onsdag, februari 16

Fantomsmärta

Jag trodde att det var stygnen som orsakade det ibland smärtsamma i handen. Men nu är stygnen borta och det gör fortfarande ont nån gång ibland.  Det drar, typ. Voffo är det på detta viset?  Har jag månne fantomsmärtor i min borttagna "grej"?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag råkar operera händer rätt så ofta (inte mina egna alltså men andras) och utläkningen av ärr tar ju mycket längre tid än tiden mellan operation och stygntagning. Räkna med en stram känsla då och då under några veckor till och överkänslighet för kyla och tryck ca ett halvt år (när man skrapar bilrutor etc eller när man tränar (armhävningar etc). Inga fantomsmärtor alltså. Allt helt normalt. Truike

Hanna sa...

Nu ska inte jag vara någon elak typ som kommer med negativa kommentarer... MEN: Varför har jag ont i min opererade handled ett år senare? Om det nu bara ska ta några veckor? Vaknar med värk och kan inte skrapa rutor. Kanske att Anonym ovan kan förklara? Måste jag gå tillbaka till sjukhuset? Måste jag? Alla dessa frågor...

Linda K sa...

truike: hej! och tack, skönt och bra att veta :)

hanna: jag har bara sytt några stygn, det kanske är ett större ingrepp du gjort? om jag var du skulel jag kontakta läkaren igen. lycka till med handleden!

Erika sa...

Efter att jag i juni halvt skar av mig toppen av tummen (avocadosar kombinerat med vassa knivar är farliga grejer) tog det runt en månad för den att läka ihop ordentligt, fast jag var bara hemmatejpad...inte sydd. Å först nu börjar den där överkänsligheten vid tryck avta, antar att nerverna börjar återhämta sig, så det är nog bara att vänta och se på. Numera använder jag sked för att kärna ur avocadosarna... :)

Linda K sa...

erika: man får ha tålamod med andra ord. var rädd om tummen!