tisdag, maj 7

Style by Linda K


Skriver till dig då jag är i stort behov av hjälp och tips till vad jag ska fylla min väska med inför en kommande resa… Resan går av stapeln helgen i månadsskiftet maj-juni och resmålet är Hamburg. Jag och maken åker i ett större sällskap för att mötas och umgås med människor från stora delar av övriga Europa. Det blir både lite mingel, sightseeing och galamiddag (smoking för herrarna). Jag tänker mig lite avslappnat å bekvämt men ändå snyggt å ”classy” (vill inte känna mig som en typisk turist om du förstår vad jag menar) å inte för avklätt heller då jag känner mig vääääldigt vinterblek fortfarande. Skulle verkligen uppskatta lite hjälp!

Hej! Vad kul med weekendresa. Jag tänker mig att Hamburg är ganska lika Sverige vädermässigt den årstiden? Jag bläddrade i mina inspirationspärmar för att få idéer.

Sightseeing bekvämt - då skulle jag nog välja ett par snygga jeans, en top, kavaj (som man kan hänga snyggt över axlarna om det blir varmt och ett par ballerinas eller ett par sammetstofflor. Enkelt och snyggt. Något sånt här: 


Packa med en pennkjol också, som alternativ eller om det blir för varmt för jeans.

Mingel - ett säkert kort är alltid den lilla svarta oavsett om det ska vara dressat eller mindre uppklätt. Kan kläs upp med smycken, klackar och en fin liten kavaj, och ner med lågskor eller ballerinas och en söt kofta. Det fina med en svart enkel klänning är att man kan använda den dagtid också, med dom där tofflorna och jeansjacka eller kavaj. 

Filippa K har hur många fina som helst, det här är en av mina favoriter: 


Galamiddag med smoking - oj oj, det var lite svårare. Jag är inte så bevandrad där, även om jag älskar fina klänningar. Även här skulle jag antagligen välja något enfärgat och inte hellångt (även om det såklart inte är obligatoriskt) och klä upp med snygga klackar och ett riktigt fint halsband. Alternativt en himla massa tyll! Ida Sjöstedts klänningar är underbara:


Alternativ, som jag formligen älskar: smokingkavaj och smokingbxor antingen i vitt eller mörkblått. Dödens snyggt! Fast jag hittar ingen bra bild...

Och om du känner dig blek är det bara att smörja med BUS. Dove´s tycker jag är bra. 

Hoppas du blir lite inspirerad och att du får en riktigt härlig helg i Hamburg! :)

2 kommentarer:

Malin sa...

Men va bra, tack så mycket! Jag kan redan bocka av några av delarna till vissa outfits plus att några "måsten" skrivs ner på handlingslistan...Ska även spana in Ida Sjöstedts altster, är inte så bekant med henne sedan tidigare men utifrån bilderna så verkar det mkt lovande! Eller ska man satsa å en egen smoking kanske... Hmmm, tål att tänkas på! Återigen, tack för snabba och bra tips!
Kram,
/M

Unknown sa...

malin: vad kul, tack! lycka till :)