söndag, maj 16

Bibliotekarien har läst

Hypnotisören av Lars Kepler

Jag säger som Camilla. Varför denna hajp över en medelmåttig bok? Ganska seg, fullkomligt urflippad och alldeles för splatterblodig. Jag är föga imponerad och tänker inte ge den mer än...


7 kommentarer:

evalinn sa...

Kanske därför informationen läcktes...?

Linda K sa...

evalinn: hur då menar du? :)

Anna A sa...

Håller med: den innehåller så otroligt mycket rått övervåld och är vidrigt kuslig, fast inte på ett intelligent och "kryddigt" sätt utan mer bara sjukt. Jag kände mig nästan som ett sicko för att jag läste den. Då föredrar jag Miss Marple. Lite arsenik och möjligtvis en spade i bakhuvudet så är det klart liksom. varför överdriva?

liten sa...

Nä, jag tyckte nog att det var minst en stark 3a. men då älskar jag böcker där mördarna är riktiga psykon, inget tycka synd om eller verklighetsanknutet. Nä. ge mig onda barn, satanister, religiösa (typ katolska) galningar och andra vettvillingar, så vill jag ha mina deckare. Hajpen handlade väl mer om upphovsmannen/kvinnan än själva boken, eller?

Linda K sa...

anna a: word!

liten: jag gillar också ett redigt psyko, men just den här boken kändes inte bra alls. smak som bak :D

Sara T sa...

Men den fick en två ivf... lyssnade på ljudboken för ett tag sedan och jag vet inte ens om den skulle få en 1:a. Jo den var lite spännande. Men det var för många lösa trådar och jag fick aldrig ngn känsla för att jag riktigt kände ngt för huvudpersonerna, som sagt, smaken är som baken :)

Maria sa...

Så befriande att någon annan tycker som jag. Jag läser mycket böcker och brukar inte ge mig i första taget, men det här blev alldeles för mycket blod och hemsk ondska som jag hade väldigt svårt att hantera. Förstår inte riktigt varför den har blivit så hajpad!
Maria