tisdag, juli 26

För att jag tycker hon ser fin ut


Zorn?

39 kommentarer:

Charlotta sa...

Tycker att hon såg riktigt Zorn-sk och fin ut!

Anonym sa...

Jag har alltid lite ångest innan sommaren, sen när jag väl är på stranden inser jag att jag faktiskt inte ser så tokig ut...undra varför man måste se andra och jämföra sig själv med dem för att inse det... ;-)

//Linda

Linda K sa...

charlotte: eller hur! :)

linda: finns alltid smalare och rundare än man själv. bra väl :)

Anonym sa...

Framförallt modigt att inte sitta hemma och gömma sig, utan känna att hon har lika mycket rätt att bada som alla andra? Och det utan att bli raljerad över?

Emmili sa...

Tycker det är tråkigt att du lägger upp detta. Att du verkar ha nån slags viktnoja är väl din ensak, men ge fan i att hänga ut andra.

Anonym sa...

Dumt skrivet av en annars klok och skojfrisk kvinna/Pernilla

Vesnas vardag sa...

Ja smygfota och lägga ut folk sådär är ju inge hit Linda. Hon kanske älskar sin kropp som den är och är nöjd? Trycker på ogilla...

Hanna sa...

Det där var väl inte snällt?

Taggtrådsmärta sa...

Om du skulle hitta en bild på dig själv* på någon annans blogg, med samma kommentar, skulle du fortfarande tycka att det var okej då?

(*Eller din mamma/pappa/bästa vän? Något av dina barn?)

Marie sa...

Nej det här var inte ett särskilt snällt (eller roligt heller för den delen) inlägg... :(

B-M sa...

Fattar inte denna viktnoja hos en annars cool och klok kvinna, du är ju hur smal som helst.

Linda K sa...

alla: oj vad arga ni blev. jag fotade för att jag tyckte hon såg rätt cool ut. lite zorn sådär. inte för att göra mig lustig på hennes bekostnad. men ok, jag förstår att det rör upp vissa. förlåt för det.

att jag däremot inte har rätt att viktnoja för egen del, det tycker jag inte någon har rätt att säga till mig.

Anonym sa...

Du tyckte hon såg cool ut? Och den coolheten kommenterar du med att "du tröstar dig i din semesterångest att du inte är där än." Okej....

Annanym sa...

Nej.
Så där gör man inte.
Punkt.
Och ditt lama försök att bortförklara gör bara det hela värre.
Skärp dig för fan.

Anonym sa...

Ta bort bilden innan någon som hon känner ser den eller hon själv.
Väldigt elakt.
Vare sig om det var en smal eller tjock som var på bilden så tycker jag inte du har någon rätt att publicera den på din blogg utan att be om lov och Om jag inte minns fel så är det väl olagligt att ta bilder på någon enskild utan att be om lov.
Radera bild.

Anonym sa...

Nä fy fan vad dåligt Linda, jag som gillade din blogg förut. Det är människor som du som får oss tjocka att vältra oss i ångest om kvällarna. Det är där är inte jag, men det skulle lika gärna kunna vara det. Och sen att du smygfotade, helt jävla sjukt faktiskt!

Anonym sa...

Tycker DU varit cool, men nu föll du som en sten i vattnet och jag säger bye bye till din blogg!

Anonym sa...

Var bara tvungen att se om du hade tagit bort bilden, men icke. Fan vad lågt Linda, trodde du hade huvudet på skaft och var en trevlig människa. Tänk vad man kan ha fel.

Linda K sa...

anonym: stackars alla anonyma arga som bra klarar av att kommentera när linda fuckar upp. och njuter lite av det?

hejdå!

Katti sa...

Jag har läst din blogg i 5 år och gillar dig skarpt. Ser själv ut lite som damen på bilden, inte riktigt men mer hon än du. Blir ledsen för det känns som du föraktar oss.

Taggtradsmarta sa...

Men alltsa, istallet for att bara ga i forsvar, kan du inte forsoka att forsta varfor vi reagerar? Jag tror inte alls att du menade att vara elak fran borjan, men du har ju inte precis forbattrat situationen nu.

Jag menade allvar med min forra kommentar, forsok att byta perspektiv ett tag och se vad du tycker da.

Annanym sa...

Det är alltid samma sak när du får kritik, du går i försvar direkt istället för att ta in.
Ta bort bilden, hur svårt ska det vara? Du ser ju av antalet kommentarer hur många som blir ledsna?

hellen sa...

