torsdag, oktober 18

Storlek

Jag har alltid varit lång/stor. I skolan var jag huvudet längre än alla andra upp till fyran, då en eller annan kille började dra om. Hade störst fötter. Vilket man i den åldern och en bra bit uppåt förnekade och därmed fösökte tränga ner fötterna i åtminstone en storlek mindre än vad som kändes bekvämt. (Situationen förbättrades inte heller av att dom coola tjejerna hade snygga tunna vinterstövlar i mocka medan man själv tvingades dra på sig snowjoggers som supersizade fötterna ytterligare.) Stora framtänder var också ett aber som fick jobbas tillbaka med några års tandställning.

Nu tycker jag bara det är trevligt att vara lång. Skulle rent utav kunna tänka mig att plussa på ett par centimeter till mina 173. Stora fötter är mycket snyggare än mini, så det har jag också accepterat. Tänderna har tryckts in, dom kan jag också leva med.

Vad jag inte accepterar är när maken kommer hem och säger hej lilla älskling till sonen och sen vänder sig till mig, klappar på magen och säger och hej STORA älskling. Jag är inte stor, jag är på smällen!

Och bara för det spelar dom Big girls you are beautiful på radio nu. Skit.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Kände du i kroppen att du var gravid innan du gjort testet? (Förlåt om det är en för privat fråga) Jag letar tecken varje dag och vill bli på smällen nu!

Linda K sa...

virvelvindsmamman: det var lite komplicerat den här gången om man säger så, så jag vågade inte ens tro att jag var gravid innan jag testade. men första gången tror jag inte jag kände något speciellt innan jag visst.

håller tummarna! :)

Smartasmia sa...

Du är världens vackraste och bästa Linda K vare sig du är tillfälligt bebistor eller inte! Sa jag att du är vacker, förresten? Och jag är fullständigt med dig där vad gäller stora fötter och huvudet längre än alla pojkar i yngre år...

Anonym sa...

Jag mäter 184 cm över jordskorpan. Det har inte alltid varit lätt att vara så pass lång, särskilt inte under skoltiden. Nu däremot, vid 27 års ålder, tycker jag inte att det gör så mycket. MEN de stora fötterna (42:or...) är fortfarnde ett problem vid skoinköp.

Sara sa...

Skäms på maken! Stor är inte ett ord som ska användas för gravida fruar... :)

Själv förundras jag över människors benägenhet att hela tiden bedömma min mages storlek som antingen stor (Guud, vilken stor mage du har, var du så där stor förra gången också?) eller liten (Vilken liten mage du har. Är den mindre den här gången?).

Min mage är lagom. Lagom för en bebis som snart ska komma ut!

Linda K sa...

smartasmia: gulle dej!

sofia: jag har 40, inga problem att hitta storlekar, finns tvärtom ofta kvar i min storlek. snyggt att vara lång!

sara: helt rätt. konstigt att folk förfasar sig så, var och varannan människa är ju gravid nu för tiden. så magar kan knappast komma som en chock.

Anonym sa...

Som jag sa tidigare är du ju alltid så himla smal och fräsch. Jag är 181 cm och jojobantar som hobby ;-) pendlar jättemycket upp och ned i vikt UTAN graviditet, men du känns som du alltid tränar (hur ofta förresten?) + cyklar till jobbet (hur lång tur är det?)+ äter jättesunt...
En förebild samtidigt som man lite lackar för det blir "för" perfekt, ha ha ha! Nä. Du inspirerar!
Kram!

Linda K sa...

karin: tror inte du ska förlita dig på dagens outfit-bilder alltför mycket, det går att vrida och vända på sig så att man kommer till sin fördel. nu tränar jag inte speciellt mycket (ständigt förkyld känns det som) men försöker promenera och röra på mig allmänt. äter sunt men stoppar i mig en massa onyttigt också. så perfekt får du leta efter någon annanstans ;) kram åter!

Anonym sa...

Först och främst: Jag har ju helt missat att säga GRATTIS till bebben!!! Hur mysigt som helst :).

Sen: Storleken har ingen betydlese. Så det så :).

Frida sa...

fy bubblan vilken taskig make!

förövrigt anser jag att agneta har rätt! såväl långa som korta, smala som tjocka är vackra!

