måndag, november 7

Klart far ska ha en get

Skaffa geten hos ActionAid.
Presenter mot fattigdom är en gåva i dubbel bemärkelse. Gör både pappa och någon annan glad på söndag! Pappa kanske kan hoppa över strumporna och slipsen i år? Varför inte en get eller åsna till far?

Genom att ge en dräktig get till kvinnorna i de fattigaste hushållen får familjen snabbt det bättre. Geten ger näringsrik mjölk till både barn och vuxna och därmed minskar risken för sjukdomar. Överskottet kan säljas på marknaden. Blir getterna tillräckligt många kan familjerna även äta eller sälja djuren vidare. Familjens inkomster ökar och minskar fattigdomen på lång sikt.

Åsnan med vagn hjälper kvinnor i utvecklingsländer att tjäna mer pengar. Med hjälp av åsnan kan kvinnorna lättare forsla sina varor till marknaden, och dessutom få med sig mer än om de måste bära själva. Som en viktig sido-effekt av att en kvinna får en åsna, kan barnen fortsätta gå i skolan, istället för att behöva hjälpa mamma till marknaden.

Du beställer getter, åsnor och andra presenter mot fattigdom från www.presentermotfattigdom.se

4 kommentarer:

mis(s)match sa...

Jag har gett kejsarsnitt, skolmaterial, apelsinträd och mm till bekanter, släkt och vänner tidigare. Toppen!! Vi har ju själv allt redan!

Linda K sa...

mis(s)match: word!

Catrin sa...

Tack för att du tipsar om ActionAid och presenter mot fattigdom! Vi tipsar tillbaka om din fina blogg på vår Facebook-sida och twitterkonton.

Med vänliga hälsningar

Catrin Rising
ActionAid
catrin.rising@actionaid.se

Linda K sa...

catrin: tack själv :)