torsdag, maj 31

Skulle vilja kunna

Man vill ju alltid mer än man kan. Jag tror det får bli en lista.

Jag önskar jag kunde:
  1. Steppa. Det ser så himla häftigt ut. Då kunde jag sätta såna där klackjärn på mina t-slejfar och underhålla i biblioteket ibland. Föreslog det för mina kollegor, och dom tittade som vanligt undrande/roat på mig. Och om inte stepp, kanske riverdance?
  2. Prata franska. Jädrar i min lilla låda. Alla sa åt mig att läsa tyska i högstadiet. Why God why lyssnade jag på "alla"? Nu är jag för lat. Jag orkar inte lära, vill bara kunna! Och så har jag börjat gilla danska också hör och häpna. Förstår inte mycket, men det låter... :*) För att inte tala om ryska. Ibland tvingar jag min kollega att säga ryska tidskriftstitlar högt för mig.
  3. Spela piano eller gitarr. Gjorde trevande försök i ungdomen, men nej. Klinka loss lite sådär och gärna sjunga nåt smäktande till.
  4. Få sova åtminstone en timme längre på mornarna.

17 kommentarer:

Smartasmia sa...

Ahhh..talkfrenchwithme! Japp - själv valde jag ekonomi...och vad har det hjälpt mig? Rimliga krav där annars:-) Och fina flickan i hissen...tänker låta bli att spekulera i vad fröken gör där förutom att plåta:-) tjipp

Linda K sa...

smartasmia: tar igen den där osovna timmen kanske :P

Anonym sa...

Bon sjooor. Zdravstvostje.

Anonym sa...

2. Du behöver inte gräma dig...alla sa åt mig: "Välj tyska. Du kommer att ha så mycket mer nytta av det". Jag valde franska, but guess what; jag kan ÄNDÅ inte franska, konstigt va?
Danska däremot...jag förstår allt vad Mads Mikkelsen säger (vi bor ju grannar)
hälsningar från malmöbon Petra

Cecilia sa...

Jag valde också tyska... Okej har faktiskt haft lite nytta av det. Har också helt otippat läst 5 poäng danska, så Mads och jag skulle kunna snacka varje dag. Förresten skulle han kunna sätta sig på tåget och komma över till Malmö, tar ju bara 30 minuter :P

Anonym sa...

även jag valde tyska istället för franska, vilken jag förtvivlar över var och varannan dag. trots att jag kompenserade genom att läsa c-franska på komvux är min tyska tyvärr ändå bättre än min synnerligen rudimentära franska.

Linda K sa...

anonym: oooh! volevooo? ;)

petra: bor ni grannar? får jag komma och hälsa på nåt? :D

cecilia: damn! och här sitter jag i norrland...

fredrik: ha ha ha! jag fick slå upp rudimentär :P nu ska jag använda det ordet så ofta jag kan!

Anonym sa...

Jag är gammal humanist och har läst tyska, spanska och latin och grekiska. Bästa väninnan är fransyska så det har jag varit tvungen att lära mig inför familjesammankomsterna också! Jag skulle gärna lära mig ryska, det skulle nog vara en riktig utmaning! :D

Linda K sa...

maria: tyska, spanska och latin har jag också tragglat med. aha det är en fransk kompis man ska ha :D

dddd sa...

Ryska är hot. Så är det bara.

Linda K sa...

miss kyd: mmm. spaziba och sånt, man bara dör ju.

Anonym sa...

Lär känna mig... Jag är franskalärare.Lovar inget men min kompis har jag lyckats med lite grann.

Linda K sa...

cicci: åh! jag vördar dig!

Anonym sa...

Har du sett singing in the rain?
(ser ut som det är felstavat )
Boysen stäppar som gudar oh vilka rumpor.
Fördel med att spelat lite iallafall är att man kan läsa noter.
ewac

Anonym sa...

En grej till: Enn annan väninna (41 år) hade samma dröm som du. Nu har hon läst franska på komvux (kvällstid) i snart 3 terminer. Hennes mål är den att sen läsa på halvfart på universitetet. Hon lyckas kominera denna hobby med jobb och 3 ungar. är man peppad så...
En liten kvällskurs på TBV kanke vore ngt att börja med?

Anonym sa...

Min kompis raggar folk till ett forskningsprojekt om hur svårt det är att förstå danskar(!) Tyvärr måste man antingen vara student mellan 20-30 eller pensionär mellan 60-70 för att få svara på frågorna... Men intressant ämne! Hypotesen är att danskar har lika svårt att förstå andra danskar, som vad folk i andra länder har att förstå danskar!!!

Linda K sa...

ewac: ja herregud! :D

cicci: gud vad duktigt! usch jag orkar inte. kanske sen, på ålderns höst :)

helenamariacecilia: ha ha ha vad kul! dom förstår inte ens varann :D