tisdag, mars 6

Duplo time!

Tävlingen är avslutad! En vinnare dras imorgon måndag.
Vi kör en utlottning! Jag har nöjet att dela ut en låda Lego Duplo Creative Sorter. Superkul kreativ underhållning för små människor mellan 1,5 och 5 år.

Berätta i kommentarerna vem eller vilka barn som vill vinna lådan och vad dom brukar skapa för fantastiska kreationer med Duplo. Höga torn? Konstiga djur? Fantasihus? Pyttebarnen kanske inte bygger så mycket än, men stor-lego är ju kul att bita och suga på också :)

Tävlingen avslutas på söndag kväll. Jag tar hjälp av dottern att dra en vinnare. Heja!

47 kommentarer:

emdu sa...

Eila vill gärna vinna sitt livs första Duplo! Hon är 15 månader och har hittills bara fått testbita lite på kompisars klossar men jag ser ju att hon diggar det skarpt! Hon älskar djur och har en mamma som gärna hjälper till att bygga tills hon fixar det helt på egen hand.

Linda sa...

Lillebror vill ha eget lego! Storasysters legobitar är för små för honom (men verkar mycket spännande...).
Just nu är favoriten plocka i och plocka ur, sortera och stapla och det passar ju perfekt med detta legot!

Ann-Sofi sa...

Min fina vän Malins döttrar Lily 3 år och lillasyster Majken 8 mån vill gärna vinna fint lego! Lily kan säkert slänga ihop en fin kreation som lillasyster kan suga och bita på!

Stures och Bertils mamma sa...

Jag tror att tvillingarna Sture och Bertil här hemma skulle gilla det här skarpt! Det byggs allt möjligt här hemma nu, dock oftast avbrutet av att någon av dem vrålar "Näää, den är min!". Så påfyllnad i legolådan skulle inte alls vara fel! :)

Viveca sa...

Jacob Cronqivst svägerskans son som snart fyller 3 år. Vore en perfekt 3års present. Han bygger otroligt verklighetsnära och menar om jag själv "bygger lite tokigt" att "Så ser det minsann inte alls ut i verkligheten Viveca!" Det är otroligt roligt och häftigt att se hur han uppfattar sin värld...

Mamma M sa...

Tjohoo, hoppas vi vinner! Min tvååriga kille har precis fått en lillasyster och dagarna hemma känns smått kaosartade och evighetslånga när vi är förkylda och det är slaskigt ute. Vi brukar bygga en ranglig jättestapel, ända upp till taket, som vi sparkar ned i fotbollshuligan-anda. Inte bra för då vaknar lillasyster. Det här kanske skulle passa bättre, både tystare och mer pedagogiskt.

Sofia - ett bättre du sa...

Oh, det här är en tävling jag vill vinna :) Dottern på 15 månader (idag exakt faktiskt märker jag när jag tänker efter...) älskar duplo. Plocka ur lådan, plocka i lådan, stoppa en bit i munnen, plocka ur en bit, lägg tillbaka i lådan... Alla de fantastiska hus/bilar/flygplan vi föräldrar bygger förstör hon på en gång... Men hon gillar det skarpt, duplolådan är bland det första hon kryper fram till när hon vaknar.

Petra sa...

Minimannen är tre år och bygger och bygger. Och är sugen på att bygga nytt. Han vill ofta gå till biblioteket för att de har en helt annan uppsättning Duplo än vad vi har hemma. Så det är dags att uppdatera urvalet:)

Anna O sa...

Viktor, 3 år, är väldigt inne på att ordning och reda och älskar att sortera, så detta verkar vara en produkt som gjord för honom. Mest leker han med sitt sifferduplo, många olika sätt att bygga och sortera det och häromdagen byggde han ett torn per färg på duplot. Lillasyster Judit, 1 år, river än så länger mest ner.

Moa sa...

Åh vad fint Lego Duplo!! Jag håller tummar för att jag och lilla Signe 16 mån framöver ska få bygga, och rasa, favoriten högt torn. Den brukar varieras med Eifelltorn också :-)

Hannah sa...

Elton tio månader älskar att hålla på med sina tygklossar, kanske inte så mycket bygga som att riva. Kan se honom hålla på med de fina legobitarna till en början mamma och pappa som leker, bygger menar jag och han som förstör och sen när han själv börjar sätta ihop klossarna.
Han har precis fått ett eget rum också och där de skulle få bo.

Hannah

Anonym sa...

Åh vad kul! Elsa som är tre år bygger mest höööga torn och rymdskepp, det här tror jag att hon skulle gilla skarpt!

Lisa K

Alexandra sa...

Jag vet faktiskt inte vad min lilla guddotter Frida brukar bygga med sitt Duplo. Vi bor för långt ifrån varandra för att kunna träffas så ofta. Men man kan till exempel prata med varandra på Skype (vilket Frida är MYCKET bättre på än jag, trots att hon bara är tre). Och om hon fick lite nytt Duplo så skulle det ge mig en jättebra ursäkt att prata med henne på Skype, så att hon kunde visa upp sina kreationer. :)

Alexandra

Anonym sa...

