fredag, februari 18

Antingen eller. Eller?

Åh ikväll får vi hem vänner på middag. Så kul! Alla barn lämnas bort. Alltså mitt minsta barn och mitt nästminsta barn. Det är ett av varje kön men jag tänker inte gå närmare in på det. Mina bonusbarn åker till sin mamm... till sin förälder. Det kan vara en mamma, det kan vara en pappa. Spelar det nån roll? Bonusarna är också av olika kön, men respektera att jag inte berättar vem som är vem är ni snälla. Så, det blir bara jag och min... partner som är hemma. Tillsammans med vännerna som är av varierande könstillhörighet.

Frågan är om jag ska klänning eller byxor på mig ikväll? Jag tror inte jag vill berätta det heller...

39 kommentarer:

Sara sa...

Är du en tjej eller en kille? Det har jag undrat länge, du har ju liksom inte skrivit ut det klart.

Linda sa...

Hen gör som hen vill;)

AnnicaB sa...

Hahaha! Toucé!

Linda sa...

men Sara, sådant kan man ju inte säga!! ;)

ingis sa...

Hahahaha :)

Désirée sa...

Ha ha ha, du är skön, Linda K!

Linda K sa...

hedgehog: du inkräktar du lite väl på mitt privatliv. respektera att jag vill förbli könlös, ok?

linda: word! :)

annicab: ;)

linda. hon är så rättfram den där sara...

ingis: ;)

Sara sa...

Hahahahahaha! Det där tar ju helt bort fokus pâ just könet! HUR effektivt som helst!

Lfthmn sa...

Tycker om dig, Linda! :-)

Sofia sa...

Vad sött och kraftfullt och starkt och gulligt av dig! (hoppas jag skrev rätt nu så du inte känner dig könificerad!)

Åsa sa...

Du är underbar! Vilken sort du nu än är:D

FridaK sa...

Det är ju fantastiskt roligt när vuxna människor tillsammans hånar de tusentals människor världen över som faktiskt på riktigt inte känner sig som vare sig en kvinna eller en man. Man skulle ju kunna tänka sig att det är tillräckligt jobbigt för dem som det är, men kör på bara, varför visa respekt för något som man själv inte upplevt eller förstår?
Varför är det här så löjligt för er? Varför blir ni så stressade av tanken på att inte kunna dela in människor efter "biologiskt" kön? Varför måste allting skämtas bort, kan man inte försöka att visa lite respekt för varandra istället? Lite himla förståelse för att alla inte är precis som en själv, och att det som är självklart för en person inte nödvändigtvis är självklart för alla?
Dessutom vet ni inte hur era egna barn kommer att känna om några år, ni vill väl ändå inte få dem att känna sig som avvikare och freaks bara för att de inte passar in i en gammal norm?

Mie sa...

Ha ha tack Linda! Varför måste allting vara så allvarligt jämt;)

Lasse-Maja sa...

Gammal norm?! Du räknar alltså den absoluta majoriteten av samhället och människorna och livet som en gammal norm?

Sanna sa...

Haha!! Men är det inte förnedrande att kalla dom barn? Unga människor är väl mer korrekt ;-)

Moa sa...

hahahahaha, du är så himla rolig! fnissar gott brevid min lill* bebis som sitter bredvid i en lagom dos rosa, en lagom dos blått. har faktiskt inte tittat efter vad hen är för nåt, blöjbyten sker bakom filt :-)

Minna sa...

Togaparty?

Anonym sa...

Hahaha, du är alldeles fantastiskt rolig och underbar!!! Tack för en prima start av dagen!!

Sofia sa...

FridaK: de får väl känna sig hur de vill? Det här var väl knappast ett hån mot dem? De har väl ivf något typ av kissdon? För mig får alla vara precis som de är - om de känner sig som tigrar så fine. Men de är väl iaf män, kvinnor eller androgyna? Sen om de känner sig som kvinnliga män eller tigriga hundar go for it! Skratta åt dem kommer jag inte göra, även om jag skrattar åt detta! :)

Sara sa...

Sofia: Kunde inte sagt det bättre själv! Själv vill jag helst vara en jedi-riddare och om någon skrattar åt det är det helt okej :)

Kristina Nilsson sa...

:) ha ha ha

Martina sa...

Hahaha, du är för skön!

Anonym sa...

Sofia: Så enkelt är det inte. Biologiskt kön är inte samma sak 'man' och 'kvinna' utan definieras endast utifrån vem som har den större reproduktionsdelen (ägg) och vem som har den mindre (spermie). Därför finns det personer som har snopp och äggledare. De är därför kvinnor. Hur de uppfattar sig själva (man, kvinna eller inget av dessa två) är en annan sak. Samma sak med de som föds med snippa och testiklar.

Könsorganet är en sak, könsdefinition en annan och socialt kön en tredje. Jag tycker att vårt samhälle har ett osunt förhållande till distinktion manligt och kvinnligt, då sanningen är att variationen mellan det som vi anser är 'manligt' resp 'kvinnligt' är större inom respektive grupp jämfört mellan grupperna.

