torsdag, december 7

Idiotförklaring

Jag baxnar. Nästa vecka ska jobbet på julbord. Jag skulle tro att den absoluta majoriteten av de som ska dit är bosatta i Stockholm med omnejd. Låt mig citera: Gå cirka 450 meter till Kista/Tunnelbanan. Jag skulle utgå från att man vet att man jobbar i Kista. Jag skulle tro att man vet vad tunnelbana är. Jag skulle gissa att folk vet var Söder ligger. Jag anser att den gravt övertydliga vägbeskrivning som just damp ner i mailboxen är något av en förolämpning mot Stockholmarna.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Ni kanske till och med behöver ledarhundar...:-D :-D :-D

Anonym sa...

Är det verkligen säkert att du hittar nu då ;)

Var dags glimtarn sa...

Maila tillbaka och be om en mer detaljerad vägbeskrivning!! ; )

Unknown sa...

Det där gillar jag! Det är en man som har gjort den där beskrivningen. Tydlig och bra.

Skulle en kvinna ha gjort beskrivningen skulle de stå:

"Hej hej alla glada!

Vi syns på söder för julbord. Vad ska ni ha på er?"

Anonym sa...

Man blir ju alldeles förvirrad av den stora gula "Södermalm"-skylten...ser ju inte Södermalm.

Allt mellan Kista och Södermalm då? De har ju missat det!!! HJÄÄLP!

Det ser ju nästan ut som en sån där utrymningsplan som finns på alla kontor.

Vi syns utanför van det Nootska då som vi kom överens om? ;)

Linda K sa...

jessica e: frågar jag kan jag säkert få det ;)

ann: tar med mig kartorna :P

var dags glimtarn: HA HA HA funderade faktiskt på att göra nåt sånt :D

janne: ... ja vad sjutton ska man ha på sig!?

Linda K sa...

mafo: precis, var är kartan mellan kista och söder?! ha ha ha, ja jag vet ju vad DU (inte) ska ha på dig! ;D

Anonym sa...

Håller med Janne! Om en kvinna gjort denna beskrivning hade ingen hittat! Kvinnor och kartor är som lång och lerhalm. NOT!

Var dags glimtarn sa...

nisselassen - det där med insikter och mognad du skrev om, snälla menar du verkligen att kvinnor och kartor är motsägelser? Du tror ärligen att vi skiljer oss i vår förmåga att läsa kartor på så sätt att ena könet är det ena och det andra det andra? Det är en träningssak, inget annat. Det handlar delvis om uppfostran (typ killar ska läsa karta tränas därför) och gammal vana, som jag hoppas vi inte praktiserar på våra egna barn!

Anonym sa...

feministerna brukar ju vilja hävda att allt handlar om uppfostran, jag är av en annan åsikt nämligen att biologin också spelar en stor roll. OM det är så att allt bara handlar om uppfostran så lär det inte hända mycket heller...det är bara att se på vilka julklappar vi köper till resp kön. Den mamma som köper docka och dockvagn till sin grabb räcker upp en hand.....boys will be boys and girls will be girls!

Var dags glimtarn sa...

Hm, jaha isf räcker jag upp en hand om det är nödvändigt och har gjort det i 6 år så länge jag varit morsa. Dotter får ett halsband och ett set med riktiga verktyg och ett spel och sonen får ett halsband och sen har jag inte köpt mer än då han nyss fyllde år. Men snälla, vi är ju alla föräldrar man som kvinna hur kan en docka vara tjejigt? En lek med dockor är ett sätt för barn att leka vuxna som tar hand om barn. De går knappast runt med dockan under tröjan och leker gravida. Det känns så förlegat att diskutera detta, eller? Jag hoppas att vi alla är feminister då det står för jämlikhet inget annat. Och inte missbrukar ordet. Muskelmassa och kön är våra stora skillnader om vi pratar biologi, och kommer alltid att vara, och skillnader är inte negativt. En kille som föds snälla du vet inte vad en kille är förrän DU berättar det för honom. Over and out jag har nog sagt allt jag kan i detta ämne. Jag vet oartigt att avbryta en diskussion men jag finner ingen motivation att diskutera när det för mig är självklart med vad jag tycker. Låt de som inte ännu vet vad de tror diskutera och komma till insikt. Jag är ingen feminist madonna på frälsningståg. Jag är enkom för jämställdhet. Men tog illa vid mig av dina "alla över en kam" kommentarer, som människa. Varav mina svar till dig.

Linda K sa...

nisselassen: du är rolig du.

nisselassen och var dags glimtarn: jag orkar inte ens ge mig in i den diskussionen. Men kör på ni för all del ;)

Anonym sa...

Åh - men jag älskar kartor. Men det här var i mesta laget. hahahaha :D

Det enda som saknas i beskrivningen är hur tunnelbaneskylten ser ut....

Linda K sa...

enteranniesworld: jag funderar på att provåka nån dag innan för att vara helt säker på att komma rätt när det väl gäller :)

Anonym sa...

var dags glimtaren: mmmmm, tror att du är i minoritet därvidlag. I Sverige och Norden kanske vi kan prata jämställt men lämna vår lilla skyddade verkstad och titta ut i världen. Säger bara : Islam! Hur långt tid tror du att det tar innan världens dryga miljarder muslimer börjar tänka jämställt?

Unknown sa...

Förtydligande
nisselassen: Jag vill bara säga att jag var ironisk. Förlåt att jag glömde ; ) och *ironi* Självklart är det ingen skillnad på hur killar och tjejer framställer kartor. Vilken sten bor du under?


Linda K: Om du tog illa vid dig vid kommentaren. Förlåt.

Anonym sa...

Till Janne: Nä, och det är ingen skillnad på hur män och kvinnor producerar barn heller, eller? Så där skriver du förresten bara för att du inte är anonym men ingen rök utan eld!

Linda K sa...

janne: jag tar inte alls illa upp, jag hajade ironin :)

nisselassen: hörru var inte otrevlig mot mina läsare. tycker det är DU som är lite feg, som drar nytta av att du inte har nån blogg där man kan tycka till om dig.

Anonym sa...

Linda K Otrevlig? För att jag säger min åsikt? Blogg? Jag skrev ingen dagbok när jag gick i skolan och gör det inte nu heller! Har aldrig förstått meningen med det. Mao så får tycka till om mina åsiker här och nu.

Förövrigt är det bra med anonymitet eftersom man kan vara betydligt öppnare och ärligare i diskussionerna....helt enkelt framföra de åsikter som finns på djupet men som oftast inte är "politiskt korrekta" och som blir mer komplicerade att framföra.

Linda K sa...

nisselassen: det gläder mig att du gillar min blogg så mycket, eftersom du hänger kvar :)

Anonym sa...

Inte bara din blogg, är inne på en mängd tidningar, föreningars hemsidor, andra bloggar mm mm och uttrycker mina åsikter i stort som smått. Det kallas demokrati men är inte så populärt i alla läger...

Anonym sa...

nisselassen: Du är en kul typ du. Du gillar inte modebloggar men använder en sådan för att framföra dina åsikter. Tror du inte det är att tala för döva öron när uppenbarligen ingen håller med dig? Tycker att det inte kan ge dig så mycket annat än frustration...

Anonym sa...

Nix, det är mycket roligare att kasta in sina argument där man garanterat kommer få mothugg än bland dem som tycker samma....