fredag, oktober 9

Rosa drömmar?

Jag funderar. Tänk er en liten flicka som bara bara bara får rosa kläder och skor. Enbart hjärtan och Hello Kitty. Med spets och tyll. Aldrig ett brunt eller knallgrönt plagg. Alla hennes saker, möbler och nallar är hjärtformade och skära.

Blir hon emu eh... emo eller hårdrockare när hon kommer in i tonåren då? Som en reaktion på sin prinsessebarndom?

17 kommentarer:

liten sa...

Förhoppningsvis. Det vore rätt åt hennes rosafixerade gulletussa till mamma ;-)

Nina sa...

Det undrar jag också. Det värsta är när mammorna säger "men hon vill ha det så" om en två-åring. Det är bara BS.

mafo sa...

emu? är inte det ett djur? :B

Du menar emo va :)

Frida sa...

Haha, vore kul om hon blev en emu. Min Stella vill bara ha "mjuk klänning med fickor", jag anar en bekväm och praktisk personlighet. Mjukt och skönt, och alltid nappen nära till hands (i fickan).

Peace in mind sa...

Jaaag tror hon blir nåt åt mammas håll. Smart, snygg och säker smak:)

Härlig fredag!

Linda K sa...

liten: ;)

nina: lite tragiskt :S

mafo: HA HA HA! ja det gör jag nog... :*D

frida: åh mysigt :D

pim: beror kanske på vem mamman är? puss :)

Camilla sa...

Eller tänk om liten flicka bara får brunt och knallgrönt när hon är liten och blir en rosa fluffig prinsessa när hon blir stor..

Linda K sa...

camilla: det finns bara möjligheter! :D

Jessica sa...

Jag undrar över dom som är så politiskt korrekta och bygger småkök till sina söner.....kommer dom barnen bli husliga?

syster A sa...

Min son på drygt 4 ÄLSKAR rosa och vill gärna vara prinsessa. Nagellack är jättefint och att få botanisera bland mammas smink är kul. Detta blandas upp med att han är "rockfärna" som tokdiggar Toto och kikar på dvd med dessa herrar och sjunger med på svengelska.

Vad månde det bliva av detta?

:)

Linda K sa...

jessica: ellerbara äta snabbmat när dom blir stora?

syster a: ha ha ha! något alldeles alldeles underbart :D

Sunflower sa...

För vår gällde det bara rosa rosa, men nu tycker hon (7 år) att svart är tufft, men fint om man blandar med rosa. Glitter och söta diadem regerar ännu. Dödskallar började hon gilla redan för 3 år sedan. Hon ritar hjärtan i alla regnbågsfärger. Älskar att skjuta med ärtpistol och pilbåge. Hon tycker det är jättefult med tjejer som ser spacklade ut med smink. Och säger det rakt ut när hon ser sådana tjejer. Hjälp! Så jag vet inte...kanske bäst att låta barnen vara med och bestämma i den mån det går. Allt mer för varje år som går kanske.

Ingela sa...

Min mellandotter har alltid varit en "rosa tjej". Hon älskar guld silver o diamanter,glitterkläder mm. Hon är nu 17 år och helt normal. Varken emu el emo el hårdrockare. :)Bara VANLIG. Rosa saker/kläder har inte varit vårt val utan hennes. Viktigt att låta barnen vara de de är utan att påverka. Tycker jag.

Anna sa...

Jag hade bara blå klader nar jag var liten, eller huvudsakligen i alla fall. Min mamma alskar blatt. Fortfaran nar jag koper blå klader så blir de mest liggande i garderoben... Måste vara nagot psykologiskt? Eller sa ar blå ingen fin farg på klader helt enkelt ;)

Linda K sa...

sunflower: en härlig blandning är väl sunt :)

ingela: klokt :)

anna: nåja blått e flott :)

Anonym sa...

Bättre att få tillåtelse att gå igenom den fasen, dom flesta av oss behöver det, som barn än att bara få brunt, blått & bilar och bli en levande Barbiedocka som vuxen:)

Linda K sa...

anonym: javisst, gå igenom fasen. men att bara matas med det från föräldrarna, nej tack.