torsdag, juni 22

Lite naket

Tycker det börjar bli ganska tjatigt det här med vad man får visa och inte. Det är väl upp till var och en om dom vill vika ut sig eller inte. Hon gör väl inte ett sämre jobb för det? Och så fort det visas lite hud på en reklampelare dånar vissa och skrivker att det är sexism och kvinnoförtryck. Jag tycker det kan vara rätt snyggt ibland.

Blir jag illa omtyckt nu? Nåväl, jag står för min åsikt.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig! Sen känns det lite som att TV4 är väl inte riktigt rätt kanal att komma med såna här utspel, med tanke på dom såpor som dom sänder. Snacka om dubbelmoral. Skillnad om hon hade varit journalist, då hade trovärdigheten varit en viktig fråga. Men vädret.....hur trovärdigt är det *L*

Sen kan jag ärligt erkänna att det ska bli skönt att slippa henne i rutan ett tag, eftersom att jag aldrig har gillat henne särskilt mkt.

Linda K sa...

mocca: ha ha ha good for u :D

Anonym sa...

Jag kan hålla med, men samtidigt tycker jag att det är lite tragiskt att tjejer känner att de måste visa hud och gärna ett halvt bröst eller två för att "vara sexiga". Och en supersnygg donna som Tone hade verkligen inte behövt sälja ut sig så, utan hade varit coolare med ett snyggt linne under kavajen. Då hade hon varit snygg, sexig och samtigt värnat om sin integritet.

My opinion! :)
sa Polly

Anonym sa...

Självklart ska hon behålla jobbet, trots det!

förtydligar Polly

Anonym sa...

Gud vad tröttsamt det är med alla mediamänniskor som propsar på att vika ut sig i tid och otid. Det verkar bli debatt, missförstånd, ifrågasättande och "fel val av bilder" från herrtidningens sida hur utviket än genomförs ("smakliga, estetiska, snygga bilder" osv). Men visst kan det vara snygga bilder, det håller jag med om.

Me sa...

Jag håller med dig, kvinnosaksfrågor och utvikning är två helt olika saker som inte bör blandas ihop.

Anonym sa...

Jag tycker nog inte att de bilderna på henne var så farliga att de måste stänga av henne från vädret i tre månader. Speciellt inte med tanke på att andra på kanalen ställt upp och visat mycket mer tidigare. Jag tror att det ligger mycket mer bakom denna avstägning och att de väntat på sin chans så att säga. När det går rykten om en person att de inte är så trevliga mot sin omgivning brukar det offtast vara sant!
Opps, det blev ett långt inlägg i denna debatt.

Glad Midsommar!

Andreas Stickler sa...

Det är klart hon får göra som hon vill och att det inte borde påverka jobbet. Men frågan är väl VARFÖR hon vill det. Och varför i Slitz som i nummer efter nummer visar upp en vidrig kvinnosyn. Hon har ju en position, hon har ju status, varför nappa på kroken från jag-älskar-silikon-kräken (som alltid är män)?
Hon borde veta att hon är snygg. Söker hon bekräftelse på det? Hjälper det självförtroendet? Eller vill hon bara peka finger åt alla som tror att metereologer är tråkiga? Jag vet inte, men jag tycker ändå att det är konstigt. Risken är stor att man förvandlas till en Rosing eller Bengtzing eller liknande. För DET kan väl ändå aldrig vara meningen.

Andreas

Linda K sa...

alla: jag håller med alla som tycker som jag :)

Anonym sa...

Jag håller med dig! Det är mer förtryck och sexism att inte låta tjejer förfoga över sina kroppar som de själva vill - att peta någon från rutan för att man visat hud är sexism i sitt esse!

Anonym sa...

Åh jag håller med Andreas!! Det är så himla onödigt att klä av sig. Vad är syftet liksom? Varför tror de att vi vill se hud? Varför inte visa världen att man kan vara cool utan att behöva klä av sig?! Det är så motsägelsefullt att säga att "det är mer förtryck och sexism att inte låta tjejer förfoga över sina kroppar själva". För uppenbarligen gör de inte det - de tvingas ju klä av sig för att få lite rubriker..

Linda K sa...

anna: nä det är klart att man inte ska behöva visa hud, men om man vill ska det vara ok också. utan att det ses som kvinnoförtryck. tycker jag.

Anonym sa...

Vem har sagt att det är kvinnoförtryck? Det är bara förbannat tråkigt att varenda tjej rycker av sig kläderna så fort de får chansen - vad vill de bevisa med det? Varför räcker det aldrig för oss att bara vara bra på det vi gör?

Och du som är biblotikarie - läs. Börja med Katarina Wennstams böcker.

Linda K sa...

icki: jag uppfattar det inte så. man kanske är stolt över sin kropp och vill visa upp den? utan att bevisa något. även om man är bra på det man gör.

Ok, tack för boktipset :)