måndag, november 9

Drogfri

Jag läste i morse (i morse säger jag klockan 07.20) om att cannabis har blivit så vanligt och lätt att få tag på och att alltfler ungdomar använder. En artonårig tjej gjorde uttalanden som att det inte kan vara speciellt farligt eftersom man bara blir lite seg och att det nog är farligare att röka vanliga cigaretter.

Och jag tänker vad annorlunda det är nu. När jag var tonåring visste jag knappt vad droger var. Jo, men på ett ungefär kanske, något som det ryktades om att någon flummig person på skolan kanske hade provat. Eventuellt. Men att testa själv? För det första skulle jag inte ha vetat hur jag skulle få tag på något. För det andra skulle jag inte veta vad jag skulle fråga efter. För det tredje skulle det aldrig fallit mig in även om jag visste.

Och jag tänker att vad skönt att det var så.

Och jag tänker att jag hoppas att mina barn tänker så också, i framtiden. Att dom blir så mycket klokare än den artonåriga tjejen som pratade i dagens SvD.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Så tänker jag också! Var alla andra så avancerade egentligen på 90-talet när vi var unga?! Skönt att höra/läsa att någon annan tänker lika!
Susanne

Linda K sa...

susanne: jag är å andra sidan uppväxt på landet, kanske en bidragandeorsak... :)