tisdag, mars 12

DATA!

Det där med att barn gör som man själv gör, inte som man säger.

Jag var på föräldramöte ikväll där vi bland annat diskuterade det där med tid framför skärmar. Vi är nog ganska nerdiga i familjen vad gäller datorer, mobiler och diverse andra skärmar. Och alla är flitiga användare. Så flitiga att det behövs sättas regler för barnen vad som är ok och inte. Med tanken på första meningen i det här inlägget behöver jag nog ta mig en funderare på vad som är ok för mig.

6 kommentarer:

carina näsman sa...

Vi satt aldrig några gränser för våra pojkar och idag tjänar 18-åringen flera tusen varje månad på sitt spelande via Youtube....så kan det gå....:)
Kram
Carina

carina näsman sa...

Våra pojkar fick inga restriktioner alls avseende användandet av datorer.....och idag tjänar 18-åringen flera tusen varje månad på sitt dataspelande via Youtube....så kan det gå.....:)
Kram
Carina

Garderobenmin sa...

Vår ständiga kamp här hemma.....hur datar vi utan att barnen ser....alltså på riktigt. Vi fick först sätta regler för oss, sedan för kidsen.

Unknown sa...

carina: mina barn är snart fem och nio, och obegränsad tid framför datorn känns inte alls bra. det finns så mycket annat man kan göra också, tycker jag :)

liten: precis, man får skärpa sig!

Anonym sa...

Vad kan vara rimligt i tid då? Hur tänker ni?//Åsa

Unknown sa...

åsa: på vardagar får sonen sitta framför datorn från han kommer hem från skolan tills middagen är färdig, ca en och en halv timme. på helgerna blir det ju mer förstås. men eftersom han ju umgås med kompisar på skype får man väl se det som kompishäng ;)