onsdag, september 20

WTF

Kan man ju drämma till med ibland, kanske främst i skrift. Men att svära ofta när man pratar låter verkligen riktigt riktigt fult. Detta blev tydligt idag på förmiddagen när vi hade enhetsmöte. En dam i sällskapet kryddade friskt sitt språk med "jävla skit", "i helvete", "för fan" och diverse andra svordomar. Till slut satt jag bara och fokuserade på det. Vill inte vara moraltant, och jag struntar väl fullkomligt i hennes språkvård. Men det låter så otroligt ovårdat och okultiverat att medföra ett fult ord i varenda mening. Tappar lite respekt för såna personer på nåt sätt.

Perkele.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Håller verkligen med. Det är ju upp till var och en hur man vill prata men personligen undviker jag svordomar så gott jag kan.

Linda K sa...

emma: ja man tänker till extra när nån annan svordomar loss :)

Viveca sa...

var en gång på en föreläsning om språk, och föreläsaren uttryckte sig med att "svordomar används ofta av dem som har ett fattigt språk och inte har fantasi att använda egentliga språket som finns" Det ligger faktiskt något i det......

Linda K sa...

jessica: :P

Linda sa...

som den språkstuderande flicka jag är kan jag bara tillägga att det är en fråga om klasstillhörighet, tyvärr. och lika illa är det med "vahettere", "asså", "liksom" eller männens ofta förekommande "öhhhhh".... ibland tycker jag människor kan vara tysta när de tänker. eller mer tysta överhuvudtaget eller bry sig mer om hur de formulerar sig. men det är min egen högst privata åsikt.

Anonym sa...

det räcker väl med att säga bajs tycker jag :)

håller med - det låter så himla fult när vuxna svär på det viset. Det fulaste jag använder i språk är nog skit, gärna i kombo med gott eller fult ;)

Anonym sa...

*fniss*
Nä men det låter vulgärt, jag håller med dig.

För övrigt så känne rjag mig jättebusig :)

kram!

Linda K sa...

viveca: jag är benägen att instämma :)

linda: så talar en klok kvinna!

hedgehog: bajs e najs :D

lena: busa på! :D