lördag, juni 24

Graden av mognad?

Jag har hittat ännu ett bevis på mognad och förståndighet hos mig själv. Som jag då uppenbarligen uppnått vid 30 plus. Jag bränner mig inte längre ute i solen. Jag smörjer nämligen in mig. Rikligt och väl. För rikligt? Förut pressade jag på och blev gärna en liten aning bränd eftersom det röda blev brunt sen. Även fast jag vet att det är dumt. Att man blir brun när man smörjer in sig också. Men det är något med det där småbrända som gör att man känner att idag vare det banne mig och sol! Idag har jag varit på sjön minst en timme och suttit i solen och läst lika länge. Bränd? Nä-ä. För jag har solskyddsfaktor 12 från topp till tå. En himla massa vuxenpoäng.

/Linda, ljusbrun

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bra var räddom dig Jag ser mycket av hudcancer på mitt jobb.

Linda K sa...

mum: såklart, jag har fått en god uppfostran av min mor :)

Anonym sa...

Att smörja in sig innebär onekligen många vuxenpoäng :-) Men är det inte också så att man inte bränner sig så lätt när man är över 30?

Anonym sa...

mkt bra gjort, Linda !

Ivana sa...

Ajdå då plockar jag dubbla vuxenpoäng för jag använder solskydd för barn för att få maximal täckning och skydd. Nu ska jag gå och bränna mig bara för att balansera det hela! :)

Anonym sa...

Då räknas jag också som vuxen och mogen. Alltid solskyddsfaktor på, tom SF 30 i ansiktet och både solglasögon och keps. Synd bara att man gjort sina misstag och bränt sig rejält när man var yngre.

Anonym sa...

Ja, jag brukar också använda den skyhöga för barn för jag bränner mig superlätt och om jag väl har pallrat mig ut i solen vill jag kunna stanna kvar där ett tag.

Linda K sa...

anders: är det så? att huden liksom redan är färdigbränd? ;)

sofie: ha ha tackar :)

ivana: burn baby burn ;)

åsa på åsen: sunt!

lova: mmm, men jag nöjer mig npg med 12, sonens vita skalmanskyddsfaktor a la nivea får han ha för sig själv :P