onsdag, oktober 10

Ta tiden

En kvinna på det där Susanna och Trinity-programmet säger att hon inte haft tid att ägna sig åt sig själv och sitt utseende för att familjen tagit all hennes tid de senaste åren.

Först får jag lite dåligt samvete. Jaha vad är jag för fru och mamma då som lägger så mycket tid på sånt som kläder och mode? Men sen tänker jag: vad dumt att inte ta sig någon som helst egen tid för att må bra och känna sig fin. Det tror jag leder till att man blir en gladare och trevligare person hemma.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt :) ewac

Librarybeth sa...

Precis så - ta tiden och det blir win-win!

Åsa sa...

Jag reagerade också på henne. För inte tar det så värst mycket längre tid att ta på sig något snyggt i stället för det där sunkiga.

Anonym sa...

Tja, alla har väl olika intressen och prioriteringar antar jag... Och alla har inte vare sig ekonomi eller intresse för nya, chica outfits var och varannan dag :-) Tur att vi är olika!

/Christine

Anni sa...

Jo, fast den kvinnan hade två handikappade barn och då kan det vara så att det verkligen inte finns någon som helst tid att ägna åt sig själv och sitt utseende. Eller pengar för den delen. Sedan har helt rätt i att man skall göra sådant som gör en glad, det gagnar hela familjen!

Mrs J sa...

Jag har inte dåligt samvete över att jag lägger pengar och tid på träning och mode. Tror att sönerna uppskattar fördelen med en glad och stark mamma :-)

Nu har jag förvisso bara ett handikappat barn och inte har vi tokmycket pengar heller, men det går ändå att hålla sig i form.

Linda K sa...

alla: vilken situation man än är i tror jag det är viktigt att ta sig själv lite egen tid för att orka med vardagen och familjen. det är min erfarenhet. om man sen väljer att träna, gå till frissan, läsa en bok, sova eller köpa en ny tröja är ju upp till var och en.

Anonym sa...

Såg inte programmet.
Men alla är ju olika. Jag skulle gärna vilja ha ny snygga kläder, kunna klippa håret så ofta som det behövs mm men mina 4 barn går före. Finns det pengar kvar så unnar jag mig något. Därför har jag inte det senaste och därför är mitt hår slitet några veckor extra. Tiden att gå runt i butiker hinner jag faktiskt inte med iallafall inte för att hitta något till mig själv. Det är alltid något som behövs köpa till ungarna, nya skor, nya jympadojjor, jacka, vantar, ja allt. Kan nämna att min äldsta även sportar aktivit i fotboll och innebandy och det går åt mycket pengar där. Så ser ni mig så önskar jag att ni inte dömmer mig, mina barn går före, jag vill att de ska må bra och vara hela och rena. Jag sätter mig gärna i andra rummet för dem.