tisdag, juni 13

Lunchbestyr

Beviset på att jag är kvinna (och inte man alltså, känner jag att jag vill bevisa det?) : jag bloggar, småjobbar och äter korvstroganof samtidigt. På lunchen. Jag är rätt bra på att göra flera saker samtidigt. Män är väl inte det, eller är jag elak nu?

Så där typ att jag plockar med mig saker som ligger slängda på golvet och småstädar på min väg till tvättmaskinen, och samtidigt som jag fyller den plockar jag fram morgondagens cykelkläder, plockar ihop den rena tvätten och så kan jag ju passa på att vattna blommorna i källarfönstren också. Plocka fram morgondagens mat ur frysen på väg upp, och när jag ändå är i källaren tar jag med mig nytt toapapper också. Och släcker källarlampan.

Nu måste jag använda maken som exempel, för han är den manliga person jag kommer i närmast kontakt med i såna här sammanhang. Ok, maken ska tvätta. Maken tar tvätt, går ner till tvättstugan, stoppar i tvätten i maskinen och kommer upp igen. Släcker inte källarlampan (för vissa lampor behöver enligt honom inte släckas. Andra lampor MÅSTE släckas annars drar de ström/el/energi/kilowatt eller va f*n. Jag vet fortfarande inte vilka som är vilka...) Klart.

Det tar ungefär lika lång tid för oss. Men nu ska jag vara snäll, för ikväll måste han hjälpa mig borra upp gardinstänger i sovrummet. Världens bästa make. Supermaken. Älsklingsmaken. Och så vidare.

UPDATE: Manlig motreaktion! Ha ha ha underbart :D

18 kommentarer:

Anonym sa...

När ska man få se bild på älsklingsmaken o Linda K tillsammans?;) Shit vad varmt det är idag förresten. Anna B

Anonym sa...

Haha, jag är som en man, kan aldrig göra flera saker samtdigt! då blir allt fel =)

Linda K sa...

Anna B: älsklingsmaken vill inte vara med på bild :P

christine: ha ha ha jag tror du fixar det bra ändå :)

Anonym sa...

Här har vi faktiskt en myt/fördom (kalla det vad du vill) som faktiskt stämmer, jag förstår inte varför jag hinner med 5 saker på samma tid som "han" bara hinner med en, eller det förstår jag visst för det är just av den enkla anledningen att jag gör allt på samma gånG

Unknown sa...

Äsch. Skitsnack. Jag kan både gå och andas samtidigt. Sådeså!

Men jag måste också säga att kvinnor slarvar mer än män!

Linda K sa...

hotspot: tack för att du befäster min teori :D

janne: slarvar? mja kanske en liten aning ibland nån gång eventuellt...men det är ju för att vi gör så mycket ;)

Anonym sa...

Gardin bild ???
Klart du fixar att borra själv .
Men det är ju skönt att slippa.
ewac

Anonym sa...

haha...du är underbar med dina små utredningar som vi alla får ta del av! Du har så rätt så rätt så det nästan är skrämmande. Känner av samma mönster i mitt hushåll med min sambo ; )

Anonym sa...

och ibland gör man så många saker på vägen så man liksom glömmer vad man gjorde först...

Översättarhelena sa...

Hedgehog-sara: det där är jag specialist på. Dessutom brukar jag påbörja en mening och sen glömma bort vad jag pratar om eftersom jag börjar tänka på något annat mitt i meningen. Det är inte klokt.

Anonym sa...

Jag tror också att det är lite mamma-syndrom det som du beskriver. Väldigt praktiskt, väldigt sött och väldigt otypiskt män (-;

Linda K sa...

ewac: kommer kommer...

hedgehog: precis! :D Man kommer upp på övervåningen och undrar plötsligt vad man gör där.

Linda K sa...

helena: det är nog inte helt ovanligt ;D

Anonym sa...

Jag har varit sjuk i en vecka nu och har svärmor hör som hjälp med sonen. Mannen min är på affärsersa nämligen. Min svärmor är en superbra svärmor så få inga fel tankar om mig när jag levererar följande meningar.

Man märker inte riktigt vad man faktiskt gör varje dag förrän det inte görs. När jag klev upp ur sängen imorse och ut i lägenheten märkte jag att alla kvinnor tydligen inte plockar upp på vägen genom rummen. Således ligger det små bitar av intorkad play-doh överallt, smulor på bordet, papperstussar överallt, legobitar utspridda osv osv. Jag behöver verkligen inte ha ett kliniskt rent hem, men efter fyra dagar i sängen inser jag hur mycket jag faktiskt plockar och fixar varenda minut av min vakna tid. Men: Alla kvinnor gör det som sag tydligen inte. Dessutom: I det här hemmet är det jag som borrar. Varenda gång. Det är också jag som byter däck, skarvar sladdar och håller koll på hylsnycklar och fan och hans farbror. No need to tell my hubby att han är supermaken, världens bästa osv. Förutom när han är det förstås. ;)

Linda K sa...

hanna: wow, nu blir jag lite avundsjuk. Men jo jag KAN borra, om jag VILL :P men byta däck det vete sjutton... Kanske är det så att man tänker olika om man är hemma och om man är på besök? Fast visst finns det oplockiga damer också :) Tack för prima kommentar!

Anonym sa...

Borde kanske tillägga att även däckbyten och borrning sker med oklanderligt manikyrerade naglar och vita kläder. Jobbaroverall går bort. Alla kläder blir lika smutsiga, kan lika gärna tvätta en tvätt med vita kläder med fläckar som en med militärgröna med fläckar. (Får alltid kommentarer om att jag är för snyggt klädd när jag fixar. Såååå trött på det, därav mitt lilla inlägg.) ;)

Anonym sa...

Hihi läste detta strax efter du hade skrivit det men lyckades inte kommentera från jobbet. Just då kändes det som allt var mot mig, saker som inte finns på sin plats, saker som inte fungerar etc och där satt jag med lite uppiggad med ett igenkännande leende och en känsla av att det var mitt liv du beskrev. :)

Linda K sa...

hanna: jag kan se dig framför mig, en dröm i vitt :)

intressesmurfen: och här sitter jag på morgonkvisten och blir glad av gulliga kommentarer :)