Jag blev också ledsen av ditt inlägg. Inte för att du nojar över din vikt utan för det nedvärderande tonfallet. Tanken på att smalisar kanske jämför sig med mig och tröstas av att "i alla fall inte vara där än" känns ju inte helt tilltalande.
Vad jag menar är att jag respekterar din rätt att noja över vikt och utseende (även om jag inte kan förstå det) men tycker att inlägget, både i sin ursprungliga och nuvarande form, är riktigt riktigt tråkigt.
Jag är inte arg och kommer inte att sluta läsa. Gillar dig och din blogg men kände att jag var tvungen att kommentera för jag tycker att du är snett ute här.

Katarina sa...

Jag ser ut som kvinnan på bilden och jag blev inte det minsta upprörd över det här inlägget eller bilden. Inte ens i original.

Dels hade du redan från början skrivit som bildtext att hon ju var fin ändå på något sätt. Och det går ju inte att se vem det är på bilden, jag tycker den är lite som ett konstverk, en Zorn-tavla.

Dels förstod jag, och uppskattade precis hur du tänkte. Du vill hålla din kroppsform på ett visst sätt, och det är precis som det ska vara, men fick en 'reality check' när du såg henne och insåg att du inte skulle ha för stor ångest över det du såg som din brist.

Jag tycker du är rak, ärlig och balanserad. Jag läser andra bloggar där det skrivs om och om igen att bloggförfattaren ser ut som en strandad val. Och så visar det sig att hon varit tvungen att köpa storlek 38 istället för storlek 36.

Då ville jag först kommentera, för om en storlek 38 var en strandad val fanns ju min kroppshydda inte ens i djurriket. Men jag behärskade mig och tänkte att hon har rätt att vara missnöjd med sin kropp, och förhoppningsvis dömer hon inte andra lika hårt som sig själv.

Förlåt den långa kommentaren, men jag blir så less på folk som vill mästra och uppfostra, som vill att bloggar ska vara så politiskt korrekta hela tiden.

Om det hade blivit en diskussion om kroppsideal kunde det ha blivit intressant, men en lång radda med kommentarer om hur du bör eller inte bör skriva dina inlägg är ju bara larvigt.

Precis som det är otroligt larvigt med anonyma kommentarer som lovar (nej, inte hotar för vem behöver den typen av läsare?) sluta läsa din blogg.

hellen sa...

Katarina: För dig hade det varit intressant med en diskussion om kroppsideal. Den diskussionen är viktig, men jag tror att i det här fallet har flera läsare reagerat känslomässigt på att Linda lägger ut en bild på någon hon är glad att hon inte ser ut som. Kan såklart bara tala för mig själv, men jag är definitivt inte ute efter att mästra och uppfostra. Dra igång den diskussion du vill men varför mästra andra med att vi är larviga för att vi skriver vad vi tycker?

Annanym sa...

Katarina: Politiskt korrekt? Det handlar om respekt.
Och du vet lika väl som alla andra här att det inte handlade om en reality check från Linda K:s sida.
hellen: WORD.

Linda K sa...

katti: vad tråkigt att du känner så, det var inte alls min mening. jag stör mig inte ett dugg på hur andra ser ut, bara mig själv ibland.

katarina: tack, du förstår precis mitt resonemang :)

alla: jag går inte i försvar. jag har förklarat inlägget med bilden med ytterligare ett inlägg. jag tycker det är en fin bild, den blir kvar. kommentarer in absurdum om vad som är rätt och fel orkar jag inte med, jag vet vad jag tycker och det behöver ni inte bemöda er med att försöka förändra. nu räcker det för min del, men fortsätt för all del skriva av er :)

Anonym sa...

Bättre att vara tjock o smart än smal och dum... detta foto och inlägg är det lägsta jag sett. Och då har jag inte missat glocalnet.

Maria J sa...

Jag tror att det är det här som delvis är nackdelen med våra tämligen transparenta, uppkopplade liv. En kommentar, dvs inlägget ifråga, som är lätt att fälla men som i daglig tal och i goda vänners lag inte vare sig menas eller tas särskilt allvarligt men som i text på en blogg blir fel. Helfel, till och med, och antagligen även sårande. Men jag tror att vi har glömt bort att internet och bloggar inte är goda vänner lag utan ett offentligt forum och därför gör vi oavsiktliga och inte genomtänkta övertramp. Trist och tråkigt men ibland en välbehövlig påminnelse om att vissa saker passar bättre mellan vänninor irl än på en blogg.

Anonym sa...

Skämmes och åter skämmes. Jag har följt denna, tills nyss, trevliga blogg men nu är det slut med det. Du har skitit i det blå skåpet, Linda. Detta är mobbing och inget annat. Väx upp och skaffa ett riktigt liv kanske...? Detta är INTE OK/Ledsen och jättebesviken

Anonym sa...

