onsdag, maj 28

Med fingervantar gick det bra

Igår sprang jag och ett par vänner Vårruset. Smärre ångest innan (vääädret) men såklart och som alltid kul väl på plats. Vi tänkte att nu jävlar och gick mot Springa fort-fållan. Där blev vi stoppade av en liten kontrollant-kvinna som sa:

- Var snälla och respektera de som verkligen vill springa fort. Är det verkligen här ni ska vara? De som springer här förväntas springa under 30 minuter.

Vilket tokroligt bemötande, konstaterade vi och gick in i fållan. Ser vi handikappade eller totalt föråldrade ut? Är det inte tänkbart att vi, kvinnor i mogen ålder, kan få för oss att springa snabbt?

Fast jag kan förstå kommentaren. Inte ens en kilometer in i loppet slutade en del springa och gick istället. Då är det kanske läge att rikta in sig på Strosa-fållan nästa gång.

Och ja, jag sprang under halvtimmen :)

4 kommentarer:

Librarybeth sa...

Tråkig kommentar ni fick!!!! Men jag tror det grundar sig på det som du också upplevde; det är en tävling som får mkt kritik för att löparna startar i fel startgrupp. Man blir ju lite knas av de där som börjar går efter 800 m... det finns ju en promenadklass och det är ju finemang.

Unknown sa...

librarybeth: javisst, jag har full förståelse. vi skrattade mest åt att vi tydligen inte såg ut att platsa :D

Anonym sa...

Damen menade nog väl, även om det blev en diss åt er :-)
Som sagt, något att skratta åt sedan...
Jag har sprungit Vårruset en gång och det var kryssande runt alla flanörer (ibland m picknickkorgar) mitt i spåret som säkert förlängde loppet med en kilometer ;-)
Ha en trevlig helg och tack för trevlig blogg!
/Ylva

Unknown sa...

ylva: det tror jag med! en del tror kanske lite mer om sin egen förmåga än de borde ;) tack själv!