onsdag, maj 9

Vi kan kalla det ett experimentJoråsåatte. Jag har gått och köpt mig en fejkväska.

- Du köper väl aldrig fejk? sa maken när han fick se den. Nej jag gör ju inte det. Utom nu. Eftersom jag aldrig kommer att lägga vantarna på Sofia Coppolas Louis Vuitton-bag. Så mycket pengar på en väska känns inte försvarbart. Samtidigt älskar jag modellen och storleken (och Sofia Coppola) (ja okej jag älskar väl Louis Vuitton en del också). OCH DEN HAR AXELREM.

Så vad göra? Jo, man kontaktar sin lokala kines och ber honom/henne fixa fram en fin fejk (läs: man chansar vilt och köper den av okänd person på andra sidan jordklotet). Till en bråkdel av originalpriset.

Jag tycker mig ha quite an eye för vad som är äkta och vad som är kopia. Min nya vän (vadå man kan väl få låtsas vara 20 en stund?) är vad jag skulle kalla en välgjord fejk. Skulle den stå bredvid "den riktiga" skulle det såklart märkas skillnad. Men den är närmast identisk vad gäller detaljer, mått och färg.

Nu ska jag hårdanvända den ett tag och se om den håller måttet. Som sagt, låt oss kalla det ett experiment.

5 kommentarer:

Elisabeth S sa...

Ser fin ut! Jag har också suktat efter denna ett tag. Får man fråga vilket site du köpt den ifrån? Jag menar; det känns lättare att våga om man vet att du är hyfsat nöjd med ditt ex.

Alexandra sa...

Oj. Som designer måste jag säga att jag är lite besviken. Jag tycker att det är ganska ointressant huruvida en fejkprodukt är välgjord eller ej, den stora frågan är väl om det är ok att en person ska få tjäna pengar på någon annans arbete.

Linda K sa...

elisabeth: ioffer, där finns allt mellan himmel och gjord i varierande kvalitet.

alexandra: det förstår jag. känner mig lite skämmig, men mer för min egen skull än för LV:s. å andra sidan, när en väska kostar runt 40.000 kronor...

Elisabeth S sa...

Tack. Vet du vilken säljare det var? Jag hittar olika.

Linda K sa...

Elisabeth: Maila mig!