torsdag, mars 23

Liten uppsats om packlistor

Det ska börjas i tid. Jag har redan mentalt börjat fila på en packlista inför Spanienresan. I augusti. Det är ju trots allt bara 132 dagar kvar!

Många skriver inte alls nån lista utan bara vräker ner det som eventuellt kan behövas i resväskan. Jag förfasas. Skriva ner en lista dagarna innan man åker? Nej och åter nej. Så finns det dom (läs bland andra min pappa) som har EN packlista för alla tillfällen. Hur är det möjligt? Och dom (läs min make) som ångestpackar i sista sekund och aldrig vet om dom packat tillräckligt/för mycket.

Att skriva en packlista är en skön konst som kräver många års övning, finslipning och lärdom av misstag. Vi talar kombinationer. Kombinera och kombinera igen. Det spelar ingen roll att man har med den där snygga blusen om den inte passar ihop med något annat i resväskan. Man måste med minsta möjliga garderob kunna få till flest möjliga outfits. Särskilt om man inte har tillgång till tvättmaskin under resan. Visst, man kan shoppa nytt vid behov. Men shopping ska vara ett nöje, inte ett nu-måste-jag-hitta-ett-plagg-toksnabbt-utan-atthinna-scanna-av-hela-stan-stressmoment.

En väl genomtänkt packlista är en bra packlista. That´s all I have to say about that.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Glöm inte att prov-packa också!! Det gör jag alltid, det är enda sättet att veta om allt på listan verkligen går ner i väskan.

Linda K sa...

jenny: lägger fram kläderna och allt annat i god tid för att få överblick. Blir det för mycket får man prioritera :)

Anonym sa...

Jag ska åka till Stockholm imorgon. Jag får inte packa mer än ett par skor.Jag har ångest över att mullbäret är brunt och mina skor svarta.

Jag packar oftast alldeles för lite saker. Väldigt okvinnligt.

Anonym sa...

Kan du inte publicera listan på bloggen när den börjar bli klar? Så kan panikpackare som jag få låna den :) Jag fattar ju att vi har olika saker i garderoben, men rent principiellt tror jag man kan ha nytta av någon annans lista.

Anonym sa...

*asg* Å vad jag känner igen mig!!

Anonym sa...

Jag packar alltid för "fina" kläder
som inte blir använda.
Ewa

Linda K sa...

maria: äsch mullbäret behöver inte matcha, det är liksom helt tillräckligt självt. matcha skor och kläder istället. Å velkommen till ståckhom vetja :D

helena: ha ha jo listan lär figurera framöver :)

åsa på åsen: åh en till listpackare!

ewa: gäller att blanda :)

Polly sa...

Oops. Jag är nog mer som din make, är jag rädd. Jag behöver gå en kurs!

Terése sa...

Hihi, jag känner också igen mig! Skriver packlista lååångt innan jag ska i väg. Packar sen några dagar innan jag ska åka så att allt får plats, annars får man göra omprioriteringar.
Sambon packar samma dag som avresa...jag blir lite lätt tokig då! :)

Linda K sa...

polly: jag känner nästan att jag får anordna en!

Anonym sa...

Efter fem å ett halvt år med distansförhållande gjorde jag till slut en standardlista i word som jag skrev ut och fyllde på med lite extrasaker från gång till gång... Jag hade t o m ett flygplan på bild på listan.

Efter de där åren kan man ju tycka att jag borde vara en packspecialst, men inte då. Nu bor vi ju ihop, men när jag reser ner till gamla hemstaden tar det en evighet att packa. Somliga lär sig aldrig. ;-)

Linda K sa...

helena: hahaha det låter iallafall som du har god erfarenhet :)

Anonym sa...

Hallå! Nu har vi bokat biljetter ner till spanien. Vi finns där mellan 31/7-14/8.

Linda K sa...

anita: Jippi, ska bli jättehärligt!