söndag, mars 22

Fejk och ännu mer fejk

Jag har just bläddrat runt bland diverse bloggar, och på var och varannan möts jag av ögonfransförlängning, ögonbrynsfärgning, bröstförstoring, löshår, hårborttagning under armarna, permanent smink, lösnaglar, läppförstorning, botox och säkert mer ändå.

Det är upp till var och en, och det är väl bra att man kan göra saker för att känna sig fin. Men dom här ganska unga tjejerna som gör nästan allt, känns det inte fejk? Det är ju nästan inget naturligt kvar. Det syns ju att det inte är äkta fransar, bröst, naglar, etc.

Kanske är jag för gammal för att fatta, men jag tycker det är märkligt. Och lite äckligt.

8 kommentarer:

Morelia sa...

Amen. Skönt att läsa att det inte bara är jag som stör mig då till slut allt är fejk... Tack!

Jessica E sa...

Jag är inte heller där...Skulle kunna tänka mig att prova lösfransar dock men mest på kul..Som du säger så vill jag ju vara fin på mitt sätt och så det ser naturligt ut! Hur kul är det att någon säger: Men gud vilka snygga lösnaglar/silikonbröst/hårförlängningar/lösögonfransar du har....??!!!

Unknown sa...

morelia: :)

jessica e: jag har provat naglar, det var kul. men som du skriver, hur fin känner man sig när till slut allt är fejk? :P

mis(s)match sa...

Och vad ska man göra när man verkligen blir äldre och allting redan är gjort. Dessutom tycker jag att de flesta som t ex Tilda snarare blir mindre snygga. Det är lätt så att det går överstyr, typ Stina Auer. Är hon idealet vi ska sträva efter?

Unknown sa...

mis(s)match: mitt ideal ser helt klart annorlunda ut än ovan nämnda damer :)

Johanna sa...


Jag vill inte sända ut tvivelaktiga signaler till mina barn angående utseendet. Hur trovärdig är du om du säger till ditt barn att "du duger som du är, du är fin som du är" etc men själv gör allehanda ingrepp och förbättringar?

Jag tänker också att om man är naturligt snygg så är man väl snyggare än den som måste fejka sin snygghet? Så resonerar jag iaf ;D

Anonym sa...

Jag håller med men bara nästan. Löshår har jag använt i tio år och det kan jag bara inte sluta med.
Passar på att tipsa att www.hairtastic.se har en bra kampanj just nu där du får bra pris.

/Josefin

Unknown sa...

johanna: instämmer! :)

josefin: ha ha ha tack, men jag ska nog inte ha nåt löshår ;D visst kan man ha det ena eller det andra, men när man har nästan allt i fejkväg tycker jag det borde börja kännas skumt?