måndag, augusti 19

Vinn en läsplatta!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! VINNAREN PRESENTERAS INOM KORT!

Hör upp alla bokälskare! Robert Kviby släpper nu sin nya roman Listan som e-bok. Den finns att ladda ner gratis, eller om du vill betala en frivillig slant, på robertkviby.se.

I samband med detta har jag, i samarbete med Linda Hörnfeldt på Pingvin PR och Adlibris, fått möjlighet att själv läsa boken och att lotta ut en läsplatta med ett gäng schyssta e-böcker på. Böckerna är såna som jag själv är sugen på att läsa, och vinnaren i den här tävlingen får samma uppsättning litteratur som jag i sin platta:

Robert Kvibys nya roman Listan och hans första bok De korrupta.
Fredrik Backmans En man som heter Ove.
Håkan Nessers senaste bok Levande och döda i Winsford.
Den avslutande boken i Jonas Gardells triologi Torka aldrig tårar utan handskar: Döden.

Dessa böcker levereras i läsplattan Letto.

För att vara med i tävlingen gör du så här:
Motivera i en kommentar här hos mig varför just  DU ska vinna en läsplatta! Lämna också mailadress så jag kan kontakta dig om du vinner.

OBS: BONUS! Alla som deltar i tävlingen kommer att få Robert Kvibys båda e-böcker gratis.

Tävlingen pågår till och med den 29 augusti. Så sätt igång: Tävla! Läs Listan! Spread the news!


65 kommentarer:

Sara sa...

Men ååh - en sån vill jag vinna. För jag älskar Håkan Nesser och törs inte ta med mig ipaden till stranden när jag åker på läsa-bok-resa till Grekland i september :)

Anonym sa...

Varför just jag??? Cause I´m worth it :o)å sen har jag ju ingen läsplatta å inga e-böcker..så där!
Jag läser iallafall massor av böcker på gammaldagsvis,har ett stoort paket på posten som väntar..
men..jag är fortfarande WORTH THIS!!
Vänliga hälsningar "Blekingetanten"

Anonym sa...

Tjenare Linda! En läsplatta kanske äntligen skulle kunna få mig att läsa en HEL bok! Tröttnar snabbt på att bläddra mig igenom blad efter blad i vanliga böcker. Här verkar man ju bara ha en sida att hålla reda på!! Ha det gott! Martin Eriksson (bryzzlingarna@hotmail.com)

B-M sa...

Flyger mycket i jobbet och läser en hel del då. Men ve och fasa om man har med sig FEL bok - en bok som inte alls lyckas fånga ens intresse! Om man har en läsplatta kan man ha med MÅNGA böcker utan att det blir tungt. Så jag behöver en :)!

hälsar B-m

Unknown sa...

När jag pendlar så läser jag tre böcker i veckan ungefär, men det är tungt att släpa runt på böckerna både hit och där, med en läsplatta skulle detta underlätta, och mitt läsande fullt ut mätta!

joppsa@gmail.com

Anne-Helen Ericson sa...

Detta hade varit perfekt för mig som är 100% bokoman. Läser alltid, överallt, lyssnar när det är bra tillfällen till det. Går aldrig någonstans utan en bok.
Det här längtar jag efter att testa!

Anna sa...

Hej Linda, jag är en 35-årig småbarnsmamma som älskar att läsa böcker, men som alltid har minst ett barn i min säng när det är dags att gå och lägga sig.Jag skulle hemskt gärna vinna läsplattan, eftersom det vore sååå skönt att slippa att (likt en tioåring)ligga med ficklampan under täcket på kvällarna och smygläsa böcker.

anna_holmgren@hotmail.com

Christina sa...

Det finns en hel del författare som endast ger ut sina verk i form av e-böcker nuförtiden. Framförallt om det är kortare texter på ca 50 sidor. Många av mina favoritförfattare har börjat göra detta och det är tråkigt att inte kunna läsa vad de skriver. Visst kan jag hoppas på att någon efter en tid lägger upp boken i form av en pdf på internet, men det är inte samma sak och dessutom känner jag mig taskig när jag laddar ner illegalt och inte stöttar min författare genom att köpa e-boken istället. christina.zhou.95@gmail.com

Random sa...

Jag har länge funderat på en e-boksläsare, men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken man ska ha.

Jag läser oftast i sängen, och då fantasy av den längre varianten.
Så jag får ont i axlarna av att hålla upp böckerna, det lär väl vara en ganska bra anledning att få vinna en läsplatta?

E-post: larsson85@outlook.com

FBT sa...

Jag vill vinna eftersom jag studerar på distans och hittills har jag lånat e-böcker från skolans bibliotek och läst på datorn (det kostar att få böcker hemskickade), vilket leder till trötta ögon och huvudvärk. Läsplattan hade underlättat jättemycket.

foreverbrokentree@hotmail.com

EMELI sa...

Jag vill vinna så jag kan bygga upp ett digitalt bibliotek nu när mitt fysiska hamnar på en vind för jag harvar runt i andrahandsträsket. Jag kan inte leva utan mina böcker!!!

boktok73 sa...

En kanontävling! E-böcker är den bästa uppfinningen på länge! Jag läser en hel del e-böcker och en Letto skulle dessutom ge mig möjlighet att låna e-böcker från biblioteket.
boktok73 (at) gmail.com

Ewa K sa...

Haha.... alla är vi värda en läsplatta.
Men jag är den utvalde, för jag har alltid en sådan ruskig tur.

birkalundens@hotmail.com

Hälsn. Holavedsbruden Ewa K

Anonym sa...

Jag har en Letto och läser massor av E-böcker och det är underbart att ha den med när man är på resande fot och slipper ha 2-3 tunga inbundna böcker med sig. Nu vill jag vinna en åt min fru så hon själv får prova på för min Letto finns inte tid till att låna.
Anders
gertalbert@cantab.nu

Anonym sa...

Håller med att det är bästa uppfinningen på senare tid, bättre än dator etc och vad lätt att ta den med när man är på semester istället för 2-3 inbundna. Nu vill jag vinna en för att ge till min fru så hon får en egen Letto.
gertalbert@cantab.nu

gunlaug sa...

Hej
Såklart vill jag vinna en läsplatta. Vi har en redan men vi är ju två som vill läsa...samtidigt.
Bor i Spanien på vintern och kan inte släpa med mig en massa fysiska böcker.
Tack på förhand
Gunlaug Ericson
e-mail
gunlaug.ericson@gmail.com

duo@telia.com sa...

För att Letto är den absolut bästa plattan. Jag har testat IRiver och Sony och nu till sist Letto.
Behöver en till för att ha till min man.

Unknown sa...

Har kommit på hur eminent det är med e-böcker! Har mina i iPhonen och det skulle vara väldigt trevligt med en Letto!

lotta_andren@hotmail.com

Unknown sa...

Har kommit på hur eminent det är med e-böcker! Har mina i iPhonen... Skulle vara trevligt med en Letto som har större läs-skärm !

lotta_andren@hotmail.com

Ullisa68 sa...

Jag skulle så gärna vilja ha en läsplatta. Har inte ekonomi att köpa en. Arbetslös...Men man kan ju låna e-böcker på biblioteket! Och det skulle sätta guldkant på min vardag! Please, please, please!
ullisa68@hotmail.com

Kefalosbo sa...

Tänk om jag kunde få en läsplatta och med den som hjälp introducera det skrivna ordet - inte bara som några Twittertecken - för alla mina barnbarn som nu bara sitter med sina smartfåner och messar, chattar och fejsbookar. Så mycket rikare deras liv kunde bli då!

Bo Westerberg
51westerberg@telia.com

Anonym sa...

Att vinna en Letto skulle vara fenomenalt.
Man kan läsa på kvällen utan att störa killen om han vill sova och jag inte kan sluta läsa.
Vilken lyx!

Uaja9637@gmail.com

Karin sa...

Ojojoj vad jag önskar vinna!
Skulle vara underbart lyxigt att ha en Letto med alla mina favoritböcker i.
Så smidigt att köpa böcker och kunna läsa direkt.
/ karin@kentandersson.se

Hallerby sa...

Om jag vann läsplattan skulle jag bli lika glad som alla de andra som drömmer om en läsplatta.

Michael Nystås sa...

Härlig utmaning! Jag vill gärna vinna en läsplatta. Har upptäckt tjusningen med e-böcker och läser just nu i min laptop eller i mobilen, men i en riktig läsplatta tror jag upplevelsen blir större eftersom den är konstruerad för att visa bokstäverna på ett sätt som skonar ögonen. I en läsplatta kan man ta med sig hur många tjocka tegelstensromaner som helst och det är enbart sweet.
michael@nystas.se

Unknown sa...

Jag har den första varianten av Letto, som sett sina bättre dagar. Batteriet måste laddas en gång i veckan, och den hänger sig ofta, så att jag måste göra en "reset" på den med en nål på baksidan...

jan@biffstek.se

Anonym sa...

Har aldrig testat någon läsplatta,tror att det kommer att bli framtiden dessutom är min bokhylla nu full och jag har inte plats med någon ny sektion .
ingrid.martinsson@gmail.com

ingrid

Ulrika Andersson sa...


Jag läser massor med böcker och de tar mycket plats.
Jag skulle vilja hänga på den nya tekniken.
Allt i en liten platta som man kan ha med sig överallt.
Toppen!

ulrika@kentandersson.se

Anonym sa...

Har inte testat någon läsplatta någon gång men tror att det kommer att bli vår framtid på läsfronten dessutom är min bokhylla full och någon mer sektion får inte plats.
ingrid.martinsson@gmail.com

Karin sa...

Jag skulle så gärna vilja skänka en läsplatta till min äldsta dotter som just är flygfärdig och ska resa till Skottland. Hon älskar att läsa och är ofta på resande fot. En Letto skulle vara en perfekt avskedspresent till henne!

Hälsningar från Karin
Karin[understreck]dahlgren@telia.com

Anonym sa...

Tänk att få dela med sig av det bästa i läsningen till sin älskade. Letto med ett antal böcker och vi kan läsa ihop i var sin hörna, nedsjunkna i soffan, på resande fot, på stranden, ja var som helst läsandes samma eller olika böcker. Klart man vill vinna!
Hälsningar rieder.roswitha@gmail.com

Jessika sa...

Jag skulle vilja vina en läsplatta då jag läser mycket och det är så smidigt att kunna ladda ner bok efter bok efter bok och slippa vänta på att singeposten ska hitta min brevlåda eller att biblioteket har inne de böckerna man faktiskt vill läsa...kön brukar ju bara var si så där 4 månader ;-)

Annette sa...

Jag vill ju gärna ha en egen läsplatta, jag köpte en Letto i julklapp till min mamma, så jag vet att den funkar bra... men skulle så gärna vilja ha en egen. annette0331@telia.com

Carina sa...

Har precis upptäckt hur smidigt det är att ha en hel hög böcker samlade i en liten tunn "platta". och att man dessutom kan läsa i strålande solsken utan problem är ju lysande ;-). Fick detta demonstrerat för mig så nu skulle jag vilja ha en egen...

Carina Hargby
chargby@gmail.com

IRMa sa...

Därför att jag aldrig kan bestämma mig för vilken bok jag skall ta med mig när jag skall åka någonstans, tänk om jag blir sugen på att läsa något annat...Mina döttrar är likadana, så du kan säkert tänka dig hur packningen ser ut när hela familjen ska på semester! Med en Letto så hade jag inte behövt tänka på vare sig utrymme eller vikt.

Anonym sa...

Skulle vilja ge en läsplatta till min rara mor som alltid ställer upp som barnvakt. Hon älskar att läsa och pendlar ofta mellan hem och sommarstuga. Med en läsplatta blir det lättare för henne att ta med sig så många böcker hon vill när hon reser mellan hemmet, sommarstugan och oss.

Sofia

sbasilier@gmail.com

Anonym sa...

Jag är pensionär och min syn börjar bli allt sämre. Mina ögon blir trötta efter bara ett par sidors läsning. Därför skulle jag så gärna vilja kunna välja större text och det tror jag att man kan göra i läsplattan.


Martha

Anonym sa...

Jag glömde ange min epost-adress:
marthablom(snabel-a)telia.com

Martha

Eva Elwing sa...

