måndag, mars 23

Häxan surtant

Ikväll kastade jag mig iväg på ett Friskis-pass direkt efter middagen. Egentligen lite för mätt, men det är så sabla skönt att komma iväg och bara vara i träningen en timme.

Mitt "bara vara" stördes i afton av två unga damer. Dom hade uppenbarligen inte varit på ett Friskis-pass förut. Bara trams och fnitter, högljutt prat med varandra och inget större engagemang i själva träningen. Dom hördes i hela lokalen.

Först försökte jag bortse från det. Tänkte att det är väl kul med glada tonåringar som försöker sig på träning. Men dom fortsatte låt efter låt och jag fick allt svårare att njuta träning och koncentrera mig. Jag tyckte det var märkligt att inte instruktören sa till dom, för det måste ha stört fler.

Till slut när vi sprang bredvid varandra sa jag, vänligt men bestämt:
- Nu har ni pratat hela passet, kan ni inte fortsätta med det efteråt istället? Ni stör ganska mycket. 

Tjejerna såg lite förskrämda ut, sa inte ett ljud under resten av passet och smet iväg på slutet under stretchen. Antagligen tyckte dom jag var en riktig surtant, men det bjuder jag på. Man kan behöva lite vett och etikett även på Friskis!

4 kommentarer:

Frida sa...

Bra gnällt! Skitstörigt att bli störd i sin träning ju!

Unknown sa...

frida: eller hur! det är ju en helig stund!

Fliselin sa...

Helt rätt! Jag var på föreläsning förra veckan och var tvungen att säga till två vuxna som satt bakom mig och tisslade och tasslade ända tills jag bad dem att vara tysta. Jag bjuder på den surtanten om de tyckte att jag var sådan. I alla fall blev det tyst.

Unknown sa...

fliselin: det handlar ju om respekt för andra. i många fall tror jag dom som pratar inte fattar/tänker på att dom stör andra, och då är det ju bra att dom får veta.