söndag, mars 4

Underbart men lite tjatigt

Jag gillar Underbara Claras blogg. Fina bilder, ofta läsvärda inlägg. Men jag tycker det kan bli aningen tröttsamt att i vartenda inlägg läsa om att allt i klädväg, leksaksväg, i-princip-allt-väg är ekologiskt, ärvt, fyndat på loppis, gammalt som gatan... Nytt framstår som nästan skamligt? Jag förstår att hon lever så. Det är cool, det är ok. Och lite tjatigt att få ta del av om och om igen.

17 kommentarer:

Karin L sa...

Couldn't agree more!
Nu ska jag in t NK och spana efter några n.y.a. grejor ;-)

Maria J sa...

På ett sätt är det ju precis lika tjatigt att läsa om allt nytt som har köpts eller ska köpas eller som inte kan köpas då det tagit slut. Same, same but different ;). Men det är väl som med det mesta, den där berömda balansen är inte alltid helt lätt att hitta.

Anonym sa...

Jag bara undrar ifall all denna målarfärg som kletas på här och där, är så himla eko-vänlig? :D
Och all bensin som lär gå åt för att åka runt på alla loppisar?

Linda K sa...

karin l: lycka till ;D

maria: ja på sätt och vis är det väl så. hon sticker väl ut för att hon går åt motsatt håll. känns som att hon gör lite för stor grej av det :)

Linda K sa...

anonym: hon tar väl sparken till loppisarna ;) ja alla har vi väl våra sidor...

Anonym sa...

Lite överraskad att du säger att du gillar hennes blogg med tanke på dina småpikar till henne i tidigare inlägg.

Jag har inte mkt gemensamt med Clara, men stör mig inte alls på den aspekten av hennes blogg. Det är ju det som är hennes MO, precis som att shopping är huvudtemat i t ex denna blogg. Gillar er båda dock. ;)

/Anna

Alexandra sa...

Ja, jag vet vad du menar...

Ibland blir jag lite trött på att man tydligen ska tycka att så länge saker är second hand, ekologiska eller ärvda, så immuniserar det per automatik mot materialism eller överkonsumtion.

Linda K sa...

anna: jag kan både gilla och ogilla samma sak, det är en liten finess jag har ;)

vad kul att du gillar min shoppingblogg!

alexandra: word!

Cissi sa...

Mjaäääe, det är väl inte mer tjatigt än att läsa om dagens outfit med nya saker el shopping av nya saker eller cravings efter nya saker? Same, same, but different så att säga...

Linda K sa...

cissi: jag tycker det är rätt stor skillnad. det är väl spännande att vi tycker olika.

cruella sa...

Är det mer fokus på second hand i hennes blogg än på nytt i till exempel din? Det är en ärlig fråga, jag vet inte. Jag tycker dock att hennes intresse för återbruk och egentillverkat är värt att ta på lika stort allvar som ditt eget mycket stora intresse för stil och shopping (av nytt). Och då har jag svårt att sätta etiketten tjatigt på det.

Linda K sa...

cruella: ytterligare ett bevis på att människor resonerar olika. vilken tur!

Katti sa...

Äsch! Jag håller med och framförallt gillar jag när du tycker till och vågar ha en icke-PK åsikt :) Man FÅR ha åsikter om andra faktiskt. Det gör en inte till en ond människa. Heja Linda!

Förresten, vad betyder MO?

Linda K sa...

katti: tack, det värmde! :)

ja, vad är MO?

Kame sa...

Modus operandi?

(Jeg jukset litt, måtte google. Husket betydningen, men ikke hva det sto for.)

cruella sa...

Vad är skillnaden då? Är det för att second hand och återbruk signalerar präktighet och högre moral och shopping signalerar ... ja, omedelbar behovstillfredsställelse och drömmar? Skulle det inte vara en livsstil?

cruella sa...

Vad är skillnaden då? Är det för att second hand och återbruk signalerar präktighet och högre moral och shopping signalerar ... ja, omedelbar behovstillfredsställelse och drömmar? Skulle det inte vara en livsstil?