fredag, december 12

Still aiming

Dottern vill inte riktigt släppa taget om mig. Visst hon äter mat nu och skulle kunna klara sig på det. Det är mera mysfaktorn. Och jag tycker också det är mysigt. Kanske lite extra eftersom amningen sket sig så tidigt med sonen (3 månader).

Maken muttrar Ja snart är hon fyra år... Antar att han känner sig snuvad på nån slags "konfekt". Men hon är ju faktiskt bara åtta månader än. Och det är bara nätter och någon enstaka gång dagtid. Upp till året är det väl inte jättekonstigt att amma?

28 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig, det är hur mysigt som helst och jag hade gärna fortsatt liiite till (min dotter är 9 månader)MEN HON BITER MIG! Då slutar man snabbt kan jag säga;-)

Linda K sa...

jenny: går hon med på det då? att sluta? :)

Anonym sa...

Att amma till året är inget konstigt tycker jag. Själv var sonen inte intresserad av mig längre (på det sättet) när han var 8 månader. Då var det slut!

// en annan Jenny

Vesnas vardag sa...

Här ammar det ännu. Vill dock inte. Önskar han kunde ta flaskan. Storkillen tog flaskan vid 4 månader och vid 6 månader hade jag skutat helt. Känner mig fri då. Nu ammar jag vid läggdags, midnatt och ev runt 04-05. Idag hoppade han dock över det målet och det blev frukost direkt. Han vill gärna under em men jag distraherar med annat. Elak mamma. ;D

Peace in mind sa...

Stackars mannen! Så tyckte jag med lillkillen (15 år) också, men så en dag var jag helt ointressant. Han vände bort huvudet, och då stod mannen där och väntade...som en trogen hund:))

Frida sa...

Min man tyckte nog också att det var skönt när amningen slutade (runt 11 månader), men det var ju ett så enkelt sätt för mig att få nöjda barn! Så mys på du, snart är det slut och då kommer du sakna det!

Anonym sa...

Helt naturligt säger jag. Bara att mysa på :-) .

Anonym sa...

Det tycker inte jag heller. Eftersom jag gjorde det... Å andra sidan tycker nog inte mamman på dagis som låter sin fyraåring (ok, snart 4) amma heller att det är konstigt.

Anonym sa...

Hehehe..... jag ammade min förste son till han var 3,5 år och min andre till han var 2,5 år....

Just då kändes det inte konstigt men när jag läser vad jag just skrivit då himlar jag med ögonen:)

Det är ju bara mysigt med en åttamånaders :)

tant t sa...

Njut! Så länge ni båda gillar det så är det helt rätt ;) Snygg i hudfärgad polo! Undrar vad lillfian busar med bakom dig ;)

Linda K sa...

jenny: så skulle jag också vilja att det blev, att hon bara inte vill längre :)

vesna: samtidigt är det mysigt tycker jag, och ajg vet att jag kommer att sakna det!

p in m: aldirg får man ha sina bröst i fred! :P

frida: ja jag anar det :)

sandra: jag gör så :)

bina: liiite länge ;)

lotta: oj! det är ju hög mysfaktor men så länge tänker jag ändå inte hålla på :)

tant t: tack! hon håller nog på med raggsockorna i krukan där bakom :D

Pia Wester sa...

Amma runt ett år är väl det vanliga? Det var iallafall lag på det när jag födde barn på 90-talet ;-))

Linda K sa...

ffp: ja jag höra allt mellan ett halvår och ett år, så det känns rätt lugnt än :)

Anonym sa...

Å vad jag saknar det där myset! Min amning sket sig oxå o jag fick sluta när dottern var tre månader.

Camilla sa...

jag skrattar igen åt kommentaren "snart är hon 4 år" :D amma på du, jag tror att lilltjejen så småningom kommer att bli ointresserad.

Linda K sa...

anna: vet känslan. nog därför jag tycker det rä så mysigt nu när det funkar :)

camilla: ha ha ha, han har god framförhållning, min man ;D

Anonym sa...

Nä. Inte konstigt alls. MVH/ Ingela, barnmorska

Susanne och Pebbels sa...

Jag har en kompis som ammade sitt barn tils han var tre år, DET är konstigt. Han stod upp och ammade....urk!

Linda K sa...

ingela: bra :)

dark & twizted: lite läskigt ja, åtminstone för omvärlden!

Anonym sa...

Jag hade som "mål" att amma tills mina barn var ca ett år. Det finns ju så mycket bra med ammning. Ammade dock inte offeenligt då utan en liten morgonsnutt i sängen. Jag tycket det kändes bar att ha ett mål så jag visste att det inte skulle vara för evigt. Är inte WHOs rekomendationer till två år? Vissa länder har ju dock lite andra förutsättningar att ge sina små barn bra barnmat., kanske inte gäller i Sverige. / Sofia

Linda K sa...

sofia: två år låter länge! jag siktar på ett :)

e sa...

Låter väldigt normalt. Jag ammade till ca 10 mån och då slutade pga delade meningar mellan mig och sonen. Hade gärna fortsatt amma ett tag till en gång på kväll eller morgon men då hade han inte tid däremot så kom han på att varannan timme på natten vore festligt så då tog vi oss ett snack och slutade helt.

Linda K sa...

e: låter som ett bra snack! :)

Anonym sa...

jag har ammat båda mina upp över året. vill nästan inte sluta. det är ju såååå underbart mysigt. Men det blir desto jobbigare att sluta för dom i den åldern, dom är så medvetna om vad dom helt plötsligt inte får. Jobbigt det också.

Lena sa...

Jag ammade Stella tills hon var 15 månader och hon tröttnade inte själv. Det var mer jag som tröttnade på nattamningarna och eftersom jag blev gravid igen så tog det så mycket på kroppen. Sen har jag aldrig haft nån lust att tandemamma 2 heller men med nästa så lär jag sluta nattamma tidigare men amma på rätt länge. Jag tror fethårt på amningen ur hälsosynpunkt för om man kollar på de få gånger Stella varit sjuk jämfört med andra ur mammagruppen som slutat tidigare så är det stoor skillnad.

Lena sa...

Och jag hade siktat in mig på året innan.

Linda K sa...

sara: kan tänka mig det... :)

lena: helt klart utmärkt friskhetsmässigt sett. och så är det ju myspys. men ett år tror jag får räcka :) lycka till med numero dos!

Anonym sa...

Jag ammade min dotter tills hon var elva månader, ändå är hon sjuk JÄMT verkligen (hon är över året nu) så de där med bättre immunförsvar stämde inte för oss iaf. :(