torsdag, maj 24

Fem grejer från dagen

  1. Varför skrattar en del högt och hejdlöst i en föreläsningssal när föreläsaren säger något som bara är halvkul, alternativt nickar intensivt och hummar högt när de instämmer i vad föreläsaren säger?
  2. Jag vill också ha forskat i nåt smart i 20 år och nu ha ett givande spännande jobb och bli inbjuden att berätta om det på en konferens. Går det att ordna smärtfritt?
  3. Varför räcker det aldrig till påtår i pausen?
  4. 750 bibliotekarier i en och samma sal - respekt.
  5. Om man plockar godis från alla skålar i utställningslokalen kan man sätta i sig ett kilo. Jag har ätit noll godisar.

7 kommentarer:

malla sa...

Ja, det där hummarna har jag oxå stört mig på många gånger...

Eller de där som måste kommentera med någon helt orelevant historia och tro att de är såå smarta och bundis med föreläsaren??!

Linda K sa...

malal: det blir bara pinsamt... :S

Anonym sa...

Jag tror att det är för att folk så gärna vill ha roligt, de vill skratta (vem vill inte det förresten). De har liksom ställt in sig på att "det här är en skojig föreläsare" och är då, så att säga, skrattberedda hela tiden. Jag har tänkt på samma sak när det gäller bio, ofta när man ser en film som kanske är mer dramatisk-tragisk än rolig så kan folk liksom ta minsta lilla tillfälle till att slänga ur sig ett gapskratt (också blir jag störd). För att de har ställt in sig på att "på bio ska man skratta" eller "den här skådespelaren ska vara rolig" Vilken analys va!

Linda K sa...

petra: ha ha ha (lagom högt) du har säker rätt :D Lite som Sista sommaren, eller vad filmen med Kjell Bergqvist heter: passa på att skratta nu ungar, för man vet aldrig när det blir roligt nästa gång!

Anonym sa...

1 - jag skrattar nog rätt högt om det är en rolig föreläsare, sån är jag bara ;). Och det som är roligt för någon är ju inte alltid roligt för en annan. Men jag håller med dig om att det kan finnas jobbiga personer i publiken ibland...

2 - svaret på din fråga är NEJ. Inte utan smärta :).

Anonym sa...

Håller med! Usch för hummare :( I min kurs är risken extremt stor att hamna brevid en och jag håller på att störa ihjäl mig varanda gång! Skönt att få skriva av sig om detta stora problem för en som förstår :p

Linda K sa...

kicki: ja man kan skratta högt, eller man kan skrikskratta ;)

erika: rätt irriterande att sitta bredvid... :P