torsdag, december 14

Mindre hemlig

Det händer att jag blir frustrerad för att jag skulle vilja blogga om vissa saker, men så vet jag att det kan finnas läsare som skulle ta illa upp, bli sårade, bli förbannade och känna sig träffade. Eller att det skulle lämna ut mig själv för mycket. Känner mig inte särskilt hemlig, men man har ju alltid familj och vänner att ta hänsyn till. En lösning kunde ju vara att starta en lösenordsskyddad blogg. Men jag tror inte det skulle funka så bra för mig. Skulle ändå bjuda in hela världen. Nästan. Fast jag uppskattar väldigt mycket att få läsa hos dom som har hemliga bloggar.

Äh, jag får spara det hemlighemliga till dagboken. Den har blivit ganska lidande sen jag blev Linda K och kan behöva lite uppmärksamhet.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, kan tänka mig att det är svårt det där.
Var bor gränsen, liksom? :)

Men hur funkar lösenordsbloggar?

Linda K sa...

jenny: svårt, man får tänka till ibland. man kan väl välja om man vill att bloggen ska vara tillgänglig för alla elelr om det krävs lösenord för att kunna läsa?

Anonym sa...

Aha, I see.
Vissa inlägg kan alltså kräva lösenord för att kunna läsas? Eller hela bloggen..?

Linda K sa...

jenny: man kan välja från ilägg till inlägg :)

Minna sa...

jag håller helt med. jag vill skriva massor om alla galna grejjer som händer på mitt jobb... men det kan jag inte för då avslöjar jag på en gång var jag jobbar och det vill jag inte. man får knipa ihop...

Anonym sa...

känner igen det där - jag skulle vilja skriva mer om mitt jobb, men det går ju inte. Eller om familj, grannar etc.
Jag har en blogg som är lösenskyddad, där jag skriver ner saker till min bok som jag håller på med. hur trist som helst - ingen läser eller kommenterar. Då kan man lika gärna skriva på papper :)

Anonym sa...

Jag kommer också på mig med att censurera mig själv. Men . jag har en liten svart bok hemma där jag skriver det yttersta av hemligheter :D

Anonym sa...

Åh, du får iaf inte "försvinna"! Du får tänka på att om något du skriver startar en insändarstorm så har du ju berört dina läsare! Jag fattar dock att det kan vara svårt att dra gränsen och det är ju alltid roligare med positiva kommentarer än negativa.

Anonym sa...

Jaha, om du gör det så m-å-s-t-e jag få lösenordet! Klarar inte en morgon utan te och en dos Linda K!

Anonym sa...

På tal om lösenord, det är ingen som vet vart Emmisen tog vägen? Hon startade ju sin blogg lite grann igen men sen en dag va den lösenordsskyddad och det går ju inte komma in så man kan kontakta henne om lösenord heller :( Lite synd...

Anonym sa...

vad? Min fiiiina kommentar togs bort? MEn varför finns jag i listan till höger?

Mina åsikter kvartstår dock och de går inte att censurera!

Anonym sa...

Ha, ha, ha, den där passelassen hoppas jag du tar med en stor nypa salt. Kommentaren under wtf om att bloggare måste skaffa sig ett liv... Ha, ha, ha igen, varför läääser du då?? Måste inte DU skaffa dig ett liv då kanske?

Anonym sa...

Hanna-läsare: Word! :)

Linda K sa...

minna: jag tror redan jag avslöjat mitt jobb några gånger, arbetskamrater däremot känner jag att jag vill vara lite försiktig med. även om det kliar i fingrarna ibland :)

hedgehog: när din bok kommer ska jag be att få köpa ett signerat ex av damen! :)

annie: som jag och dagboken då :)

linda g: skulle aldrig falla mig in att sluta blogga, det är ju nsätan det roligaste som finns. Inte lösenordsskydda heller, det är alldeles för kul med kommentarer :D

hanna: *rodnar vackert* inget lösen här inte :)

erica: alltid trist när bloggare försvinner, jag saknar också ett par. Japanese viking, var är du!?

hanna-läsare: har fått reda på ett och annat och tycker mest synd om honom :)

jenny: iiii ett sånt där modernt uttryck! hör det hela tiden men har inte riktigt fått in det i min vokabulär än :D

Anonym sa...

Jag förstår precis hur du menar-speciellt med tanke på att jag nyligen startade upp en blogg till ju ;)

Jag kommer att posta dubbla inlägg, men på den lösenordsskyddade kan jag skriva lite mer "öppet". Sen kommer det ju vara inlägg på den lösenordsskyddade som bara kommer att ligga där..... hm...undrar om det var en så bra lösning egentligen....men jag testar det ett tag.

Linda K sa...

mocca: och jag hänger med! :)