Lovisa

Anonym sa...

Politiskt korrekt eller inte...men du är underbart rolig, Linda.
/Barbro ;)

FridaK sa...

Lasse-Maja: jag antar att den kommentaren var riktad mot mig. Svaret är absolut att jag ser indelningen i två binära kön som resultatet av normer, ja. Det gäller såväl den s.k. biologiska som den sociala indelningen. Vår benägenhet att kategorisera människor utifrån kön är ett resultat av en heterosexuell matris.

Och jo, jag tycker att det som föregår här (och i många andra sammanhang) är ett hånande. Även om jag inte tror att någon här har "onda avsikter" eller medvetet försöker såra någon. Man kanske bara ska tänka lite på hur man uttrycker sig. Att jämföra med att vilja kalla sig jedi-riddare och skoja om att man inte ser efter vad ens barn har för genitalier är definitivt ett sätt att visa att man inte tar den här problematiken på allvar och att man inte respekterar den delen av populationen som redan dagligen blir motarbetade av samhället när de försöker leva utifrån eller definiera sin könsidentitet.

Självklart har alla rätt att tycka vad de vill, och LindaK har definitivt rätt att säga vad hon vill på sin egen blogg. Jag försöker bara visa på att det här är verklighet och vardag för många människor och att många av dem också mår väldigt psykiskt dåligt just för att de upplever att man skojar bort deras problem och inte tar dem på allvar.

Ta inte för givet att saker och ting är så oproblematiska som du tror, helt enkelt.

cruella sa...

Det här blev ju lite spännande, för det är uppenbarligen så att kön är intressantare i vissa sammanhang än andra. Nyfödd bebis - JÄTTEINTRESSANT! Vänner på middag - tämligen ointressant. Kön på nästan vuxna bonusbarn - rätt ointressant om det inte handlar om någon specifik fråga.

Solrosfrö sa...

Pax vobiscum, eller nåt...

Laila och Johan sa...

ho ho ho
*skrockar lite lätt* ;)

Lina sa...

Väldigt roligt det där :)

Laks sa...

Jag märker ofta att jag blir irriterad när man inte får veta om det är en tjej eller kille. Varför blir man det? Indelad från födsel.. Man har ju vant sig vid att det ska vara så X) bra skrivet :)

Josephine sa...

kilt kanske? ;-)

(läs min kommentar hos Hedgehog-Sara)

Fi sa...

Ha ha! Du är bara bäst! Själv väntar jag på henom. Min älskade snusande, snöskottande, vedklyvande snickare - jag gillar könsfördelning när jag själv ligger i soffan och sippar rödtjut. Är jag han eller hon?

Anonym sa...

Haha! Jag förstår verkligen att folk vill vara hemliga när det genererar löjliga blogginlägg med tillhörande kommentarer.

Respektera om man inte skriver kön och låt bli att analysera varför. Fast just det Linda - alla som inte gör som du är ju ... fel ute. Eller?

//Vera

Anonym sa...

Åh, jag tycker att du är alldeles underbar, det var dagens roligaste kommentar! Hoppas ni får en sjyst kväll!

Anna A sa...

Linda, vet du, jag kanske inte ska berätta det här för dig men det finns tydligen människor som INTE bor i en putsad villa i Danderyd och har 2,1 barn (en flicka och en pojke), soffkuddar från Svenskt Tenn, stockholmsvitt på väggarna, Hunter-stövlar och adminjobb på FOI. Visst är det heeeelt sjukt? Hur tänker de liksom? Blir så himla trött på människor som vänder uppåner på hela ens inrutade världsbild. Så. Himla. Knäppt. Verkligen. Nä, nu måste jag nog kolla på Melodifestivalen (ääälskar Mello- tihi) Tjingeling!

Camilla sa...

Nej, här bli det fel Linda! Jag blir dessutom nyfiken på hur det kommer sig att DU blir så provocerad av gender?

Annanym sa...

Ja! Berätta gärna varför du blir så provocerad av detta!
Och Hedgehog? Det kommer sånt här knepigt ur dig då och då, ofta i Linda K:s sällskap. Sorgligt.

Katarina sa...

Tänk att det alltid kommer att finnas heliga kor som man absolut inte får skämta om. Vad det är varierar bara med tiden.

Precis som de som inte vill konformera sig med sitt biologiska kön kräver att respekteras för det, måste väl de som trivs med ett traditionellt beteende ha rätt till respekt.

Kudos till Linda K som vågar lyfta fenomen som provocerar. Och som lever ett liv med karriär, familj, populär blogg och aktivt socialt liv på ett sätt som för mig ter sig positivt, jämlikt och inte särskilt stereotypt.

Till och med klädvalen täcker hela spannet. Från tyllkjol till frack.

Anonym sa...

Jo men problemet är väl att det som någon kallar skämt och ironi kan såra någon annan? Har man rätt att göra sig löjlig över någons livsval- även om man kallar det ironi? Jag tycker faktiskt inte att det är ok.