torsdag, september 26

Fylle-slutet


I morse lyssnade jag på Filip och Fredriks podcast. Fyllepod den här gången. Och för att citera herrarna själva: det är vad det är. Inget vidare lyssnarvärde. Dom är för fulla, skriker och skränar. Men. Slutet. Slutet är underbart. De sista fyra minutrarna skrattade jag högt till. Kände mig nödgad att skriva ner det. Läs! Eller, lyssna ännu hellre!

Fredrik: ... en sak till, du gick ut härom kvällen och träffade Skrillex.
Filip: Jag träffade Skrillex Jag älskar Skrillex! Jag älskar...
Fredrik: En berömd DJ som... [babblar i munnen på varann]...
...
Filip: Jag träffade Skrillex Jag älskar Skrillex!
Fredrik: Du skryter ju inte om det...
Filip: Det gör jag väl inte!
Fredrik: Nej jag säger ju det!
Filip: Jag är en människa som... ja jag har varit ute en del....gud vad jag har varit ute i mitt liv. Det har jag väl varit?
Fredrik: Ja.
Filip: Även DU! Du får det att låta som...
Fredrik: Nej men det är klart!
Filip: Ja... jag har varit ute.... Har vi ingenting kvar att dricka? Nääää det där...[fyllebabbel].. har vi ingen öl kvar, har vi absolut ingen... jo vi har öl kvar. Jag var ute härom kvällen... jag har varit ute härom dagen, vilket jag är ibland. Träffar folk...[babblar om Måns Zelmerlöv och PR-människor] Man måste vara en människa! Skrillex är en människa. En väldigt fin människa. 
Fredrik: DJ från USA...
Filip: Ja en FIN människa. En fin fin människa. Han har gjort bra grejer men han har inte blivit styv i korken. Han har inte behövt skaffa en jävla PR-människa. Han går ut och festar, och det jag tyckte var anmärkningsvärt...fan vad jag gillar honom för det, jag älskar Skrillex. Jag älskar Skrillex så mycket att det är helt sjukt. Alltså,jag älskar Skrillex.
Fredrik: Ja, kul...
Filip: Skrillex är en OTROLIG människa. En BRA figur. Och via kompisar har jag kommit nära Skrillex. Jag har träffat Skrillex, och du gäspar nu, det här helt.. vad är ditt problem?
Fredrik: Lyft mig!
Filip: Jag sägar bara att Skrillex, helvete vad jag gillar honom. Alltså, han är... fyfan jag skulle kunna dö för Skrillex.
[Båda garvar]
Fredrik: Vad är det som är så bra med Skrillex?
Filip: För Skrillex är bra, han är kött och blod! Skrillex behöver ingen jävla PR-människa som står och är dålig i nåt jävla hörn och säger det här är vad vi har sagt och hur den här människan ska vara. Skrillex är Skrillex. Han är en udda figur. 
Fredrik: *sluddrar* Men hur...på vilket sätt är han udda?
Filip: Har du någon koll på Skrillex?
Fredrik: Nä, berätta för mig.
Filip: Han gillar dom vanliga...Skrillex är väl helt otrolig!Vilken jävla galning!Han har kommit från ingenstans... Han kommer väl från...
Fredrik: Nej det kan du säga om vem som helst... varför är han udda?
Filip: Men han har ju gjort RESAN, Fredrik.
Fredrik: Vilken resa?
Filip: Skrillex har gjort resan! Han har gjort resan, från mobbat barn i en skola...
Fredrik: Har Skrillex varit mobbad?
Filip: Det är jag ÖVERTYGAD om. 
Fredrik: Varfördå?
Filip: Skrillex, du vet ingenting om Skrillex! Jag älskar Skrillex. [skrattar] Fan , jag GÖR det! Jag älskar Skrillex!
Fredrik: Men du skrattar åt tanken på Skrillex.
Filip: Jag älskar Skrillex. Du... du gillar inte Skrillex? Du gillar dom enkla grejerna i livet. Då väljer du att inte gilla Skrillex. Nä, du ska hämta på dagis i Bromma, men jag gillar Skrillex.
[Fredrik skrattar ihjäl sig i bakgrunden]
Jag kommer även när jag blir farsa, även när jag blir farsa kommer jag att gilla Skrillex. 
[Fredrik ramlar omkull och fortsätter skratta ihjäl sig i bakgrunden]
För du gör det, du har barn som går på dagis och dom är så jävla bra. Tacka vet jag Skrillex! Jag älskar Skrillex. Vad ÄR det!?
[Fredrik kvider i bakgrunden]
Det här är det sjukaste jag har varit med om... Jag älskar Skrillex och jag kommer alltid att gilla Skrillex.
Jag älskar honom för att han är en bra människa. 
Fredrik: [flämtar] ... men säg... du måste ha nånting att GE också!
Filip: Du tycker bara det är kul med dina jävla Emmis-figurer, du tycker det är så kul med dom. Först kommer Anders Övergård och det är så långt bort, och sen kommer dina smarta USA-serier och det är Breaking bad och alla har så bra åsikter och Parker är gay och SEN kommer Skrillex som är en jävla vanlig kille, med dålig hy. Jag ÄLSKAR honom. Han kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.

Inga kommentarer: