det blir. Hos oss är det brist på hunkar om jag säger så... Innehållet i den vita uniformen brister.

sparris sa...

Om man får försöka sig på en analys så kanske det är änu ett sätt att skapa en sköld mot den hårda verkligheten som vuxen? Andra kanske samlar på Hello Kitty-saker. Eller nåt.

Just nu har jag inga strumpor med nåt mönster, de enda som avviker från svart är ett par röda, men jag har gärna strumpor med lite färg el dyl. Dock inga "söta", jag har lite cute-allergi. För länge sen hade jag dock ett par turkosa med kiwiskivor på, det var lite kul att ha en helt strikt outfit och så de där vansinnesstrumporna som bara jag visste om. ^^