onsdag, oktober 9

Hej jag är 103 år gammal

Alltså, jag känner mig inte purung.

Det onämnbara som jag inte fått varken full klarhet i eller bukt med (men nästa vecka kanske). Vilket betyder att jag vaknar flera gånger per natt, känner mig fullkomligt slut kvällstid, kanske inte alltid är världens trevligaste mamma och fru. Med mera med mera.

Min hälsporre blir inte bättre, snarare tvärtom. Ont ont. Får nog gå tillbaka till läkaren. Men jag orkar inte riktigt det förrän det ovan är liksom klarlagt.

Och så har jag ont i en höft och klåda i nacken emellanåt.

Plus väldigt mörk hårbotten.

Ursäkta, efter att ha skrivit den här listan ska jag bara gråta besinningslöst en stund. Fult, tack, hej.

17 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Hahaha! Förlåt, men skratta åt eländet är det enda man kan göra.

Själv har jag klåda i nacken sedan förra sommaren. Det är psykosomatiskt efter alla löss vi hade då ...

Johanna sa...

Hej
Låter trist :-(

Ett tips från en väldigt rutinerad hälsporre-person. Formgjutna inlägg från typ Löplabbet. Om det är precis i början av ontet (alltså inte gått för långt) så testa att göra vadhävningar varje dag, tex när du borstar tänderna. Helst flera ggr per dag. Alt. också stretcha foten bakåt. Inte massera och trycka på det onda - blir bara värre.

Hälsningar, hon som opererat hälsporre på ena foten och håller hälsporren på andra foten borta genom vadhävningar.

mis(s)match sa...

Hälsporre tar tid att läka och om man inte tar bort möjliga orsaker (höga klackar, för platta skor i kombination med hårda golv och barfota/strumpläst hemma, snedbelastning, slitna springskor, fel springskor, för smala, för platta fötter, höga fotvalv, för mycket eller för lite pronation) kan det ta ännu längre tid. Formgjutna inlägg av en riktig ortopedtekniker (och inte löplabbet) kombinerad med Birkenstock-liknande tofflor all vaken tid kan vara en bra början...
Massera fötterna på degkaveln hemma, gymnastisera med fötterna etc och tåhävningar samt balansträning. Jag kan ju det mesta om hälsenor, hälsporre och avvikande fötter/knä och övriga leder och ändå tog det mig själv nästan ett år innan min "hälsporre" blev bättre.
/hon som sägs ha regionalt spetskompetens i området i den västra delen av landet...

Librarybeth sa...

Det är näääästan så att jag vill fylla på din lista med trök från min inre 103 år-lista....
men jag avstår.
men jag kastar in mina mörka ringar som jag numera förstår att jag inte kan bli av med.
:(

Peace in mind sa...

Trots all denna skit, ursnygg varje dag! Kram <3

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jamen vad hände efter man fyllt 40? Massa jäkla små och stora krämpor. När man mentalt är 27. Ingen ordning alls. Hoppas sömnbiten löser sig iaf, får man bara sova orkar man det mesta.

Linda K sa...

alla: tack för råd och pepp.

fråga: dom här hävningarna. hälen ska alltså neråt? inte hävas uppåt?

Anonym sa...

<3 och mer pepp!

/Hannah

Linda K sa...

hannah: tack! :)

Katarina sa...

Tur ändå att du är så snygg, rolig och smart. :-)

Hoppas du får ordning på hälsporre, höft och klåda.

Mörk hårbotten är ju bra. Tro mig, jag har i och med ankomsten av alldeles för många gråa hår fått en ljus hårbotten och det får en att se skallig eller åtminstone väldigt tunnhårig ut.

Hanna Lans sa...

De där hävningarna gör man bäst på en hög tröskel. Du ska långt ner och sedan en bit upp. Varje dag. Själv har jag specialgjutna inlägg sedan många år tillbaka och har knappt på mig högklackat. Lågt, bekvämt och övningar håller fötterna i trim. Men inte särskilt glamourösa.

hallinbloggar sa...

Jag "firade" ju 50 i somras och har mått OK men nu är jag i en grå box. Skickar pep till dig! Det kommer att bli bättre... : )

Anna sa...

Fast på Löplabbet på Kungsgatan i Stockholm finns det riktiga ORTOPEDTEKNIKER Miss Match! Kanske finns det på andra Löplabbet med?!

Sofia sa...

Men Linda!! Kom igen nu - hitta "peppen" =)

Linda K sa...

alla: vad skönt att få gnälla av sig ibland och så finns det fabulösa människor som ni som är snälla. tack! nu är jag glad igen!

Anna S sa...

Hej! Jag har sagt det förut men gör stötvågsbehandling det tog bort hälsporren helt för mig och jag gick till http://www.agilokliniken.se/behandlingar/radial-shockwave-therapy.html. Just nu har jag skickat en kollega dit och han är inne på sin andra behandling. Det krävs ungefär tre behandlingar och sen dröjer det upp till tre månader innan det känns bra, ett tag känns det till och med värre men sen är den helt borta! Jag går med vilka skor som helst nu och behöver inte tänka på skoinlägg. Platta skor går jättebra. Jag är 41 nu och fick det när jag var 34! Aldrig känt av någonting efter min behandling. Gick med ont i foten i över ett år innan jag tog tag i saken och gick för stötvågsbehandling. Du slipper massa trista övningar eller operation!

Linda K sa...

anna s: tack. jag har förstått att det är ett alternativ. har fått massor av tips, en del som motsäger varann och det känns lite svårt att veta vad som är rätt för mig. ska fundera lite :)