torsdag, maj 8

Släng skiten

Jag läste hos Mis(s)match om att röja och göra sig av med prylar, kläder och diverse annat som man inte använder. Och att göra det regelbundet. En av mina favoritsysselsättningar, att röja och göra rent hus!

Istället för att göra större ingrepp vartannat år genomför jag mindre operationer kontinuerligt. Det kan vara bland plastlådorna köket, i hallgarderoben som är full med halsdukar och sjalar, i min egen underklädeslåda, i barnens rum som samlar på sig de märkligaste ting, i skrivbordslådorna, etc etc etc.

Ibland tar jag mig in på minerad mark, det vill säga röjer bland sånt som maken aldrig någonsin använder men tycker måste finnas. Eftersom jag är av motsatt uppfattning uppstår emellanåt konflikt. Om inte jag genomför operation hemlighetssläng. Det har hänt och det kommer att hända igen.

Vilket ibland har resulterat i förtvivlade utrop från min man i stil med:

- Du vill ta ifrån mig och radera min barndom!

Jag vill minnas att han vid något tillfälle även kallat mig mördare.

8 kommentarer:

Lotta sa...

Jag lever med en ny man och ja vad ska man säga - mode är inte hans starkaste sida. Jag har sällan hjärta att rätta hans misstag, men hel och ren kommer han inte undan. Nu är han ifs noggrann med sin hygien, men att något är så slitet att det är trasigt har han inga problem med. Men nu har jag blivit hård på trasiga kläder - laga (går ju faktiskt ibland) eller släng!

mis(s)match sa...

De kontinuerliga utrensningar gör jag jämt. Det är ju vinden och källaren som blir för sällan, fastän släkt och vänner tycker redan att vi är så organiserade!

Jessica E sa...

Ha, ha jag kör samma rensningsrace hemma hos oss :-D När barnen är i skolan och förskolan samt när mannen är på resa med jobbet :-D

Peace in mind sa...

Mitt bidrag till detta blir att jag varit på apoteket och hämtat påsar för gammal medicin. Rensa gör jag i morrn!

Unknown sa...

lotta: vägledning/styrning med firm hand är bra! :D

mis(s)match: vissa verkar inte inse att man är/framstår som organiserad för att man faktiskt alltid håller på och rensar och sorterar :)

jessica e: rätta takter :)

pim: apotekspåsen är en viktig del! :D

Librarybeth sa...

Jag går på känsla, när rensningsflowet infinner sig, då kör jag för full maskin. Men aktar mig för minerad mark.

Unknown sa...

librarybeth: jag tänker: det man inte vet något om lider man inte av. och så berättar jag inte alltid för maken om mina dåd :P

Editor sa...

Rens e bra! Försöker göra det ofta, men borde göra det ännuoftare.
Tänker hela tiden att de där Blocket-annonserna om hur mycket man har i förråden inte gäller mig: har rensat redan....