torsdag, juni 29

Borta bra...

...men hemma bäst. Idag åker barn och man till landet och kommer hem i helgen igen. Som jag har sett fram emot detta. Ah! Ensam hemma, göra vad jag vill utan att bli avbruten, äta middag i soffan framför satc, hyra nån film (eller nä förresten varför det, jag har ju satc), kanske ta ett glas vin med tjejerna, ta en tur till stan, sova hela nätter. Och så vidare och så vidare i oändlighet.

Men sen när dagen D närmar sig blir jag alltid lite anti istället. Vadå, ska ni åka ifrån mig? Då blir jag ju ensam! Vem ska jag sitta sked med i soffan och dricka kvällsthe? Vilkas skitiga små fingrar ska klappa mamma på kinden? Vilka tonårsbarn ska smälla i dörrarna och säga "vetnte"?

Lugn och fin, det är bara ett par dagar, sen sitter jag där och undrar var min lediga ensamma kvalitetstid tog vägen nu igen. Efter jobbet ska jag in till stan och kika på rean. Och sen hem och städa huset. Det är ett rent nöje när man är ensam.

6 kommentarer:

Kerstin sa...

Imorse vinkade jag adjö till min sambo. Ska också vara ensam i helgen. Sköööööööööööönt. Jag tror till och med att jag skippar vinet med brudarna för att "bara vara" hemma.

Lycka till med rean.

Kram Kerstin

Linda K sa...

kerstin: tack! Hoppas du får en skön "ledighet", och du har rätt i att det bästa egentligen är att bara vara! :)

Anonym sa...

Åh lycka till på rean! Ska bli skoj att lösa vilka bytan du kommer hemsläpandes med :)

Anonym sa...

Haha, så där håller jag också på! Jag kan längta ihjäl mig efter en ensamhelg, men när den väl kommer så är det jag som står med ledsen (äkta sådan) min och säger hejdå. Sedan sover jag i soffan i vardagsrummet hela helgen eftersom jag är så otroligt mörkrädd och inte vågar sova ensam uppe i sovrummet! :D

Unknown sa...

Skönt att du slappar i soffan framför en film istället för att sprinka runt med hucklet(?) på ochstäda hela kvällen. Slappa på.

Linda K sa...

hotspot: ett par likadana brallor som du fyndade bland annat :)

nannis: också lite mörkrädd, men jag sussar i sängen :)

janne: japp ikväll blir det bara soffan. städningen får komma imorrn. Javarför inte, jag kan väl sätta på mig ett huckle :P