Vadå kommentarer in absurdum? Hur kan du bara avfärda all kritik med att du inte orkar försvara dig mer? Till och med fjortisbloggarna tar bort liknande inlägg, då tycker man ju att en medelålders normalbegåvad bloggare borde kunna göra detsamma?
Det är verkligen konstigt att du låter bilden ligga kvar. Tänk om samma tjej hade haft en bild på dig med en negativ bildtext, bilden är dessutom tagen i smyg. Men du kanske tycker att det är helt ok? Vi kanske skall åka hem till dig och fota dig i smyg och lägga upp? Fota dina barn och kommentera deras utseenden? Eller var går gränsen?

Tahira på Londonsvenskar.com sa...

Att en vuxen människa kan skriva ett inlägg som det här är så himla sorgligt. Det är verkligen det här folk menar när de skriver att tonen på internet är hård och får folk att må dåligt.

14-åriga tjejer gör likadant, tar smygbilder och skriver idiotiska kommentarer på sin blogg. Det har behandlats i tidningar och i andra bloggar som ett stort problem, att dessa tjejer har så mycket makt och missbrukar den så otroligt. Att en vuxen kvinna sedan tar efter och gör likadant är nästan omöjligt att tro.

Anonym sa...

Usch, jag blir så ledsen av att se ett sånt här inlägg. Så elakt och onödigt. Och så har du kvar bilden efter att så många har påpekat att det inte är okej. Är principen att ha rätt viktigare än att inte såra andra människor?

Anonym sa...

Likte ikke dette innlegget, nei...

Tonje fra Norge

Mili sa...

Jag har varit nästan där ganska länge. Jag är 30 år och tjock. Förra sommaren var första gången sedan jag var 10 som jag badade offentligt. Har alltid kämpat mot övervikt men än mer mot känslan av att vara fel. Alla blickar och alla ord som ropats till mig har satt djupa spår. Under 20 år har jag jobbat med mig själv för att våga stå för den jag är och hur jag ser ut. Om jag efter att ha tagit det där doppet förra sommaren hittade en sådan här bild på mig själv hade jag nog aldrig badat i sjön igen. Jag vill be dig att ta bort bilden, inte hela inlägget, men att lägga in en ruta som förklarar vad som fanns där innan. Oavsett vad ditt syfte var. Internet är litet och det är inte alls omöjligt att en vän till en vän till kvinnan hittar hit och tipsar henne. Hon kanske skrattar bort det, men troligare är att hon blir mer eller mindre ledsen. Jag skulle inte vilja ta den risken.

Linda K sa...

mili: hej. vad tråkigt att höra att du har haft och har det jobbigt. jag skäms över texten jag skrev till den här bilden först, det var korkat och obetänksamt. kom på det och skrev ett förklarande inlägg. jag tycker du, och andra som tar illa vid sig, ska strunta i att jag inte tänkte längre än jag gjorde och istället tycka att det är en fin bild. för det tycker jag att den är.

Anonym sa...

Jag, precis som Mili, är också tjock. Jag har mått jättedåligt de sista dagarna på grund av din bild. Fasanfullt att till synes "normala" människor tar bilder i smyg på oss tjockisar och lägger upp på sin blogg. Jag har bett dig flera gånger att ta bort bilden, men du går i försvar och vill ha kvar den bara för att. När du la upp bilden så var det för att du var glad att du åtminstone inte såg ut som henne, märkligt att man efter lite kritik plötsligt har den kvar för att hon är fin. Nu är jag inte hon på bilden, men jag är fruktansvärt kränkt, vi har samma kropssform, liknande hårfärg, jag står på samma sätt - så det kunde lika gärna vara jag. Jag har verkligen inget till övers för ditt resonemang, det är ogenomtänkt, kränkande och väldigt arrogant.

Anonym sa...

Samma anonym som ovan: Jag vill passa på att lägga till att jag idag är hemma och spacklar istället för att hänga med familjen på stranden. Den enda orsaken till detta är jag är livrädd att bli fotograferad av någon. Jag har stått ut med alla hånfulla ord i eftersom jag verligen älskar att bada, men smygfotandet klarar jag inte av. Att du dessutom har mage att ha bilden kvar trots allt, ofattbart....

Anonym sa...

Blev också tvungen att se om du hade tagit bort bilden.
Men icke.
Vet du att det är olagligt att fotografera enskilda?
Att även publicera den utan lov.
Ta ditt ansvar och plocka bort bilden.
Önskar att hon som är på bilden ser detta och anmäler dig.
Det är så fruktansvärt kränkande och att du envisas med att behålla bilden visar inget annat än att du inte respekterar människor som inte är helt perfekta.
Vad skulle du säga om någon tog bilder på dina barn och lägger ut dem på sin blogg med någon lustig (kränkande) kommentar. Troligtvis skulle du bli förbannand och jag tror inte att du bara skulle låta det vara.
Förväntar mig att du är så vuxen att bilden är borta nästa gång jag tittar efter.