Åh, jag skulle gärna vilja vinna detta Lego Duplo till min underbara systerson Elis, snart 2 år. Tyvärr ses vi alltför sällan, men vilken grej att komma med denna häftiga present och bygga tillsammans nästa gång vi ses! /Sandra L

Kattmamman sa...

5-åringen tror egentligen att han är för stor för duplo, och bygger bara lego-byggsatser om man frågar honom. Men i hemlighet bygger han de mest fantastiska kreationer. Hus, garage, en djurpark. 3-åringen bygger gärna djur. Fast det är oftast lite tveksamt vilket djur det blir.

Tove sa...

Detta skulle passa våra två små ingenjörer perfekt! Storasyster S älskar att bygga höga torn och fantasihus, lillasyster E gillar att riva dem. Teamwork, helt enkelt :)

Anna sa...

Rolig tävling!

Axel, 3 år, älskar Duplo och bygger gärna t.ex. "fruktsalladmaskiner" och "äppleskalarbilar". Lillasyster Lovisa, åtta månader, är med och testar så att respektive skapelse smakar bra.:)

/Anna H

Anonym sa...

Då vill jag gärna vara med och tävla för min systers små busungar som är 3 och 1 år. Den lilla ettåringen är precis och river överallt där han inte ska vara (såklart..) allt från toaborsten till öppna spisen!

Håller tummarna för att kidsen vinner Duplot!

//Linda

Anonym sa...

Melker vill gärna vinna lådan. Två flugor i en smäll i och med att favorit lekarna är att hjälpa mamma och bygga duplotorn samt att gömma småsaker där de får plats (så som under möbler och mattor, bakom böcker och inte förglömma i skorna).

/Mamma Gunilla

Anna sa...

Oh min son Elvin, snart 14 månader skulle gärna vilja vinna. Han gillar både duplo och djur så det skulle säkert gå hem. Stackarna har en mamma som gillar fynda på loppisar så han har i princip inget komplett eller nya leksaker. Skulle kanske vara trevligt för honom som omväxlig. Och så gillar hans mamma Linda K väldigt mycket! ;-)

S sa...

Mina syskonbarn M och S hälsar ofta p hos oss, och då brukar vi bygga träd, buskar, djur och allt möjligt runt tågbanan. Syskonbarnen ska få en kusin i sommar (mitt första barn!) som säkert också får vara med och leka när han/hon blir större!!

Sofia sa...

Charlie 1,5 år vill jättegärna vinna det där coola duplosetet. Han har precis börjat upptäcka att det kan vara lika roligt att bygga med klossarna som att kasta dem på pappa. Kan man dessutom plocka i och ur en låda blir det ännu roligare. :)

Stefan T sa...

Signe 3 år vill gärna fortsätta bygga på sina enormt höga rymdraketer i lego, eller varför inte på de intrikata docksängarna.

Lotta sa...

Jag tror att brorsonen Albin 1,5 år och jag kommer bygga finfina djur!

Sara sa...

Sonen Henrik är legosugen! Hos oss är det mest föräldrarna som bygger dom höga tornen, medan gossen glatt och med något vilt i blicken helst raserar dom så fort som möjligt.

Anonym sa...

Ellen snart tre vill gärna vinna!
Hon är inspirerad av de stora killarna hos dagmamman och bygger oftast "pangare", annars blir det att leka med duplotågbanan och bygga lååååånga tåg.
/mickis

Sofia sa...

Min dotter Emmeline fyller 3 år om en månad. Hon älskar sitt Duplo och byggar allt möjligt med det. Hon brukar ha det i duschen. Senast lekte hon att legobitarna var en fotfil :) Bara fantasin sätter gränser. Det skulle vara toppen att kunna ge detta till henne i födelsedagspresent.

Västmanländskan sa...

Lilla T bygger bokstäverna i sitt namn i Duplo. Och slott. Och simbassänger :)

Anonym sa...

Max skulle nog bli väldigt glad över det här tillskottet i Duplolådan. Han är 20 månader och bygger helst "hästar". Eller, han har precis lärt sig att sätta ihop och plocka isär bitarna, hästarna vill han att jag ska bygga.

Tove sa...

Lilla E vill så gärna vara med storebror E och bygga med hans lego men får bara skäll för att hon förstööör! Senaste "kriget" slutade med fem stygn i pannan. För att mamman skulle kunna få ta det lite lugnt och ta tag i projekt outfit-planering enligt Linda K skulle det ju vara trevligt om lilla E fick lite eget duplo att leka med :).

Anonym sa...

Junioren (som fyllde 3 i november) skulle gärna ta emot lådan! I höstas byggde han mest pyramider och garage och sedermera pyramidgarage, men numera konstruerar han fontäner, isbrytare och järnvägsstations-torn./mamma Tuna

Anonym sa...