Ok.... Först köpte jag en iPad. Den tog min man..... Sen köpte vi en till. Den tog 5-åringen... Alltså är jag återigen fast i bibliotektsrännet, hitta böcker, beställa böcker, att hämta ( läs glömma bort), beställa böcker igen, hamna i kö, läsa böcker (eller inte så att jag missar att lämna tillbaka i tid..). Tänk vad mycket tid en läspatta skulle spara mig!!! Och vilka underbara stunder jag har framför mig.... :-)
Att jag älskar att läsa och att jag är värd det eftersom jag är en så fantastisk person behöver jag väl inte ens nämna.... (Sista meningen är full av ironi.... Bara för att vara tydlig!)
Tack för en bra blogg, härligt att du håller i!
Hälsningar Eva

Hanna Lans sa...

Ååh, jag skulle vilja vinna så att jag äntligen skulle kunna ladda ner och läsa MINEGENROMAN som nu finns som e-bok. GUd, vilken ego-kick det skulle vara! :)

Nessers senaste är jag galet sugen på också, så att få den och några till som bonus skulle vara rena julafton!

Offentlig e-mailadress: info@berghemforlag.se (Den andra är för privat för att lägga ut här.)

Betraktelser/Lena sa...

Åh, väntar mitt första barn och tänker att en läsplatta kommer att underlätta mitt läsande även när barnet har kommit. Alla rutinerade försöker förklara för mig den ovetande att man bara har en hand när man har fått barn så jag föreställer mig läsplattan i ena handen och ta hand om barnet med andra handen. Jag vill ju inte sluta läsa böcker bara för att bebisen kommer.
(lena.c.stromberg@gmail.com)

Livet just nu sa...

Det hade varit fantastiskt att ha en platta för alla de gånger jag ligger för ankar i soffan eller sängen. Då funkar det inte med att hålla i en bok. :-/

Svårt dock att skriva en önskan då det är så många som osjälviskt önskar för någon annans skull. :-)

info@livetjustnu.com

C sa...

Hör min bön
jag lever på lärarlön
mina elever ska väl ha
en lärare som läst massa bra!

Emma Johansson sa...

En födelsedagsflicka från landet
orkar inte längre bära (konversations-) bandet
hon ville gärna ha en letto
men ville inte verka pretto
låt mig vinna så mina konversationer handlar om annat havsbandet.

Jag håller tummarna för mig och min nödrims limerick.

P.S. Jag fyller faktiskt år snart på ricko :)

Emma
emma_j85@hotmail.com

Stefan sa...

Jag behöver möta höstens mörker med en läsplatta som ger det där lilla extra framför en värmande brasa.

sohsberg(at)hotmail.com

Marie sa...

För att jag älskade min Letto, men tröttheten när jag klev av planet efter ett nattflyg blev för stor att den blev kvar där i stolsfickan och fick glädja någon annan. Den fattas mig!

villinteskiljas(at)gmail.com

Anna sa...

Jag håller på att disputera.
Dagarna handlar om att leverera.
Alltid på topp för att kunna prestera.
Skicka in och publicera.

Åh ja ba; orka mer vetenskap, ge mig en påcket! Jag måste få variera!

anna.elisabeth(punkt)nordin(snabela)gmail.com

Anonym sa...

Har redan skickat en kommentar, men den verkar ha försvunnit.. I alla fall; jag skulle bli jätteglad om jag vann en läsplatta. Jag bor inte i skandinavien, och det är både dyrt och lite skämmigt att alltid be vänner och bekanta att skicka böcker till mej. Med en läsplatta skulle jag slippa besvära dem i tid och otid, samt skulle det bli billigare att köpa svenska böcker!! Tänk vad mycket böcker jag kunde läsa, Härligt!!
mikaelabavermalm(at)hotmail.com

Anonym sa...

Linda du är en hyvens Koling,
kommer med inspiration och lottning.
Backman, Kviby och Nesser,
skriver med glöd och finesser.
Att läsa dem är en riktig fröjd,
en Letto skulle göra mej nöjd.

Hoppas på turen gör
pnn@live.se

Catharina sa...

Jag behöver helt klart en läsplatta där man kan ändra storlek på texten så att man inte sträcker sönder armarna, nu när åldern börjar göra sig påmind.

catharina.karlstrand(at)gmail.com

Linda sa...

Jag åker mycket tåg i jobbet, och det underlättar att ta med sig en läsplatta istället för tre tegelstenar.

shizaara@gmail.com

Lina sa...

