lördag, maj 3

Önske

Jag önskar att det ska bli varmare ute så att jag kan flanera runt i allsköns sommarsnygga plagg och vara piffig. Jag önskar också att mitt jobb kunde ligga mer centralt så att jag kunde vara piffig bland andra piffiga (statlig myndighet not always så piffigt, Kista not piffigt at all). I that little drömvärld of mine åker jag och morgontränar, sätter mig sen på ett fik med en kollega/vän och äter frukost bland andra piffiga. Ja, och sen jobbar jag väl också. Alltjämt piffig.

8 kommentarer:

mis(s)match sa...

Precis så brukar jag drömma!

Unknown sa...

mis(s)match: :D

Ulrika sa...

Ponera att någon av dina läsare fått drömjobbet på det där piffiga stället, men efter massa år med CSN inte har den där piffiga garderoben, och sagda läsare nu försöker lägga upp en strategi för att se så där piffig ut på rätt begränsad budget, hur skulle du då råda denne läsare att piffa upp sig? Inte full kostym men något snäpp under i piffighetsgrad. Läsaren har ordnat basplagg i form av svarta byxor och några ljusa blusar. Men piffet, hur får man till piffet?

Jessica E sa...

Jag har jobbat inne i smeten och njutit av att piffa mig och att springa till NK på rasten för att köpa en kaffe :-D Nu har mitt jobb flyttat till yttre delarna av Kungsholmen men jag tänker att jag får väl ta piffet dit istället :-D

En fråga om tips:
Jag är bjuden på en 40-års baluns ute på lokal om en månad. Det blir drinkar, musik och en hel del modemänniskor som födelsedagsbarnet jobbar med = panik! Jag har varit gravid och hemma med vår minsting som i juni blir ett år dvs har inte varit ute på 21 månader och har inget att ta på mig...surfar som en galning på alla klädföretagens hemsidor men vet inte vad jag ska köra på..Lindex har ju en jumpsuit som ser jättesnygg ut på Kate HUdson men är den bara snygg för att det är hon som har den :-D HUr praktiskt är det med Jumpsuits när man ska gå på toa :-D? Har du några tips på snygga outfits för ändamålet?

Unknown sa...

ulrika: vad kul, grattis till jobb! jag har kommit fram till att när jag känner mig finast = oftast ser finast ut, är när jag känner mig bekväm och trivs i kläderna. det är alltid snyggt med kavaj, top och jeans eller snygga jeans/byxor. variera med blus/skjorta och kjol. fundera när du köper ett plagg hur du kan matcha med det du har hemma. kolla tidningar och bloggar för att inspireras. typ. lycka till :)

Unknown sa...

jessica: jag gör ett inlägg :)

Ulrika sa...

Tack så mycket för tips! :) Inser efter (snart) första veckan att det där med kläder känns inte så viktigt när man ska sätta sig in i en driljon nya och utmanande arbetsuppgifter. Det blir klassiska basplagg som åker på, vit skjorta, svart kavaj, mörka jeans, mockaloafers. Det där med extra-piff får jag fundera på längre fram- på mitt livs första RIKTIGA semester typ! :D

Unknown sa...

ulrika: helt rätt! jaaaa, semester äger :D