onsdag, december 14

Vill du smaka diskokaka?

Hur onyttig är egentligen en pepparkaka? Man tenderar ju att äta rätt duktigt i dessa tider. Många pepparkakor små...

Hur många äter du per dag?
Finns det lightpepparkakor?

20 kommentarer:

Britta sa...

Pepparkakor är det bruna giftet. Jag äter inte sådana alls. Bara vid mkt speciella tillfällen, de är ju i princip enbart tillverkade av smör o socker.

Linda K sa...

britta: ghööö, det bruna giftet! Nu fick du mig genast att sluta. Tack för skrämselinfon ;)

Anonym sa...

Peppisarna är inte det värsta, jag tycker alla chokladaskar och godiskorgar som formligen väller in på företaget är värre.

En lite godis tänker man ta och hux flux har tio kompisar åkt ner i magen.

/Lena

Linda K sa...

Lena: ja sånt är farligt. På mitt jobb förekommer det inga chokladaskar, kanske lika bra det? Men frukt får vi, oh vad nyttigt :)

Anonym sa...

Pepparkakor med lite grönmögelost på...mmmmmumma, eller en mjuk blåmögel...gott komplement till det söta:)

Britta sa...

Ja just ja - chokladen på jobbet! Där kan vi prata brunt gift. Varför ska varendra företag skicka snask till jul för? What's up with that liksom? En gammal hederlig fruktkorg eller kanske en korg matmuffins eller hårklämmor eller tuggummin eller vad tusan som helst, bara inte choklad! :-)

Anonym sa...

pepparkakor är gott, t o m om man, som jag, får halsbränna av dem.

Lindas trädgårdsblogg sa...

Det kan gå flera dagar då jag inte äter en enda, men sen sätter jag igång och då brukar det kanske bli en 30 stycken! Med mjölk. Mmm. :)

Lindas trädgårdsblogg sa...

Hej Linda K, Linda V här, som skrev för en stund sen! Jag skulle bara vilja berätta att jag blev väldigt pepparkakssugen efter att jag varit här och så orkade jag inte laga middag så jag började knapra pepparkakor med mjölk. Nu är mjölken slut! (Det finns en massa pepparkakor kvar :-)

Linda K sa...

joliana: håller med, det är sååå gott.

britta: man kunde få en korg med nagellack och läppglans och sånt istället. Så kunde alla sminka sig och måla naglarna på arbetstid :)

linda: pepparkaksmiddag! Har jag aldrig provat. Rekommenderar du? ;)

åsa sa...

Äh, vad sjutton. Det är bara december en gång om året. Brunt gift eller inte, jag tuggar på. En en mugg glögg om dagen att skölja ned pepparkakorna med också. BLir väl glöggalko på kuppen. Det är det värt.

Anonym sa...

Åsa - couldnt agree more! Om nån vecka eller så är man ändå less - lika bra att passa på!! Men jag har iofs alltid haft matvanor som en hobbit ;) (och öl och tobaksvanor - jag kanske helt enkelt ÄR en hobbit? fast lite längre och med mindre fötter?

Linda K sa...

åsa: sunt tänk! kan ändå inte riktigt få den där smör- och sockergeggan ur tankarna...

anna: som bibliotekarie borde jag väl vara beläst, men jag har faktiskt inte läst Sagan om ringen-böckerna. VAD och HUR äter en hobbit egentligen? Röker den? :D

malin: ja och dom känns faktiskt mindre smöriga.

Anonym sa...

Har du inte sett filmerna heller? ojoj - lyllo dig i såna fall - you´re in for a treat!

Hobbitar njuter av livets goda främst i form av mat (what about second breakfast - does he know about that?), öl (på t ex the green dragon) och longbottom leaf - (piptobak). Inte för att de två senare njutningsmedlen förekommer så väldigt frekvent nuförtiden, men jag njuter desto mer när de gör det! :)

Anonym sa...

Men man blir ju SNÄLL av pepparkakor! Då måste man väl få äta precis hur många som helst :-)

Linda K sa...

anna: jo jag har ju sett filmerna, minnet är väl kort. Dags att se dom igen i jul tror jag bestämt!

helena: och en snäll bibliotekarie är ju det bästa som finns! :)

Anonym sa...

Pepparkakor är ju ett av det bästa med julen! Och gärna tillsammans med en bit grönmögelost- mumma!
Och till diskussionen om varför företagen envisas med att skicka chokladaskar- hur mkt choklad tror ni vi får inom sjukvården från tacksamma patienter/anhöriga?! ;)
Även den med prickfri hy har en eller annan finne lagom till julafton- jag lovar!! :D

Linda K sa...

åsa på åsen: du har ett farligt jobb! ;)

Anonym sa...

Pepparkakor intages lämpligast ihop med ett glas kall mjölk. Många pepparkakor ska det vara... Och om man vill kan man göra pepparkaksgegga av mjölken och pepparkakorna som jag gjorde när jag var liten
Strunt i om det är onyttigt eller ej...vissa saker måste man bara få avnjuta. Dessutom är pepparkakskryddorna bra för magen...det är därför man påstås bli snäll av dem.

Linda K sa...

christina: uuuu blandningen tror jag att jag hoppar över ;) Annars tror jag också att en pepparkaka (eller många) om dagen är bra för magen!