Linda K sa...

agneta: tack söta! ha ha ha, nä det är väl så :P

frida: sant! men man känner sig inte alltid så het...

Anonym sa...

Jag hade samma dilemma under min skoltid. Växte mina 178 cm klart redan i 6:an och sedan var det en och annan kille som växte om medan övriga i klassen kunde kvala in till mini-kini folket :-D Idag skulle jag inte vilja kapa en mm :-)I´m tall and proud!

Och Linda även om du var en gullig ankunge när du var barn så är du nu en snygg svan :-D Rimmar nästan :-D

Åsa sa...

Lyckos dig. Själv är jag hopplösa 162 cm kort och har minifötter. Det är bara bredden som har en tendens att bli allt större... Det finns inte någon storlek som är anpassad till det. Ska man vara lite knubbig ska man vara minst 170 lång också :(

Linda K sa...

jessica e: och det är jag säker på att du är också! en svan alltså :D

stumpan: 162 är väl inte såå kort? liten och nätt är fint, liten och mullig också för den delen :)

Anna ser dej sa...

Och idag är du den där långa, snygga, härliga bibliotekarien, vars blogg läses av en miljard människor medan skoltidens små snygga tjejer förmodligen fortfarande går med blå ögonskugga och hemanent...:D

Anonym sa...

Tack för ditt svar. när jag ändå är i farten, har du något tipps på gravid eller nybliven mamma bloggar till mej?

Linda K sa...

anna ser dej: HA HA HA ja man kan ju hoppas (skadeglädjen är den enda sanna...) :)

en fika eller lunch nån dag? måste inte var ai kista, jag kan komma in till stan!

virvelvindsmamman: jag vet inte om jag inte fattat att jag är gravid än eller vad det är, men jag har inte börjat engagera mig så mycket i att läsa om det. eller så är det för att detta är bebis numemr två och jag känner att jag redan "gjort det där". men grosessan är ju bra! se under Prima bloggar :)

Frida sa...

virvelvindsmamman: du får gärna titta in hos mig! jag började blogga när jag var gravid, och nu är mina twins snart 5 månader.

(lindaK: hoppas det är ok att jag gör reklam för mig själv här. om inte, feel free att deleta denna kommentar!)

Anna ser dej sa...

hjärtans gärna en fika eller lunch! jag mailar dig så bestämemr vi var o när.

Nanna sa...

Mina svärföräldrar envisades med att kalla mig tjockis när jag var gravid. Så tycker jag inte att man får säga till någon. De kunde verkligen inte förstå hur jag kunde tycka att det kändes kränkande!

Linda K sa...

frida: själklart tittar jag in! och självklart får du göra reklam :D

anna ser dej: ser fram emot!

nanna: det säger min far så fort han ser mig nu: hej tjockis. nåja, han får väl hållas, han menar ju väl och det är ju pappa :) men om nån annan sa det skulle jag eventuellt lacka ur!

Marie sa...

Åh, lång är fint och ståtligt!!! (Säger avundsjuka penntrollet här som är drei käse hoch). Mysko, av någon anledning har jag inte föreställt mig dig som "lång" (173 är väl inte jättlångt i och för sig, bland oss vikings?), antagligen för att jag går och inbillar mig att resten av världen är närmare min nivå än den i själva verket är ;)

Anonym sa...

Åh, långa kvinnor är så vackra! Detta har jag tvingat mig att tycka efter att alltid blivit kallad "flaggstång "av min omgivning. Och nu tror jag dessutom på det, inte öknanmnet utan att det är fint att vara lång! 178, och alltid höga klackar! Man ska inte be om ursäkt för sig :D

Den där äggdrömmen var förövrigt huur sjuk som helst. Skiroligt!

Linda K sa...

mårr: nä SÅ lång är jag ju inte, allt är relativt :)

underbaraclara: nu tycker jag också det är jättefint med långa kvinnor! men det var ju lite pestigt när man flaggstångade för sig själv där i ungdomen :P

ja visst, helt knäpp. ganska läskigt men jag var mer sur för att kokandet misslyckats!

Anonym sa...

Meh! Jag har alltid trott att du var en liten tjej. Så ser det ut på bilderna...Vi är lika långa du och jag! Snyggt!

Linda K sa...

kattis: najs :)