För att jag aldrig skulle köpa en läsplatta själv. "Jag behöver inte en sån". Precis som jag länge trodde att jag inte behövde en smartphone...
jensenlina@hotmail.com

Anna sa...

Hela sommaren har jag varit tvungen att ligga i skuggan eller inomhus för att läsa mina böcker på iPaden eller telefonen. Till följd av detta är mina ben vita som lakan i stället för vackert gyllenbruna och matchar inte mina klänningar speciellt snyggt. För att jag inte ska behöva genomgå samma lidande igen nästa sommar, så behöver jag en Letto!

Jessica Åkerberg sa...

För att jag släpar runt på alldeles för många böcker varje dag och min rygg börjar säga ifrån. En liten platta i väskan måte ju väga ack så lite i jämförelse med ett gäng böcker i en tygkasse.

Anonym sa...

Jag tror att en läsplatta skulle motivera mig till att läsa mer. Jag är periodare när det gäller böcker, just nu har jag inte läst på säkert ett år...
Läsning ger så mycket ju - allmänbildning, nöje, förbättrat språk, flykt från verkligheten, avkoppling osv. Men det är som med träning för mig, trögt att börja.

Hälsningar

christine_nyrenius@hotmail.se

Unknown sa...

Jag behöver en läsplatta för att utforska böckernas digitala värld. Jag är en ung blivande bibliotekarie som arbetar för att biblioteken och den digitala utvecklingen ska ligga i fas med varandra. Jag har, då jag är student, inte råd med någon läsplatta. Jag vet emellertid att jag med en läsplatta i min hand kan göra underverk.

Unknown sa...

Jag behöver en läsplatta för att utforska böckernas digitala värld. Jag är en ung blivande bibliotekarie som arbetar för att biblioteken och den digitala utvecklingen ska ligga i fas med varandra. Jag har, då jag är student, inte råd med någon läsplatta. Jag vet emellertid att jag med en läsplatta i min hand kan göra underverk.

KH sa...

Jag BEHÖVER en läsplatta - har inte plats för flera bokhyllor.

Kristiina

Linnea sa...

Vilken härlig tävling! För mig som är en läsgalen tjej i slutet av en låååång studietid så vore det här världens bästa "you made it!"-present. Och jag lovar, kurslitteratur skulle vara bannlyst från läsplattan!
Linnea

Britta sa...

Skulle bli så glad om jag fick möjlighet att kunna få läsa böcker igen. En läsplatta där man kan göra texten står och som är lätt att hålla + allt annat. Sorgen över att inte kunna läsa böcker och/eller ha medel att skaffa ett hjälpmedel för det är stor.

Penny Jakobsson sa...

Jag har just lagt ut mina bokhyllor på Blocket och packat ner innehållet från 35 hyllplan i dubbla rader i flyttkartonger. Just nu känns det som att jag aldrig mer vill se en bok. Men läsa vill jag ju! Läsplattan är lösningen, känner jag.

Åsa sa...

En läsplatta vore perfekt för mig eftersom jag läser mycket böcker på laptopen men den är inte så kul att ta med i sängen eller på jobbet för att läsa på lunchen! Åh vad jag skulle vilja vinna den!!!!!

Unknown sa...

Jag försöker ta tillvara på alla lässtunder jag kan. Har i stort sätt alltid en bok i väskan, men ibland måste jag pga alla barnattiraljer avstå. Och så blir böckerna så slitna och fula:-( med en läsplattan kan jag ta med böcker till hela familjen och ändå ha rum för allt nödvändigt. Då sitter jag aldrig mer i ett väntrum uttråkad!

Unknown sa...

Jag försöker ta tillvara på alla lässtunder jag kan. Har i stort sätt alltid en bok i väskan, men ibland måste jag pga alla barnattiraljer avstå. Och så blir böckerna så slitna och fula:-( med en läsplattan kan jag ta med böcker till hela familjen och ändå ha rum för allt nödvändigt. Då sitter jag aldrig mer i ett väntrum uttråkad!

Anonym sa...

Maken har en läsplatta.
Jag fortsätter envist med pappersböcker. Kanske är det dags för mig att moderniseras?

Pernilla S