onsdag, oktober 24

Burn baby burn

Jag ser med jämna mellanrum att folk på Instagram äter mysiga frukostar stämningsfullt med tända ljus. Tända ljus. Som brinner.

Jag vet inte om det beror på att jag har en mamma som varit brännskadesyrra och en pappa som jobbat med försäkringar, men jag är ganska så drillad i det där att vara försiktig med eld. Och tänker först att Åh vad mysigt det ser ut, så skulle jag också ha det på mornarna. Sen tänker jag ... men tänk om jag mitt i allt morgontrött skulle glömma att blåsa ut ljusen... det är nog bäst att jag låter bli. 

Och så låter jag bli. Men lika mysigt som dom på Instagram har jag å andra sidan inte heller.

Men på helgen, då tuttar vi på ordentligt!

6 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Du får köpa sådana där självsläckare. Mycket effektiva och ganska söta i mässing.

Daisy200 sa...

Finns också mycket smarta vita i ngt plastmaterial som smälter ned och släcker lågan om man glömmer. Min man är brandsäkerhetskonsult och detta är såklart den givna julklappen...

Linda K sa...

båda: jaså jaha. ja då får jag väl tända ett ljus då :)

Birgitta sa...

Det är det första jag tänder i köket på morgonen, lampan tänds liiite när jag ska läsa tidningen:)

Livet just nu sa...

Tidningen kan ta fyr. Gardinerna. Håret som hänger fram. Pyjamasen när man sträcker sig över bordet. Ett ljus som välter...

Jag är uppvuxen med en far som var paniskt rädd för allt som var eld eller el. Visst sitter i och jag kollar ALLTID det sista jag gör att ALLA ljus är släckta. Har ALDRIG missat :-)

Och GLÖM INTE ATT LÅSA DÖRREN! Var alltid det sista min far sa när han gick. Jag låser. Låser och låser. Även det sitter i ryggraden. ;-)

Unknown sa...

birgitta: mysigt (och lite farligt! ;)

livet just nu: vi är väl fostrade/drillade :D