tisdag, juli 26

Dagens fråga

Bli inte upprörda nu, men jag har en fråga. Som maken och jag diskuterade över middagen. Vad är anledningen till att inte ha en bild på sig själv på Facebook? Varför har man sina barn/sin familj/sin hund/ en sommarstuga etc. istället? Det är väl inte husdjuret, bebisen eller en byggnad som hänger där?

Bara undrar...

11 kommentarer:

Charlotta sa...

Det har jag också undrat! Jag är i den åldern då alla runt mej börjar få barn och klämmer upp en bild på ungen på facebook! Identitetsstöld säjer jag ;-) (Fast jag måste älska min vän som är otroligt nät-skygg och därför har valt att ha en bild på Leif Pagrotsky- Oklart varför mer än att hon också är kort :-) )

Hanna Lans sa...

Vi har kommit upp i den åldern då folk inte vill kunna synas på sökningar som sådana som inte känner en kan se, eftersom vi både fått rynkor och gått upp i vikt. Tror jag. Hur många har man inte själv sökt på och hajat till när man sett dagens sanning ...?

Åsa sa...

hahaha, gillar förklaringen ovan:) Annars har jag undrat samma sak och har ingen bra förklaring.

Anonym sa...

Slippa visa en bild på sig själv...kanske.

Linda K sa...

charlotta: ;)

hanna: så att folk man inte känner ser en? eh, spela roll? har man påse på huvudet på stan också då eller? ;)

ån: mest konstigt tycker jag.

anonym: så man visar ett djur istället? mycket bättre ;)

Peace in mind sa...

...eller ett par gula naglar o en döskallering...fråga mig inte varför. Det bara hände:)

Hanna sa...

På stan finns alltid chansen att ingen känner igen en, man går ju inte med namnlapp... Fast jag har bild på mig själv, så jag vet inte, jag bara spånar.

Linda K sa...

pim: men jag utgår från att det är DIN hand? ELLER ÄR DET HUNDENS?! ;D

hanna: ja man får göra som man vill, jag är mest nyfiken hur resonemanget går :)

Peace in mind sa...

Min bien sûr...aldrig att hundarna skulle ockupera min profil.

Karin sa...

Jag har en bild på mina vandringskängor. Eftersom jag har ett lite utsatt jobb inom socialtjänsten vill jag inte att vem som helst ska kunna söka på mitt namn och kunna identifiera mig via presentationsbilden. Jag har ett jättevanligt namn, så om man inte vet att jag har vandringskängor som bild är det mycket svårt att gissa sig till vem som är vem av alla med samma namn. Nackdelen är ju förstås att man inte direkt får några spontana vän-förfrågningar.
När man väl är inne på själva facebook har jag dock bilder på mig själv, men då är det ju lite mer kontrollerat vilka som kan se.

Linda K sa...

pim: :D

karin: fniss. ett vänligt sådant :) ja men då är det något som ändå kanske förknippas med dig, något icke levande. det jag tycker är lite märkligt är när man stoppar in en annan person i sitt ställe :)