onsdag, mars 31

En god påskgåvaI den fattiga byn Khome utanför Malawis huvudstad Lilongwe har människorna små odlingslotter, men saknar tillräckligt med redskap, utsäde eller vatten för att kunna odla tillräckligt med mat. Och dessutom är det så att torka och översvämningar förstör ofta den redan magra skörden.

För att ge de fattiga i byn möjlighet att försörja sig själva hjälper ActionAid kvinnorna i byn att med kullar med kycklingar för uppfödning. Snart har familjen näringsrika ägg att äta och ägg som blir över kan säljas på marknaden. Med pengarna som kvinnan tjänar på äggen kan hon köpa redskap och utsäde för bättre odling, hon kan köpa mediciner och mat och betala skolavgifter och skoluniformer så att barnen kan gå i skolan.

ActionAid anser att fattigdom är en orättvisa. Arbetet utförs därför tillsammans med de fattiga själva under många år för att stärka deras egna initiativ och försök att ta sig ur fattigdomen. ActionAid letar alltid efter nya lösningar. Att hjälpa en fattig kvinna med en kull kycklingar är ett bra exempel på konkret hjälparbete med omedelbart resultat.

I alla projekt och kampanjer fokuserar ActionAid på fattiga och utsatta kvinnor, eftersom vi vet att jämställdhet och kvinnors rättigheter är nyckeln till framgång i kampen mot fattigdom.

Ge kycklingar istället för godis i påskägget!

4 kommentarer:

tant t sa...

Ah! Nu blev jag genast påmind om mitt nyårslöfte...super, tack :)

Linda K sa...

tant t: :)

C. Meow sa...

Strålande idé - själv slog jag till på en barnmorska :D

Linda K sa...

camilla: cool! :D