lördag, augusti 23

Hon med en sammetskjol i garderoben

Jag kan inte riktigt släppa det. Det är ett så intressant fenomnen detta med modebloggarnas påverkan. Att man kan bli så påverkad och vilja ha så mycket för att någon annan har och förespråkar. Jag tycker inte alls det är bloggarnas fel, dom får väl ha vad dom vill på sig. Men det blir så tydligt när man som läsare ser samma plagg överallt. För mig får det nästan motsatt effekt, det blir too much.

Ibland önskar jag att jag vore en Underbar Clara.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Så är det för mig med, jag tycker att Ebba slog huvudet på spiken, det märks ju att en del tog åt sig väldigt om man läser runt.

och en del saker som sprids i bloggarna är ju gräsligt fula, och ändå hyllas de - konstigt...

Som du är jag lite försiktig med att kasta sten, man har ju svepts med några gånger ;)

Anonym sa...

Men egentligen är det inte annorlunda än det var för flera år sedan. När det fanns typ 3 modetidningar. Då fanns ÅRETS KJOLLÄNGD osv - ALLA hade mer likriktade kläder då. Vi har levt några år (tja, 3 decennier kanske) med mer spretigt mode - där det är flera olika stilar som är "gångbara" samtidigt. Bara att inse - vi är ett flockdjur som bara vill sticka ut lite lagom :)

Att det blir så märkbart nu är ju att dessa bloggar uppdateras flera gånger per dag och det går snabbare att sprida vissa plagg. Effekten blir ju så omedelbar om t ex SofieF bloggat om ett specifikt plagg på en av klädkedjorna - plagget tar slut på nolltid. Förut tog det lite längre tid - men slut sålde de poppis plaggen ändå.

Mustardseed sa...

Ja, jag instämmer också och känner att jag (som inte modebloggar men shoppar ;-)) också dras med, mina 35 år till trots. Hur lätt ska det då inte vara om man är lite yngre med lite mindre skinn på näsan än en gamling som jag..?

Klart man inte kan blama bloggarna, men visst är modet rätt likriktat i Sverige, det tycker jag blir uppenbart när man reser utomlands.

Åsa sa...

Mmm, jag skulle också vilja vara en Underbara Clara. Jag var lite sån i tonåren men jag tappade bort det någonstans i vuxenvärlden...

Linda K sa...

hedgehog: och vad trist det vore om bloggar inte fanns! :D

annicab: ja var ska det sluta :D

moderna: det där har jag också tänkt på, dom som är yngre och inte har hittat sin stil riktigt utan vill vara som alla andra. vilken press!

stumpan: underbart är kort? :)

Pia Wester sa...

Det som jag stör mig mest på är den lilla interna "klick" av modefolk/bloggare/köpglada konsumentupplysare som alla känner varandra, jobbar ihop, skriver om samma saker och det värsta av allt - själva är MED som modeller i modereportagen!! Något som i mitt tycke är fullständigt horribelt, VARFÖR ska dom figurera (med sina pinnsmala kroppar) i sina egna modereportage (eller i värsta fall i nåt halvutvik i ett herrmagasin)?? Det sänker deras cred rejält i mina ögon....

Anonym sa...

Jag håller också med Ebba och jag tycker att vi har en liten klick "modemaffia" - som alla tycker samma sak. Det blev mycket tydligt när Odd Molly fick Guldknappen, något som knappast kommenterats av "maffian". Själv blir jag jätteinspirerad av dig Linda och Underbara Clara t ex, som blandar och ger av det som ni själva tycker är snyggt!

Miss Upsey Daisy sa...

Ebba slog huvudet på spiken och jag måste erkänna att jag dras med. Kanske inte lika mycket eftersom jag inte är så extremt modeintresserad. Men ändå helt klart tillräckligt. Har inte visat intresse för dyra väskor innan jag börjde läsa bloggar tex

Linda K sa...

ffp: jag tycker också det kan bli lite väl mycket åh vi är bästisar och fotar varandra-anda över det hela. man får låta bli att ta det till sig :S

anneca: tack, vad kul att höra! :D

miss ud: ja man på verkas på ett eller annat sätt. farligt!

C. Meow sa...

Det jag kan tycka är lite trist med många av modebloggarna är att de alla ska ha exakt SAMMA grejor. Dvs de inspireras inte och plockar delar och mixar på ett personligt sätt (det tycker jag du är bra på Linda K). Utan det är DEN byxan, DEN väskan osv. Men visst är det lätt att dras med ...

Linda K sa...

camilla: ja och nrä man läser flera av dom blir det så tydligt ibland. tack söta :)

Solrosfrö sa...

Clara har verkligen sin stil och bär den med glans. Helt klart någon att vara avundsjuk på...

Linda K sa...

solrosfrö: helt underbar. fast inte många skulle passa att vara som hon, ett unikum :)

Anonym sa...

Tack Linda! Som vanligt är du min trognaste peppare. KRAM

Linda K sa...

underbaraclara: kram i retur :D