Junioren (som fyllde 3 i november) skulle gärna ta emot lådan! I höstas byggde han mest pyramider och garage och sedermera pyramidgarage, men numera konstruerar han fontäner, isbrytare och järnvägsstations-torn./mamma Tuna

Annika Carlborg sa...

Tråkmånsen som läser din blogg med jämna mellanrum men aldrig kommenterar... Förrän det vankas BELÖNINGAR (om man har tur alltså), tror att bebisen i magen, som väntas komma 23 mars, skulle bygga fantasifulla djur och fantastiska landskap i 1,5-årsåldern. Eller nåt sånt.

Annikan

Anonym sa...

Vår tvååring bygger gärna stooora hus med hög "skossten" (skorsten dårå), kan behövas lite påfyllning i lådan för det stora huset kräver sitt antal klossar...

Christine & Harry

Anonym sa...

Signe 17 månader bygger färgglada torn, men bara av de allra minsta bitarna med fyra "pluppar". Det är hennes gebit.

Carolina

Johanna sa...

Min 4-åring Elsa har just flyttat in brorsans storlego i sitt rum och hon och hennes kompis brukar bygga hus och möbler till hennes Pet Shopar. Och du vet hur det är, barn kan sällan få för mycket av något så påfyllning skulle passa bra. Kanske några husdjur till PetShoparna :-D

Sara sa...

Mina flickor Véra och Romy vill vinna Duplo. Véra vill bygga slott där prinsessorna och féerna vill bo, och Romy vill gärna ha någonting hårt och färgglatt att sätta tänderna i nu när det är dags för tandsprickning.

Cecilia N sa...

Min lilla Ebba skulle bli mkt glad av att vinna Duplot! Jag minns mitt eget duplo med djur figurer! Coolt! Nu vill jag att min egen dotter leker med duplo!

Maria sa...

Min lilla tjej Signe, snart 2,5 år, har just i dagarna blivit storasyster och ska hänga mycket hemma med henne och mamma nu i vår. Signe gillar också att bygga höga torn, men skulle behöva fler bitar för att kunna göra högre torn! Nästa steg vore ju också att utveckla mer kreativa byggen vilket detta skulle kunna bidra till... Nu håller vi tummarna!

Mimmi sa...

Det där skulle min C behöva. Han är inte så bright nämligen, har eventuellt slagit i huvudet för många gånger. Men han är himla rar och fyller dessutom 2 snart, förtjänar helt klart en pedagogisk leksak!

Martina Eriksson sa...

Agnes 1½ år och Axel 4 år vill gärna vinna denna fina låda. Axel bygger mycket med sitt smålego, så syster skulle behöva lite hon också. /Martina E

Anonym sa...

Hej! Vår lille Olle 1,5 år har nyss blivit en legofantast. Än så länge byggs det mest hus som han sedan placerar diverse gubbar och annat i. Mest älskar han att bygga en tunnel, kasta i Duplo djuren och ropa tjoho precis som man gör i tunneln man går igenom. Mkt söt då han ivrigt väntar på Ekot i den lilla Duplotunneln. Hur som, Olle skulle garanterat bli förtjust över mer finfint Duplo att bygga med!
/Karin S

Ida sa...

Åh, man kan bygga djur! Den lilla människan hemma hos oss, Frank 1,5 älskar djur och kan låta som elefanter, en åsna, lejon, katter osv. Just nu bygger vi bara torn som vi garvar åt när de faller. Han skulle älska att bygga djur av duplo! Vi vill väldigt gärna vinna och håller både tummar och tår nu! :)

Anonym sa...

Min lillkille Gustav som är 1,5 år vill vinna eget Duplo. Storasystrarna hårdbevakar fortfarande de klotsar vi redan har - de bygger uppe på bordet så att lillebrorsan inte kommer åt att riva de fina husen. Jag vet inte vad Gustav har tänkt sig att bygga, just nu har han fullt upp med att komma över byggmaterial...
/Maria

Anonym sa...

Min lillkille Gustav som är 1,5 år vill vinna eget Duplo. Storasystrarna hårdbevakar fortfarande de klotsar vi redan har - de bygger uppe på bordet så att lillebrorsan inte kommer åt att riva de fina husen. Jag vet inte vad Gustav har tänkt sig att bygga, just nu har han fullt upp med att komma över byggmaterial...
/Maria

Sandra B sa...

Min 2,5-åring bygger allra helst hus åt sin fyra månader gamla lillasyster. Det låter väldigt gulligt och omtänksamt men lillasyster ska så klart ligga inne i huset, dvs mitt på legoplattan. Lillasyster tycker inte att det är särskilt bekvämt och den ömma modern uppskattar tyvärr inte lekar som får lillasyster att skrika. Och då blir storasyster väldigt ledsen- hon menar ju så väl! En ny Duplo-leksak med inspiration och uppmuntran till nya byggen vore därför väldigt uppskattad av hela familjen!

Anonym sa...

Majken 10 månader är än så länge portad från storebror Valters rum där smålegofeber råder, så det vore finfint med egna ofarliga klossar att sätta tänderna i!
/Johanna