tisdag, januari 22

Försök till glass

Jag erkänner. Jag uppsökte maskinen-som-har-glass fem våningar ner. För att jag fick känslan av att jag måste ha en-sån-där-glass-som-kan-vara-den-mest-onyttiga-i-världen-men-som-jag-verkligen-gillar att trycka i mig once in a while.

Utan skam i kroppen tar jag alltså trapporna ner (bah, som om det skulle göra någon skillnad efter en-sån-där-glass-som-kan-vara-den-mest-onyttiga-i-världen-men-som-jag-verkligen-gillar once in a while) för att skrida till verket. Och upptäcker med skräckblandad förtjusning att min glass inte finns. Den är slut! Där finns Nogger och 88:an och någon annan obskyr glass som jag inte ens vet namnet på. Vill jag ha Nogger eller 88:an? Nix. Jag går därifrån helt utan. Lite besviken men nästan mer nöjd över att jag faktiskt lyckades "stå emot" begäret.

I scream for ice cream.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur blev det med Nogger och 88:an, det var ju ramaskri för något år sedan om att dom anspelade på rasism- Nogger kunde tolkas som Nigger, och 88:an betydde ju helt klart Heil Hitler. Då åttonde bokstaven i alfabetet är H. Jämnförelsen med hur Hells Angels använde slogans som "Support your local 81" (81-HA) Och skinnheads först i Tyskland, sedan över hela världen använde siffermystiken 18- som då betyder AH- Adolf Hitler. Jag vet inte hur det var med tip top och top hat- Top hat var ju en nakentidning på 60 talet.

/ C.