söndag, oktober 7

Läxa

Framöver ska jag öva på att inte alltid vara den som ska ha full koll på allt. Som tar hela ansvaret för att saker blir gjorda. Släppa lite på ordning och reda-delen i hjärnan.

Vad kan hända liksom? Det som kan hända kanske ska hända ibland. Så att jag märker att det är ok ändå, och så att min familj märker att alla behöver ta tag i saker.

Låter det begripligt? Det är det för mig iallafall :)

11 kommentarer:

mis(s)match sa...

Jag förstår och instämmer. Borde göra precis likadant. Vara lite mindre den där effektiva och förutseende kontrollfreaken. Maken tycker ibland (eller kanske ofta) att jag har överkapacitet...
men hjärna går ibland på för hög varv, speciellt när jobbet kräver mycket då har jag benägenhet att vilja ha kontroll hemma på allt oxå... Duktig flicka syndrom, eller hur!

hedgehog-sara sa...

Jag har tränat på det i flera år, det går sådär. Jag har iallfall slutat öppna juicepaket och sånt i förväg för att ingen ska öppna "fel".

du hör ju själv - jag behöver också släppa lite :)

B-M sa...

Jag har övat i många år, av nöden tvungen....åker numera på arbetsresa (vilket händer typ varannan vecka) utan att lägga fram rena kläder åt ungarna och utan att packa jympapåsar på förhand etc. Och tänk, de klarar sig bra ändå :)!!

Viveca sa...

Oh yes. Samma här. Maken får inte en chans eftersom jag redan tänkt igenom allt och fixat i god tid. Sällan står ingen och dör om man inte ligger steget före hela tiden...

Jessica E sa...

Samma här! Tror dock att de som skulle få lida om jag släppte kontrollen skulle vara våra barn som inte skulle ha ombyte med sig till dagis och heller ingen matsäck när det är skogsdagar...

Linda K sa...

alla: vad skönt att höra att det inte bara är jag!

Anonym sa...

Känner SÅ igen mig!
Till slut blev jag så stressad själv, som att allt inte fick plats i huvudet och föreslog att jag och maken hade typ allt ansvar själva varannan vecka.
Var det min vecka fick jag ha koll på extrakläder, presentinköp, BVC-tider, kompisar som följer med hem efter skolan etc etc.
Sen storhandling, städning och övrigt gemensamt delade vi på som vanligt, oavsett vems vecka det var.
Funkar perfa! :)

// Jenny

Linda K sa...

jenny: hos oss ska vi nog försöka dela på det alla veckor. och skaffa en anslagstavla i köket! :)

Anonym sa...

Låter också mycket klokt! :)

// Jenny igen

Linda K sa...

jenny: huvudsaken man får det att funka :)

mis(s)match sa...

Vi har en sån LärarLogg-almanacka liggande på köksbordet hela tiden. Dagarna med datum står på höger sida, en blanco sida till vänster och allting skrivas in från tänkt meny, viktiga kvällsmöten, tidig dagisstängning, jourer, träningstider, barnkalas, kvitto på biblioteksböcker etc. Funkar grymt och tar minder plats än en hel tavla!